34 i dag 38 i går s Logga ut Logga in Skaffa Premium!
Rykte Samsung har smarta glasögon på gång Galaxy Glass?
Samsung har smarta glasögon på gång

Vi vet redan att i princip alla tekniktillverkare och deras mammor håller på att släppa någon form av smart klocka. Men på senare tid börjar det dyka upp fler och fler rapporter om att alla även har smarta glasögon på gång, á la Google Glass. Bara för någon dag sedan gick det rykten om att Microsoft håller på med någon Google Glass-motsvarighet och i dag ser det ut som att även Samsung har det.

Om man skall tro en patentansökan som man kan hos det koreanska patentverket så verkar det som den sydkoreanska teknikjätten är sugna på att hoppa på detta tåg. Beskrivningen som tillhörde bilden man kan se ovan var att det var ett par glasögon med inbyggda hörlurar som ger användaren möjligheten att svara på telefonsamtal eller lyssna på musik när de tränar.

Samsung själva har inte kommenterat dessa bilder ännu men då Samsung tillverkar i princip allt så är det nog inte helt omöjligt att tro att de även har ett par glasögon på gång.

Pryl, Pryl, Samsung, Glass, Google Glass

Rykte Microsoft har smarta glasögon på gång
Windows Glass?

The Wall Street Journal rapporterar att Microsoft har ett par egna internetuppkopplade glasögon på gång. Anonyma källor nämnde till tidningen att Microsoft har prototyper ute och att de testas internt inom Microsoft. Några fler detaljer än så bjuder man tyvärr inte på och det är ju även oklart om detta resulterar i mer än bara interna prototyper. Förra året så kunde man i läckta dokument för Xbox One kunde hitta beskrivningar för Kinect-glasögon som då gick under kodnamnet "Project Fortaleza". Om detta glasögon-rykte har något med dessa Kinect-glasögon att göra eller om det är en fristående produkt som försöker jaga Google Glass återstår att se. Tumnagel
48.1°
0
35.2° 0 Frode Wikesjö Frode Wikesjö
tors. 24 okt 2013, 13:43
Rykte Samsung har smarta glasögon på gång Galaxy Glass?
35.2°
0