m

Test Vi har testat tre hörlurar för gamers
Roccat Kave XTD 5.1 Analog, Sound BlasterX H5 och Logitech G933

Vi har testat tre hörlurar för gamers
Foto: Emmy Zettergren
Pryl / Hörlurar

Under ett tag har jag haft tre olika hörlurar hemma som alla är anpassade för gamers och jag tänkte sammanfatta mina intryck av dem i en och samma artikel där jag måste säga att samtliga tre har sina fördelar och nackdelar även om jag efter en tids testande i alla fall har hittat min klara favorit.

De testade lurarna är Roccat Kave XTD 5.1 Analog som kostar runt 1200 kronor, Creative Sound BlasterX H5 som kostar runt 1050 kronor och trådlösa Logitech G933 Artemis Spectrum som går loss på ungefär 2500 kronor. Priserna är de rekommenderade priserna och vissa sajter har just nu kampanjpriser på lurarna till bättre priser.

Mina intryck hittar ni efter "Läs mer".

Personligen tycker jag att det är svårt att hitta bra hörlurar och därför tänkte jag att det kunde vara intressant att titta närmare på de här tre samtidigt trots att Roccat och BlasterX funnits ett tag på marknaden. För det är mycket som måste stämma för mig för att jag ska gilla lurarna och jag har personligen svårt att lägga ut över 1000 kronor på något jag inte vet kommer att fungera. Det är lite som att köpa grisen i säcken och hoppas, om man inte sedan tidigare har ett favoritmärke som man vet alltid fungerar.


Roccat Kave XTD 5.1 Analog


Om vi börjar med Roccat Kave XTD 5.1 Analog är det ett par avancerade lurar med surroundljud och täta kåpor som verkligen sluter ljudet inne. Utseendemässigt är de riktigt snygga och känns lyxigt designade med stora kåpor och en avlång mikrofon som kan roteras fram eller placeras vertikalt med ena kåpan. Med andra ord är den enkel att fälla ner när den ska användas men samtidigt är den väldigt statisk och vill man exempelvis föra den närmare munnen så går det inte.

Inte helt oväntat ligger stort fokus för Roccat Kave XTD 5.1 Analog på ljudet där man lagt stor vikt vid att ge användarna möjligheten att ha mycket kontroll. Sladden är försedd med tre 3.5mm-kontakter för ljudet (front, surround och subwoofer), en 3.5mm-kontakt för mikrofonen och en USB som sköter belysningen på lurarna vilket gör att den passar bäst just för en dator och inte är anpassad för att kopplas in i exempelvis mobiltelefonen. På sladden sitter också en ganska stor kontroll som låter användare styra över ljudet och nivåerna med kontroller för sub, rear, front och center. Där går det också att stänga av och slå på mikrofonen samt att växla mellan film- och spelläge.

Ljudet i de här lurarna är också riktigt bra och det känns skönt att själv kunna ha så mycket kontroll. Dock hade jag problem med att få dem att sitta bekvämt. För trots att kåporna verkligen känns lyxigt utformade och är designade för att stänga ute och inne ljudet tryckte de i början för mycket på mitt huvud och det tog lång tid att "gå in dem". Problemet ligger mycket i att de är väldigt hårda och statiska vilket gör att de inte kommer att passa alla huvudformer. När de väl använts ett tag och format sig lite efter min skalle minskade dock trycket och nu är de relativt sköna att använda trots att de fortfarande känns väldigt stora och otympliga. Jag imponeras dock över hur bra ljudet är i mikrofonen och i själva lurarna med klart ljud och över lag märks det att Roccat designat lurarna utifrån feedback, och med frekvent användande, av gamers i åtanke.


Sound BlasterX H5


Näst på tur är Sound BlasterX H5 som har seglat upp som mina favoritlurar i sammanhanget. De ser inte speciellt spejsade ut och är det billigaste alternativet men är helt klart de mest bekväma och ergonomiska av de tre.

Konstruktionen liknar tidigare modeller av lurarna, dock med mindre plastig känsla, och lurarna är både lätta och flexibla. De kan användas från dag ett utan att de trycker på skallen och formar sig lätt efter olika huvudformer. Mikrofonen är också den väldigt justerbar och kan vridas, vändas och böjas åt olika håll så att den hamnar i det läge användaren önskar utan att det känns som att den är i vägen. Man tänker helt enkelt inte på att lurarna sitter på skallen vilket är något jag personligen verkligen uppskattar.

Även ljudet är riktigt bra och lurarna presterar väl i samtliga register där sladden har en klassisk 3.5mm-kontakt och därmed kan pluggas in i en hel rad med enheter. Ljudet i mikrofonen är i sin tur klart och bra och dessutom väldigt isolerat. Med andra ord störs de på andra sidan datorn inte nämnvärt av en massa bakgrundsljud när mikrofonen trycks undan en bit från munnen. På sladden sitter också en liten smidig kontroll som kan stänga av mikrofonen helt om man så önskar.

Det användare möjligtvis kan störa sig på med Sound BlasterX H5 är att de inte sluter helt tätt kring öronen vilket innebär att de som helt vill avskärma sig från omvärlden kanske vill leta efter ett par lurar som sluter åt tajtare. Men å andra sidan brukar min familj få påkalla min uppmärksamhet åtskilliga gånger innan jag hör dem med lurarna på, så de håller fortfarande ljud både ute och inne på ett riktigt bra sätt. Dessutom är jag övertygad om att Sound BlasterX H5 inte alls skulle vara lika sköna med mer omslutande kåpor. De här kan jag sitta med på huvudet i princip hur länge som helst utan att de känns tunga, tryckande eller svettiga.


Logitech G933 Artemis Spectrum


De sista lurarna jag har testat är det trådlösa alternativet Logitech G933 Artemis Spectrum som favoritmässigt placerar sig någonstans mitt emellan Sound BlasterX H5 och Roccat Kave XTD 5.1 Analog och som även är de nyaste lurarna i samlingen. Det är ett par riktigt spejsade lurar, försedda med skiftande RGB-färger, som vid en första anblick ser rejält oergonomiska ut men som faktiskt visar sig vara riktigt sköna. Mycket beror det på att de väl förslutna kåporna i sig är väldigt justerbara och kan vinklas framåt och bakåt i sidled vilket innebär att det är enkelt att anpassa trycket mot huvudet så att de sitter skönt.

Det jag främst uppskattar med lurarna är dock just att de är trådlösa vilket faktiskt inte alltid är en fördel. Jag har testat flera andra alternativ tidigare som fallerat på grund av brus, störningar eller otympliga dockningsstationer. Fördelen med Logitech G933 är att de, när batteriet tar slut, kan kopplas in till datorn via 3.5mm-uttag eller USB och det enda som händer är alltså att lurarna blir trådade istället för trådlösa. Eftersom den har just stöd för både 3.5mm och USB kan de även användas med mobila enheter, konsoler och hemmabiosystem. Batteritiden är också helt okej. Enligt Logitech ska de klara ungefär åtta timmar och det stämmer ganska bra med min upplevelse även om jag inte klockat på minuten. På vänstra kåpan sitter dessutom en on- och offknapp och kommer man bara ihåg att stänga av lurarna när de inte används så räcker de ännu längre.

På samma kåpa hittar man också kontroller för ljudet, mikrofonen samt tre justerbara G-knappar som användare kan anpassa efter eget behov. Det kan handla om att se till att knappen ökar eller minskar basen eller justerar förstärkningen på mikrofonen. Knapparna kan också användas för snabbkommandon kopplade till funktioner på datorn och använder man Logitechs mjukvara för lurarna känns inställningarna nästintill oändliga. Då lurarna är framtagna för gamers finns det givetvis även en massa färdiginställda profiler för över 250 olika spel. Med hjälp av mjukvaran går det också att få full kontroll över 7.1-ljudet där de olika riktningarnas styrka kan justeras manuellt i programmet och ljudet är riktigt imponerande där olika detaljer i ljuden kan förstärkas eller försvagas beroende på vilket spel man spelar. Även mikrofonen, som på ett smidigt sätt kan fällas in i ena kåpan så att den försvinner helt, känns välkonstruerad och ger ett klart ljud samtidigt som den är bra brusreducerad.

Logitech G933 är med andra ord ett par riktigt bra lurar med extremt stora möjligheter till unika anpassningar gällande allt från ljud till kommandon och färgscheman. Men det är också de extra funktionerna som i så fall kan berättiga den höga prislappen. Gillar man att leka med olika profiler och tycker att det är viktigt med färgjusteringar och möjlighet att skräddarsy sin upplevelse så kan det kanske kännas okej att lägga mellan 2000 och 2500 kronor på ett par lurar. Men vill man bara ha ett par bra lurar som sitter bra på huvudet, har en bra mikrofon och producerar bra ljud så finns det betydligt billigare alternativ där exempelvis Sound BlasterX H5 är något att titta på.

För att sammanfatta är samtliga tre lurar väldigt kompetenta och även om de alla riktar sig till gamers skiljer de sig väldigt mycket från varandra. De lurar jag använder mest just nu är Logitech G933 just på grund av att jag gillar den trådlösa känslan men där Sound BlasterX H5 nog är den stora vinnaren i längden på grund av att de helt enkelt är skönast och känns mest prisvärda. Roccat Kave XTD 5.1 Analog är även de ett par riktigt bra lurar men de hamnar sist på min lista på grund av att de inte känns lika ergonomiska och där skulle jag verkligen rekommendera att de testas ordentligt innan inköp för att undvika irriterande huvudvärk.

Läs mer
40.3°
0

Test Vi har testat tre hörlurar för gamers

Roccat Kave XTD 5.1 Analog, Sound BlasterX H5 och Logitech G933

En trailer för King Richard
Film om pappan till Venus och Serena Williams

Här har vi trailern för filmen King Richard som är baserad på den sanna berättelsen om Richard Williams, en orädd far som spelade en stor roll i att forma två av våra mest begåvade idrottare genom tiderna. Filmen följer hur han tränade Venus och Serena Williams som bekant förändrade tennissporten för alltid. Med överraskande metoder och en tydlig vision om deras framtid har Richard en plan som tar Venus och Serena Williams från gatorna i Compton, Kalifornien till den globala scenen som legendariska ikoner. Den djupt rörande och gripande filmen visar upp en familjs styrka och driv att uppnå det omöjliga och påverka världen. I huvudrollen ser vi Will Smith och filmen är regisserad av Reinaldo Marcus Green (Monsters and Men). Tumnagel
39.7°
+
Frode Wikesjö
0

Sverige fick sin första guldmedalj i dag
Samt en silvermedalj

I dag kastade Daniel Ståhl hem Sveriges första guldmedalj under Olympiska sommarspelen i Tokyo. Guldmedaljen var för diskus och vinnarkastet var 68,90 meter långt. Men OS-glädjen slutar inte där då Simon Pettersson kastade hem silvret i samma final. Det är första gången sedan OS i London 1948 som två svenskar tar medalj i samma friidrottsgren under ett olympiskt spel. Tumnagel
107.7°
+
Frode Wikesjö
0

Kattsimulatorn Stray släpps nästa år
Och har fått en ny trailer

Föra året släppte Sony en tailer för kattsimulatorn Stray som onekligen såg lite halvspännande ut. Men sedan dess har har det varit ganska tyst kring spelet. Nu har dock Annapurna Interactive släppt en ny trailer för spelet och sagt att spelet kommer släppas under början av nästa år. Då till både PlayStation och Windows. Själva spelet går ut på att du styr en katt genom en futuristisk statsmiljö där du som spelare måste lösa pussel för att ta dig vidare. Tumnagel
50.1°
+
Frode Wikesjö
0

Sweet Tooth får en andra säsong
Gus får bege sig ut på fler äventyr

Netlix meddelade i veckan att Sweet Tooth kommer få sig en andra säsong. Så om man gillade seriens första säsong är detta ju helt klart trevliga nyheter. Sweet Tooth handlar om en postapokalyptisk värld där människodjurhybrider börjat födas och vi får följa unge Gus, som är halvhjort, som försöker överleva. Serien är baserad på den grafiska novellen med samma namn av Jeff Lemire som bland annat beskrivits som Mad Max möter Bambi. Tumnagel
43.5°
+
Frode Wikesjö
0

Snubbe klarar Sekiro med ögonbindel
Det är rätt imponerande det

Sekiro-speedrunner Mitchriz lyckades tidigare i veckan spela genom hela spelet utan att titta på det. Det tog Mitchriz runt 4,5 timme att köra genom det men det tog honom dryga 100 timmars träning innan han satte det. Mitchriz säger att han lyckades med denna bedrift med hjälp av muskelminne och diverse spelljud. Inte helt oväntat valde han att undvika Isshin the Sword Saint för att istället köra Shura-slutet vilket sannolikt förenklade processen en aning. Du kan se den 4,5 timmes långa genomspelningen i klippet ovan. Tumnagel
38.8°
+
Frode Wikesjö
0

Amerikanska politiker vill stoppa Hiltons Xinjiang-projekt
För att det sker folkmord där

Reuters rapporterar att en kongresskommission i USA har skrivit ett öppet brev till hotellkedjan Hilton Worldwide om att de avsluta ett hotellprojekt som de har på gång i Xinjiang-provinsen i Kina. Detta för att den regionen förknippas med folkmord av den muslimska minoritetsbefolkningen där. I brevet skriver de att detta Hilton-projekt är del av den kinesiska regeringens kampanj att förstöra uigurers kulturella och religösa platser i provinsen. "The site is emblematic of the Chinese governmentx27s campaign of widespread destruction of Uyghur religious and cultural sites in the XUAR and official efforts to eradicate Uyghursx27 religious and cultural practices," Om Hilton Worldwide kommer ta till sig av kritiken i brevet eller om pengarna går före återstår att se. Tumnagel
52.8°
+
Frode Wikesjö
0

Amazon åker på miljardböter
För att de bröt mot GDPR

Bloomberg rapporterar att Amazon åkt på en rejäl bot av EU för att de brutit mot GDPR-reglerna. Böterna hamnade på 746 miljoner euro vilket motsvarar ungefär 7,6 miljarder kronor vilket ju är rätt mycket pengar det. Boten är resultatet av ett klagomål från 2018 från den franska integritetsrättsgruppen La Quadrature du Net som genomförde en del stämningar mot diverse internetjättar strax efter att GDPR infördes det året. Inte helt oväntat anser Amazon boten, som utfärdats av Luxemburgs nationella kommission för dataskydd, är felaktig och kommer att överklaga den. Tumnagel
65.1°
+
Frode Wikesjö
0

Ny FIFA 22-trailer visar lite gameplay
Spelsekvenstrailer visar HyperMotion Technology

EA Sports bjuder här på en ny trailer för FIFA 22 där man få se små glimtar av gameplay från spelet. En av de nya sakerna som EA har lagt fokus på med FIFA 22 är något som de kallar för HyperMotion Technology. Denna teknik ska kombinera ett helt lags motion capture med maskinlärning vilket ska resultera i mer naturliga rörelser samt så har det gett spelet fler än 4 000 nya animationer. Det här med HyperMotion Technology kommer dock endast vara tillgängligt på de nya konsolerna samt Stadia och inget som kommer finnas med i Windows-versionen. Tumnagel
37.0°
+
Frode Wikesjö
0

En första trailer för Vivo
Animerad sång- och dans-film med Lin-Manuel Miranda

Netflix har släppt en första traile för för den kommande animerade filmen Vivo och denna kan ni kika på ovan. I filmen kommer vi få följa kinkajoun, eller veckelbjörnen, Vivo, spelad av Lin-Manuel Miranda, som dansar och sjunger hela vägen från Havana till Miami. Andra skådespelare som dyker upp i filmen är Zoe Saldaña, Brian Tyree Henry, Michael Rooker och Nicole Byer, Vivo kommer till Netflix den 6 augusti. Tumnagel
37.1°
+
Frode Wikesjö
0

Rykte Horizon Forbidden Wes släpps nog inte i år
Men sannolikt under början av nästa år

Bloomberg rapporterar att Sony kommer skjuta upp släppet av Horizon Forbidden West till första kvartalet nästa år. Detta låg ju lite på tapeten innan i år så helt oväntat är det väl ej. Tanken var först att spelet skulle släppas lagom till julhandeln men nu verkar det alltså inte bli så. Sony själva har inte bekräftat detta rykte ännu. Tumnagel
38.1°
+
Frode Wikesjö
0

Bakterier i kors magar kanske kan bryta ned plast
Säger forskare från Österrike

Forskare på University of Natural Resources and Life Sciences i Vienna har upptäckt att vissa bakterier i kors magar skapar enzymer som kan bryta ned naturliga polyester. Kor får när de äter i sig ett ämne som heter cutin, en naturlig polyester som tillverkas av växter för att skydda väggarna i växtcellerna. Upptäckten av bakterierna ger nu forskarna hopp om att de ska kunna användas för att bryta ned plastavfall. De vill nu fortsätta studera enzymerna för att se om de kan modifieras så de kan skapas utanför en kos mage och för att se om de kan bryta ned flera sorters plast. Cirka 25,8 miljoner ton plastavfall ska ha hamnat på land och i världens hav, varav cirka 15 procent är polyester, en plast som används i bland annat plastflaskor och kläder. Forskningen är publicerad i tidskriften Frontiers in Bioengineering and Biotechnology. Tumnagel
52.0°
+
Hugo Engström
0

Imorgon går Nothings ear (1) att köpa
Klockan 15.00 i begränsad upplaga

Imorgon kommer Nothings första produkt, ear (1), att gå och köpa för 99 dollar. I. videon nedan tar kanalen Design Theory en titt på hur företaget lyckats med hörlurarnas design. Håll alltså utkik på länken nedan imorgon klockan 15:00 om du är sugen på Nothings hypeade trådlösa hörlurar. Flera svenska återförsäljare (Prisjakt-länk) har också förhandsbokning för hörlurarna. Där ligger priset just nu på 1 190 kr och leveransdatum är den 17 augusti. Tumnagel
34.3°
+
Hugo Engström
0

GarageBand får nya ljudsamlingar från popartister
Band annat Dua Lipa och Lady Gaga

Apple har precis släppt ett antal nya ljudsamlingar till sitt musikskapar-program GarageBand. Ljudsamlingarna kommer från två popartister: Dua Lipa och Lady Gaga. Samt sju producenter: Boys Noize, Mark Lettieri, Oak Felder, Soulection, Take A Daytrip, Tom Misch och Trakgirl. Ljudsamlingarna finns att ladda ner i senaste versionen av GarageBand-appen på iOS och iPadOS. En ny serie med producenten Mark Ronson har också premiär idag 30 juli på Apple TV+. Serien heter Watch the Sound With Mark Ronson och en ljudsamling i GarageBand-appen ska komplettera serien, så tittare kan experimentera själva med det som visas i avsnitten. Tumnagel
38.1°
+
Hugo Engström
0

Waterworld ser ut att bli tv-serie
Ska utspela sig 20 år efter den klassiska filmen

Collider rapporterar att Universal Television planerar att spela in en tv-serie baserad på den klassiska filmen Waterworld, en film som gick upp på biograferna 1995. Arbetet med Waterworld-serie befinner sig på ett tidigt stadie men kommer antagligen att regisseras av Dan Trachtenberg, regissören bakom bland annat 10 Cloverfield Lane och The Boys. Huruvida Kevin Costner, som spelade huvudollen i filmen, kommer att dyka upp i tv-serien finns det än så länge inga uppgifter om. Då tv-serien är tänkt att utspela sig cirka 20 år efter händelserna i filmen så skulle det rent "åldersmässigt" antagligen inte vara omöjligt att Costner kan dyka upp i tv-serien. Tv-serien Waterworld sägs vara planerad att sändas på någon streamingtjänst men vilken detta skulle kunna bli finns det än så länge inga uppgifter om. Här ovanför hittas trailern till filmen Waterworld. Tumnagel
58.4°
+
Wille Wilhelmsson
0

Trailer för andra säsongen av See
Jason Momoa vs Dave Bautista

Nästa månad har andra säsongen av fantasydramat See premiär och här kommer trailern till den. I tv-seriens andra säsong får vi fortsatt följa hur Baba Voss (Jason Momoa) försöker skydda sina seende barn i en värld där alla andra är blinda. Som lök på laxen så stöter man under seriens gång på Babas bror Edo Voss (Dave Bautista) som sedan längre närt ett hat mot sin bror. Andra säsongen av See drar igång på Apple TV+ 27 augusti. Tumnagel
38.2°
+
Wille Wilhelmsson
0

Microsoft kommer plocka bort Forza Motorsport 7
Skynda att fynda innan det händer

Microsoft kommer ta bort bilspelet Forza Motorsport 7 från Microsoft Store från den 15 september. Både spelet samt all DLC kommer försvinna och kommer därmed inte gå att köpa men har man redan köpt det kommer man så klart kunna ladda ner det så många gånger man vill. Folk som skaffat spelet via Xbox Game Pass och sedan köpt DLC för spelet kommer få fortsatt tillgång till spelet. Varken Microsoft eller Turn 10 har gett någon vettig förklaring till varför de kommer plocka bort spelet förutom att det har nått slutet på sin livscykel. Det spekuleras dock att det är på grund av att licenserna för spelets bilar har löpt ut. Med endast sex veckor kvar innan spelet försvinner har Microsoft sänkt priset på spelet rätt så ordentligt så vill man ha det får man ju passa på att köpa det innan den 15 september. Standard-versionen kostar nu 87 kronor medan medan Ultimate Edition nu kostar 187 kronor istället för 749 kronor. Forza Motorsport 7 släpptes hösten 2017 till både Xbox One och Windows. Bonusklipp nedan där man kan kolla in lite gameplay från kommande Forza Horizon 5. Tumnagel
37.0°
+
Frode Wikesjö
0

Spotify Greenroom snart nedladdat en kvarts miljon gånger
Ligger långt efter konkurrenten Clubhouse

TechCrunch rapporterar att Spotifys Clubhouse-konkurrent Greenroom snart har laddats ner en kvarts miljon gånger. Enligt data från analysföretaget SensorTower har Greenroom laddats ner 141.000 gånger till iOS och cirka 100.000 gånger till Android. Det gör att Greenroom ligger långt bakom Clubhouse vars app har laddats ner över 30 miljoner gånger till både iOS och Android. Givet att Clubhouse funnits på marknaden betydligt mycket längre än Greenroom är det dock kanske inte så konstigt. Greenroom verkar än så länge hur som helst inte blivit någon succé. Förutom Clubhouse så konkurrerar Greenroom även med liknande livetals-tjänster från bland andra Twitter, Facebook och Reddit. Samtidigt så har en del bedömare börjat snacka om att livetals-tjänster som Clubhouse kanske fick lite för mycket uppmärksamhet och hajp i början av året. Något som gör att allt fler ifrågasätter huruvida tjänster som dessa ens kommer att vara intressanta i förlängningen. Tumnagel
34.5°
+
Wille Wilhelmsson
0

Wes Anderson stjäl en del från andra filmer
Fast på ett smakfullt sätt

I denna video går Thomas Flight igenom hur regissören Wes Anderson tagit stark inspiration från andra filmer i många scener, och varför det är helt ok. Som Ingmar Bergman en gång sa: I’m not one of those who believe that an artist grows up out of nothing and starts to bloom with no nourishment at all. I believe we’re all part of a great hodgepodge, so we take from each other, and I’ve always been completely uninhibited in that regard. If I see something good, I steal it and make it my own. Tumnagel
111kg
+
Hugo Engström

Hur man bäst får bort kroppshår
Matt ger lite tips

Här får man lite stalltips för hur man tar bort kroppshår från lite svårare ställen. Det bjuds på tips om vilka verktyg man bör använda och vilka tekniker bör använda för att vaxning, trimning och rakning. av överkroppen. Tumnagel
45kg
+
Frode Wikesjö

Wes Anderson stjäl en del från andra filmer
Fast på ett smakfullt sätt

I denna video går Thomas Flight igenom hur regissören Wes Anderson tagit stark inspiration från andra filmer i många scener, och varför det är helt ok. Som Ingmar Bergman en gång sa: I’m not one of those who believe that an artist grows up out of nothing and starts to bloom with no nourishment at all. I believe we’re all part of a great hodgepodge, so we take from each other, and I’ve always been completely uninhibited in that regard. If I see something good, I steal it and make it my own. Tumnagel
111kg
+
Hugo Engström

Billie Eilish "Happier Than Ever" ute nu
Den 19-åriga artistens andra studioalbum

Idag släppte Billie Eilish sin senaste skiva Happier Than Ever. Hela albumet är både skrivet och producerat av Billie och hennes bror Finneas Ox27Connell. Hennes första album When We All Fall Asleep, Where Do We Go? vann bland annat en Grammy för bästa album. Nedan är musikvideon för singeln NDA. Regisserad av henne själv. Tumnagel
79kg
+
Hugo Engström

Hur verkliga är scener med musikproduktion?
Jack Antonoff ger sin åsikt

Jack Antonoff, som producerat album med artister som Lana Del Rey och Lorde samt är frontman i bandet Bleachers, kollar i denna video in hur realistiska scener med musikproduktion är i filmer. De kikar på scener från filmerna Bohemian Rhapsody, Love & Mercy, Pitch Perfect 2, Straight Outta Compton och Josie and the Pussycats. Tumnagel
82kg
+
Hugo Engström

Lite skateboardåkning med Bam Margera
Cold Call: Bam Margera

Den före detta Jackass-medlemmen Bam Margera har nog sett bättre dagar i sitt liv men han kärlek för att åka skateboard verkar finnas kvar. Här har vi ett klipp från Thrasher där Sheckler och Chris Cole besöker Bam för att åka lite bräda framför en kamera med Fisheye-objektiv. Tumnagel
102kg
+
Frode Wikesjö

Ny låt och musikvideo med James Blake
Say What You Will

James Blake släppte idag den första singeln från sitt kommande album Friends That Break Your Heart. Låten heter Say What You Will. I musikvideon till låten följer vi James Blake när han förföljs av Finneas (Billie Eilish bror) och hur hans karriär och liv verkar gå som på räls, medan Blakes liv är monotont och trist. Albumet släpps 10 september. Tumnagel
81kg
+
Hugo Engström

Ny låt med Lorde – "Stoned at the Nail Salon"
Andra singeln från kommande albumet

Den nyzeeländska artisten Lorde släppte igår sin andra singel från sitt kommande album Solar Power. Låten heter Stoned at the Nail Salon och är skriven och producerad av Jack Antonoff och Lorde själv. Albumet kommer 20 augusti. Bonusklipp: Tumnagel
77kg
+
Hugo Engström

Nytt album från Kanye West på fredag
Verkar det som i alla fall

Kanye West som inte släppt något nytt album sedan Jesus Is King som kom 2019, är nu på gång att släppa nytt. Albumet ska heta DONDA, efter hans mor Donda West som gick bort 2007. Kanye West har på senare år blivit känd för att annonsera album som sen inte släpps, bland annat Yandhi och Turbo Grafx 16. Det återstår att se om något album släpps på fredag. I videon ovan hörs ett klipp från låten No Child Left Behind som ska finnas med på albumet. Tumnagel
31kg
+
Hugo Engström

Så gör man McDonalds pommes
Ett besök i potatisfabriken

Pommes kan vara magiskt och tragiskt. Personligen gillar jag McDonalds, eller framförallt kan doften vara väldigt trevlig. Men om jag för tio år sedan kunde sänka en stor pommes utan att blinka är jag i dag rätt nöjd med en liten. Och om det för tio år sedan inte fanns så mycket annat än donkens pommes som var "rätt" finns det i dag massor av alternativ som är betydligt bättre. Det var alltså inte bättre förr. I den här videon får vi kika in i pommes-fabriken men också i chips-fabriken. Tumnagel
89kg
+
Roger Åberg

WOW bjuder på weekend
Minifestival

Det blev inget Way Out West i år, men gänget kan inte hålla sig från att inte göra något alls. Under de datum som WOW skulle ha ägt rum så kör man därför lite konserter. På torsdagen är det Amason + Esther, på fredagen är det Sarah Klang + Klara Keller och på lördagen är det Deportees + Grant. Biljetter släpps i morgon och man lovar pizza på köpet, ett symboliskt festivalarmband och djs. Tumnagel
76kg
+
Roger Åberg

Kul video med Lil Nas X
Teaser för ny låt producerad av Kanye West

Lil Nas X som tidigare i år släppte ett par modifierade Nike-skor med satan-stil (vad det nu innebär), som Nike själva inte var helt glada över då de fort stämde rapparen är tillbaka med en kul teaser för sin nya låt Industry Baby. Låten är producerad av Kanye West och Take a Daytrip. Release sker nu på fredag den 23 juli. Tumnagel
81kg
+
Hugo Engström

Ford presenterar parfymen Mach-Eau
Om man vill lukta som en bil

Biltillverkaren Ford har tagit fram en parfym som man kallar för "Mach-Eau" vilken man säger ska påminna om lukten från bilar. Parfymen har Ford tagit fram tillsammans med parfymtillverkaren Olfiction. Det hela är en del i Fords satsning för att övertyga bilentusiaster om att elbilar ska kunna erbjuda samma körupplevelse som fossildrivna bilar. Mach-Eau sägs lukta som en mix av bilinredning och gummi till bildäck. Ford Mach-Eau går inte att köpa utan har istället tagits fram för att luktas på i olika bilsammanhang, bland annat bilfesten Goodwood Festival of Speed där parfymen gjorde sin debut. Huruvida Ford planerar att börja sälja parfymen längre fram finns det inga uppgifter om än så länge. Tumnagel
17kg
+
Wille Wilhelmsson