38 i går s Logga ut Logga in Skaffa Premium!

Skrivande robot från 1774
Imponerande ingenjörskonst från förr

Ingen video laddad. Detta kan bero på adblocker.
Försök igen
Video till Skrivande robot från 1774

Robotarna idag är sjukt avancerade och börjar bli mer och mer lika oss människor, vilket jag kan tycka är lite läskigt. Förr i tiden var de dock lite mindre avancerade, fast dock minst lika läskiga. "The Writer" kan väl egentligen kanske inte kallas för en robot men är ändå ett stycke imponerande ingenjörskonst som tillverkades redan 1774.

Den något skräckinjagande lilla dockan byggdes tillsammans med ett par andra dockor i Schweiz av en herre vid namn Jaquet Droz och hans gäng. Dockorna som kunde utföra enkla rörelser tack vare en mängd kugghjul och små kedjor byggdes för att säljas till de rika som alltid ville ha det senaste. "The Writer" däremot var något alldeles extra och var inte till salu. Flera stycken av dem hamnade dock till slut i privata samlingar och nu har "Swatch Group" för första gången återupplivat en utav dem.

Den lilla dockan sitter vid ett skrivbord och skriver hela meningar på ett papper med en bläckpenna. Handen rör sig och hämtar bläck och även huvudet och ögonen "lever".

Pryl, Robotar, The Writer, robot, steampunk, cool
43.0° 0 Bobby Green Bobby Green
tis. 10 jul 2012, 10:54
Skrivande robot från 1774 Imponerande ingenjörskonst från förr
43.0°
0