10 i dag 11 i går s Logga ut Logga in Skaffa Premium!
Utforska havsdjupen med SeaDrone Miniubåt till budgetpris
Ingen video laddad. Detta kan bero på adblocker.
Försök igen
Video till Utforska havsdjupen med SeaDrone

Några studenter på amerikanska Stanford-universitetet har utvecklat den här miniubåten som man kallar för SeaDrone som i förhållande till andra liknande maskiner är hyggligt prisvärd.

SeaDrone är försedd med en HD-kamera som via en kabel streamar det den ser till en tablet eller en mobiltelefon och man styr även ubåten via den tillhörande appen. Utvecklarna har framför allt tagit fram SeaDrone till företag som håller på med fiskodling så att dessa kan inspektera sina odlingar men den går givetvis att använda för att kolla in andra saker under vattnet med.

SeaDrone börjar säljas i slutet av sommaren och kommer att kosta mellan 2700 till 3300 dollar beroende på hur många motorer man vill ha på den.


Pryl, Drönare, dröndare, seadrone, ubåt, openrov Via IEEE Spectrum
OpenROV Trident är en drönare för undervattensbruk Ubåtsdrönare OpenROV Trident är en drönare avsedd för undervattensbruk och en efterföljare till OpenROV som vi bland annat skrev om när den levererade öl tidigare i år. Det handlar om en fjärrstyrd liten undervattensfarkost som har möjlighet att fotografera och filma under vattnet och dess räckvidd bestäms av kabeln den är fäst i som varierar mellan 25 till 100 meter beroende på vilken modell man är sugen på. OpenROV Tridents mjukvara är open source vilket gör att den programmeringskunnige kan utveckla egna appar till farkosten. OpenROV har redan nått sitt mål på 50.000 dollar flera gånger om på Kickstarter vilket gör att man antagligen kan börja leverera Trident enligt målsättning i november 2016. Runt 1.200 dollar säger man att OpenROV Trident kommer att kosta i butik. Tumnagel
44.5°
0
Robot levererar öl under vattnet OpenROV kan simma under vattnet OpenROV är en plattform för att bygga robotar som kan ta sig fram och videofilma under vattnet och nu har några även utvecklat en version som kan bära med sig några öl till törstiga sjömän. I klippet nedan ser ni OpenROV när den levererar öl samt ett lite längre klipp där man berättar lite mer om OpenROV. Skulle du vilja ha en egen undervattensrobot så går det att köpa en byggsats för OpenROV v2.7 för cirka 900 dollar. Tumnagel
40.0°
0
39.3° 0 Wille Wilhelmsson Wille Wilhelmsson
tors. 12 maj 2016, 18:30
Utforska havsdjupen med SeaDrone Miniubåt till budgetpris
39.3°
0