3 i dag 12 i går s Logga ut Logga in Skaffa Premium!

Vissa smarta lampor avslöjar ditt wifi-lösenord
Tänk dig för innan du slänger dem

Vissa smarta lampor avslöjar ditt wifi-lösenord

Smarta lampor i hemmet som man kan styra via sin telefon och göra olika ljusscheman med är ju lite kul, men det visar sig att vissa av dem kan ställa till det för dig. Bloggaren Limited Results dissikerade lamporna Lifx Mini White, Tuya Lyasi, Tuya Fcmilia och Xiaomi Yeelight Smart LED Bulb och upptäckte efter lite meckande att lamporna lagrade wifi-lösenordet helt öppet. Skulle du slänga ett par lampor du inte använder längre skulle någon alltså kunna få tag i ditt lösen. Ganska långsökt att någon skulle få för sig att rota bland återvinningen och sedan öppna upp grejerna, men att det faktiskt går att göra på detta viset är ju såklart inte bra.

För att skydda sig från detta kan man istället för wifi välja att använda lampor som kommunicerar via Zigbee eller Z-Wave. Måste man köra via wifi ska man se till att inte koppla upp lamporna mot sitt vanliga wifi, utan istället mot ett gästnätverk eller liknande. Sista utvägen är att förstöra chipet ordentligt innan man slänger lamporna.

Uppdatering: Lifx har fixat en kryptering och extra säkerhet i sina lampor, så har du sådana är det bara att uppdatera mjukvaran så ska de inte kunna läcka information enligt ovan längre.

Pryl, Smarta hemmet, wifi, lösenord, lampor, smarta lampor Via Nyteknik
34.1° 0 Bobby Green Bobby Green
tors. 31 jan 2019, 11:45
34.1°
0

Vissa smarta lampor avslöjar ditt wifi-lösenord

Tänk dig för innan du slänger dem