41 i dag 45 i går s Logga ut Logga in Skaffa Premium!
Ska Samsung visa upp 360-kamera på MWC? Baseras på Project Beyond
Ska Samsung visa upp 360-kamera på MWC?
Project Beyond

2014 visade Samsung upp Project Beyond som var en kamera med ett gäng linser som kunde filma i 360 grader. Sedan uppvisningen har det dock varit tyst på Beyond-fronten, men under tystnaden verkar det om att företaget har gått från projektfas till verklig produkt.

Enligt sajten SamMobile heter 360-kameran Gear 360 och är en kompakt kamera som levererar sfäriska videor med hjälp av två stycken fisheye-linser med 180 graders vidvinkel. Kameran kopplas till telefoner via bluetooth och SamMobile meddelar att Gear 360 kommer vara utrustad med intern lagring samt batteri och kommer kunna leverera video med 4k-upplösning. Utöver det ska användare kunna livestreama video från Gear 360.

Som vanligt när det kommer till rykten tar vi detta med en nypa salt, men då MWC bara är några veckor bort så kommer vi inte behöva vänta allt för länge innan vi får reda på om Gear 360 är verklig eller ej.

sammobile.com Pryl, Virtuell verklighet, samsung, gear 360, project beyond, mwc2016 Samsung visar upp 360°-kamera med 3D! Virtuell verklighet deluxe! Samsung släpper nästa månad sin version av Oculus Rift kallad Gear VR. Men vad gör man med VR-glasögon om man inte har något att visa i dem? Därför har Samsungs Think Tank Team, som är en R&D-gren som sitter i USA skapat en riktigt konstigt och samtidigt svincool kamera. Det är ett litet UFO som har 17 kameror, en riktad uppåt och de 16 andra riktar sig åt alla håll och kanter efter ett visst system. Resultatet blir inte bara att man kan fånga en full scen i 360 grader men man göra det i 3D. När man sedan spelar upp det i glasögonen får man alltså en 3D-känsla. Mycket coolt. Projektet kallas för Project Beyond och kommer inte att säljas i butik men man kommer att spela in scener som de som köper glasögonen kan njuta av. Jag hoppas att detta blir en standard och en verklig produkt snart och att de sätts på Google Maps-bilarna som åker runt vår planet. Tumnagel
43.9°
0
39.1° 0 André Stray André Stray
tis. 2 feb 2016, 16:00
Ska Samsung visa upp 360-kamera på MWC? Baseras på Project Beyond
39.1°
0