4 i dag 41 i går s Logga ut Logga in Skaffa Premium!
USA ska skapa aktiebörs för startup-företag Så att dessa kan utvecklas i lugn och ro

Den amerikanska myndigheten U.S. Securities and Exchange Commission (SEC) har godkänt ett förslag som innebär att det ska bildas en ny aktiebörs i USA. Där ska det primärt handlas med aktier från startupföretag, företag som ofta förknippas med USA:s tech-mecka Silicon Valley.

Den nya börsen kommer att få namnet "Long-Term Stock Exchange" eller LTSE. Tanken bakom LTSE är att startupföretag som antagligen inte kommer att gå med vinst på flera år ska kunna börsnoteras på LTSE. Anledningen till det är att de som investerar i företag på LTSE ska vara någorlunda medvetna om att företagen de investerar i antagligen inte kommer att gå med vinst på länge och att det ska ses som en långsiktigt investering.

Initiativtagarna bakom LTSE anser att de startupföretag som listas på traditionella börser, till exempel New York Stock Exchange (NYSE), tappar sin långsiktiga initiativförmåga. Detta för att företagen hela tiden fokuserar på att visa bra ekonomiskt resultat och kortsiktiga mål för att behaga sina aktieinnehavare. På grund av det så kanske företaget på lång sikt tappar fokus på det som de egentligen strävade efter att utveckla när de en gång börsnoterades för att kunna få in kapital till detta.

När eller om Long-Term Stock Exchange drar igång finns det än så länge inga uppgifter om.

Samhälle, Ekonomi, börs, new york stock exchange, nasdaq, nyse
45.9° 0 Wille Wilhelmsson Wille Wilhelmsson
mån. 13 maj 2019, 14:15
USA ska skapa aktiebörs för startup-företag Så att dessa kan utvecklas i lugn och ro
45.9°
0