12 i dag 11 i går s Logga ut Logga in Skaffa Premium!

Robotarna tar våra jobb
Nu är det bevisat

Det har länge diskuterats huruvida robotar kommer att ta människors jobb i framtiden och enligt en rapport som nyligen presenterades i The Economist verkar det som om så redan har blivit fallet.

Det är forskare från MIT och Boston University som har studerat hur robotars introduktion på den amerikanska arbetsmarknaden har påverkat de anställda där. Enligt forskarnas studie så har introduktionen av varje robot på den amerikansk arbetmarknaden i genomsnitt kostat 5,6 anställda arbetet. Förutom det så verkar det som om lönen för människor på en arbetsplats i genomsnitt sänks med 0,25% - 0,5% för varje robot som introduceras per tusende anställd på arbetsplatsen.

Det verkar med andra ord som om robotar redan har börjat ha ta "våra" jobb. Det kan vara värt att ha i tankarna att den här studien enbart gällde industrirobotar som användes på amerikanska arbetsplatser mellan 2003 - 2007. Framöver kommer det givetvis handla om att människor måste konkurrera om arbeten med betydligt mycket mer avancerade robotar, självkörande bilar och liknande saker som maskiner förr eller senare kommer att ta över.

Pryl, Robotar, arbetsmarknad, undersökning, statistik, arbeten, jobb
44.6° 0 Wille Wilhelmsson Wille Wilhelmsson
ons. 29 mar 2017, 15:30
44.6°
0

Robotarna tar våra jobb

Nu är det bevisat