41 i går s Logga ut Logga in Skaffa Premium!
Tut i luren! Bergsala AB fyller 40 år Grattis till Nintendos nordiska distributör
Bergsala AB fyller 40 år
Den ursprungliga Bergsala-loggan

I dag fyller det svenska distributionsbolaget Bergsala AB 40 år. Företaget grundades 1976 och fokuserade mest på att importerade hemelektronik som såldes i en radioaffär i Kungsbacka. Under en resa till Asien 1981 köpte en av grundarna ett Game & Watch-spel vilket gjorde att de fick upp ögonen för Nintendo och efter lite förhandlingar med Nintendo i Kyoto övertygade ägarna Nintendo att ge agenturen till Bergsala. Senare lyckades de även förhandla fram agenturen för övriga nordiska länder.

Den 1 september 1986 introducerades NES här i Sverige och blev den första europeiska distributören att erbjuda konsolen till försäljning. Bergsala AB lyckades sälja 800 000 konsoler på endast ett par månader och i samband med det startades även Nintendoklubben där man månadsvis informerade kunderna om nya Nintendo-spel samt Nintendo-tillbehör.

Året efter lanserades konsolen i de övriga nordiska länderna och vid 1988 stod försäljningen av NES-konsolen för 90 procent av Bergsalas omsättning. 1988 var också året då de flyttade tills sina nuvarande lokaler på Marios Gata 21 vid E6an.

Bergsala har sedan dess fortsatt leverera Nintendos produkter här så som Game Boy, SNES, Nintendo 64, Gamecube, DS, Wii och Wii U.

Bonusklipp där folket från Power Gamer pratar med Bergsalas grundare, Owe Bergsten, nedan.

Spel, Nintendo, Bergsala AB,
Ingen video laddad. Detta kan bero på adblocker.
Försök igen
Video till Bergsala AB fyller 40 år
65.5° 0 Frode Wikesjö Frode Wikesjö
ons. 20 apr 2016, 08:30
Tut i luren! Bergsala AB fyller 40 år Grattis till Nintendos nordiska distributör
65.5°
0