41 i dag 37 i går s Logga ut Logga in Skaffa Premium!
Moderaterna i Västerbotten startar nyhetssajt Med Moderata nyheter
Moderaterna i Västerbotten startar nyhetssajt

Alla vill ju besöka webbplatser som skriver om saker som man är intresserad av och nu kan alla som är intresserad av Moderaterna i Västerbotten bege sig till nyhetssajten Nyheter i Västerbotten. Det politiska partiet lanserade nyligen denna sajt som rapporterar om sådant passar partiets plattform. Den stora anledningen till att Moderaterna i Västerbotten startade sajten var för att de tyckte det var för svårt att komma fram med sina förslag i de traditionella medierna i regionen.

Sajten har dock fått kritik då man inte berättar att det är just Moderaterna som ligger bakom sajten, något som journalistprofessorn Jesper Strömbäck anser vara vilseledande i en intervju med SVT Västerbotten.

Rent generellt tycker jag att alla avsändare på webben ska vara tydliga om vem man är. Man ska inte behöva ägna sig åt detektivarbete för att ta reda på vilka som står bakom. Speciellt inte om det är ett politiskt parti som har en tydlig agenda.

Sajtens ansvariga utgivare, riksdagsledamoten Edward Riedl (M), säger till SVT att de kommer ta till sig av kritiken men passar även på att säga att all annan nyhetsmedia inte heller är opartisk.

All nyhetsmedia är i någon bemärkelse inte opartisk. Er nyhetsmedia (SVT, reds anm) är definitivt inte opartisk. Andra tidningar i länet ägs av partier och så ser mediasamhället ut. Men det är klart det vore bra om alla kunde deklarera sina politiska hemvister, det tror jag skulle vara mycket tydligare för väljarna

SVT Västerbottens redaktionschef Anders Bäckström tillbakavisar dock kritiken mot SVT och säger att opartiskhet är en av Sveriges Televisions grundstolpar. Han nämner även att syftet med traditionell nyhetsmedia är att skapa en opinion medan målet med sidor som Nyheter i Västerbotten är att föra fram ett budskap.

Samhälle, Politik, Nyheter, Moderaterna, Västerbotten
20.4° 0 Frode Wikesjö Frode Wikesjö
tors. 22 sep 2016, 13:50
Moderaterna i Västerbotten startar nyhetssajt Med Moderata nyheter
20.4°
0