34 i dag 12 i går s Logga ut Logga in Skaffa Premium!

Gaffa räddas
Musiktidning undviker konkurs

Gaffa räddas

Förra veckan rapporterades det att musiktidningen Gaffa begärts i konkurs efter att inte ha betalat en gammal skuld till Skatteverket. Nu verkar det dock som om den anrika tidningen slipper gå i konkurs skriver Sveriges Radios Kulturnytt.

Gaffas skuld till Skatteverket ska ursprungligen ha varit på 385.000 men när Skatteverket begärde företaget i konkurs hade skulden delvis redan återbetalats och var nere på 150.000 kronor. Enligt Gaffas vd Robert Borges ska nu dock deras danska moderbolag skjutit till den summan och skulden ska nu ha betalats till Skatteverket.

Konkursförvaltaren Fredrik Emanuel har än så länge inte fått bekräftat att Gaffas skuld till Skatteverket är betalt med säger att han inte har några orsaker att tro att så inte är fallet.

Samhälle, Ekonomi, gaffa, konkurs, musiktidning,

Hejdå Gaffa?
Musiktidningen försatt i konkurs

Det ser ut som att den sista spiken i kistan är spikad för musiktidningen Gaffa. Göteborgs tingsrätt försatte nämligen under gårdagen Gaffa Sverige AB i konkurs. Problemen för Gaffa började redan under september månad förra året när Skatteverket drog in Gaffas F-skattsedel på grund av en stor mängd obetalda skulder. Sedan dess har tidningen försökt räddas genom omstruktureringar samt ekonomiskt stöd från det danska moderbolaget men räddningsaktionen lyckades ej och har nu tvingats i konkurs. Gaffa bestrider dock gårdagens konkursansökan med motiveringen att de kommer kunna betala skulderna efter sommaren och vill därav få uppskov. De hoppas att snabbt kunna få loss pengar från den danska systertidningen så Gaffa kan betala av skulderna och vara kvar här i Sverige. Tumnagel
35.5°
0
35.4° 0 Wille Wilhelmsson Wille Wilhelmsson
ons. 3 jul 2019, 17:45
35.4°
0

Gaffa räddas

Musiktidning undviker konkurs