32 i dag 10 i går s Logga ut Logga in Skaffa Premium!
Köp kyckling med ett leende Nytt sätt att betala för sig på kinesiska KFC
Ingen video laddad. Detta kan bero på adblocker.
Försök igen
Video till Köp kyckling med ett leende

På KFC kinesiska lite nyttigare alternativ K Pro kommer kunderna nu att kunna börja betala sina inköp med hjälp av sitt leende.

Det hela fungerar genom Alipay, en mobilbetalningstjänst som drivs av den kinesiska internetjätten Alibaba, och man kallar det för "Smile to Pay". Det handlar om ett system som med hjälp av kameror biometriskt läser av en persons ansikte och tillsammans med personens mobilnummer verifierar personens identitet för att sedan genomföra betalningen.

Tekniken bakom "Smile to Pay" är utvecklad av Ant Financial som även de är ett dotterbolag till Alibaba. De säger att de med hjälp av 3D-kamerateknik ska kunna säkerställa att det är rätt person som står framför kameran och inte ett fotografi. I videon ovan kan ni kolla in när systemet känner igen en och samma person när hon har lite makeup, mycket makeup samt bär lite olika peruker.

Samhälle, Ekonomi, kyckling, biometri, alipay, mobilbetalning, alibaba, kina
MWC 2016 Selfie Pay - betala med ansiktet Ny tjänst från Mastercard Redan förra året snackade kortföretaget MasterCard att deras kunder skulle kunna använda sitt ansikte att betala med och under den pågående Mobile World Congress-mässan i Barcelona snackade man lite mer om detta. Det handlar om ett system som man kallar för Selfie Pay där man kan handla online genom att ta en selfie på sig själv för att verifiera sin identitet. Användarna ska även kunna legitima sig via sitt fingeravtryck och MasterCard säger att man även kollar på andra verifikationsmetoder som till exempel röstigenkänning och iris-scanning. Selfie Pay kommer först att lanseras i Storbritannien och faller det väl ut så planerar man att lansera det i 14 länder till. Tumnagel
18.5°
0
Nu lanseras MasterCards Selfie Pay i Sverige Legitimera dig med ditt ansikte Nu börjar MasterCard att rulla ut sitt "Identity Check Mobile" a.k.a. "Selfie Pay" i Sverige och elva stycken andra europeiska länder. Det innebär att man kan legitimera sig med sitt ansikte eller fingeravtryck när man e-handlar på nätet. För att ingen ska försöka kringgå systemet genom att använda ett foto av mobiltelefoninnehavaren så måste man även blinka en gång när man legitimerar sig. MasterCard planerar att lansera Identity Check Mobile i resten av världen under nästa år. Tumnagel
29.8°
0
36.1° 0 Wille Wilhelmsson Wille Wilhelmsson
mån. 4 sep 2017, 17:45
Köp kyckling med ett leende Nytt sätt att betala för sig på kinesiska KFC
36.1°
0