41 i går s Logga ut Logga in Skaffa Premium!
EDGE simulerar skolskjutningar Ska lära upp räddningspersonal och lärare
Ingen video laddad. Detta kan bero på adblocker.
Försök igen
Video till EDGE simulerar skolskjutningar

Den amerikanska armén och Homeland Security har utvecklat en simulator där lärare, räddningspersonal och andra kan få uppleva en virtuell skolskjutning. Detta ska förhoppningvis kunna göra dem lite mer förberedda på detta om de skulle stöta på en riktig skolskjutning i framtiden.

Simulatorn kallas för Enhanced Dynamic Geo-Social Environment (EDGE) och ska likna de simulatorer som den amerikanska armén använder för att träna på olika krigsscenarier. EDGE utvecklades ursprungligen till polis och annan räddningspersonal men finns nu även i en civil version där lärare kan delta i räddningsarbetet sida vid sida med räddningspersonalen.

Upp till 60 personer kan träna i EDGE samtidigt så länge de har tillgång till en dator och internet. Att samla 60 personer från olika yrkeskårer för att genomföra en praktisk övning under verkliga förhållande är antagligen både dyrt och logistiskt problematiskt. Genom EDGE har man därför fått ett verktyg som gör att man kan träna under förhållandevis realistiska förhållanden utan att man behöver träffas fysiskt.

Samhälle, Konflikter, skolskjutningar, skolor, utbildning, lärare, räddningspersonal, edge
36.3° 0 Wille Wilhelmsson Wille Wilhelmsson
tors. 28 dec 2017, 10:00
EDGE simulerar skolskjutningar Ska lära upp räddningspersonal och lärare
36.3°
0