41 i dag 37 i går s Logga ut Logga in Skaffa Premium!
Risken att drönare kör in i flygplan är rätt liten 1 olycka på 1,87 miljoner års flygtid

I februari öppnade den federala luftfartsmyndigheten Federal Aviation Administration, FAA, upp för drönarregistreringar och drönare som väger över 250 gram var tvungna att registreras. Ett av argumenten som FAA använde för att motivera registreringen var att drönare bland annat kan krocka med flygplan och kan på så vis orsaka en hel del skador. Enligt en ny studie som gjorts av Eli Dourado och Samuel Hammond vid George Mason University's Mercatus Center visar dock att FAA överdriver en hel del.

Enligt studien är risken extremt liten och rent statistiskt sett så sker det 1 olycka på 1,87 miljoner års flygtid. Och en olycka som skadar en person som sitter i ett flygplan sker en gång på 187 miljoner år. Vilket är rätt sällan.

För att komma fram till dessa siffror har Dourado och Hammond kollat på hur ofta djur, mest fåglar och fladdermöss, kolliderat med flygplan under de senaste 25 åren. Sedan har gänget kombinerat denna information med en studie från Academy of Model Aeronautics som visar att FAA tolkat samtliga drönariaktagelser vid flygplatser som potentiella olyckor.

Hela studien i fråga hittar ni via länken här nere till vänster.

Pryl, Drönare, faa, federal aviation administration, registrering Via Ars Technica Tack till David
43.2° 0 André Stray André Stray
tors. 17 mar 2016, 12:15
Risken att drönare kör in i flygplan är rätt liten 1 olycka på 1,87 miljoner års flygtid
43.2°
0