m
Blod, vind och dueller i Ghost of Tsushima

Blod, vind och dueller i Ghost of Tsushima
Vi har spelat Sucker Punchs Kurasawa-hyllning

Spel / Feature

Vad får man om man kombinerar Sekiro med The Witcher 3 och sedan strör över en hel del inspiration från Kurosawa-filmer? Jo, ett riktigt bra, vackert och underhållande äventyrsspel som lyckas fånga känslan i att vara en samurai.

Ghost of Tsushima är den senaste titeln från Sucker Punch. Spelstudion har tidigare levererat spel i Sly Cooper-serien samt InFamous. De senaste åren har de dock lämnat den övernaturliga världen för att fokusera på en mer jordad berättelse som utspelar sig i feodala Japan. Som titeln avslöjar så utspelar sig spelet på ön Tsushima som ligger mellan Sydkorea och södra Japan. Mongolerna har inlett sin attack mot Japan och Tsushima agerar som en barrikad för att stoppa mongolernas frammarsch mot fastlandet. Vi får kontrollera Jin Sakai, samuraj och brorson till Tsushimas ledare Lord Shimura, som tillsammans med Tsushimas andra samurajer försvarar ön. Mongolerna är dock för kraftfulla och använder sig av ohederliga taktiker för att få övertag och lyckas mer eller mindre krossa Shimuras armé.

Inte helt oväntat överlever spelets huvudkaraktär attacken och måste nu hjälpa folket på Tsushima ta tillbaka sitt land och bekämpa mongolerna och deras ledare Khotun Khan. För att klå den nya brutala fienden så måste Jin lämna sina samuraj-lärdomar bakom sig för att bli en ny typ att krigare.


Aragorn Mongolerna kommer!

Givetvis ska vi inte spoila vad som händer under berättelsens gång, men det är en berättelse om ära och heder. Om de svåra besluten vi måste ta för att ta oss förbi motgångar och vad för konsekvenser det har på våra tidigare förhållanden. Spelet är som sagt väldigt inspirerat av Akira Kurosawas klassiska filmer, så om ni har stenkoll på hans rullar så kommer ni definitivt uppskatta berättelsen Sucker Punch erbjuder. Och om ni inte har någon koll på vem fansiken Kurosawa är så kommer ni få lära er en hel del om hur det är att vara samurai.

I spelet har vi möjlighet att utforska hela Tsushima och ön är uppdelat i tre stora regioner som vi successivt får tillgång till under spelets gång. Områdena erbjuder olika miljöer som stora fält av blommor vi får rida genom, snåriga och frodiga skogar och vinterklädda berg. Det är mer eller mindre ett klassiskt upplägg för ett open world-spel, helt enkelt. Mainuppdragen är många och gör ett bra jobb med att introducera de olika karaktärerna i spelet och även sidouppdragen håller en hög kvalitet. Betar man av allt snabb kan det hända att uppdragen känns aningen upprepande, men varvar man uppdrag och utforskning är detta inte ett allt för stort problem.

Samtliga miljöer vi får besöka i spelet är riktigt läckra och att rida genom de stora fälten är verkligen härligt och fridfullt. Känslan man får påminner en hel del om de lite mer lugna stunderna i Red Dead Redemption 2 där spelaren kunde andas ut mellan pangandet. Och det är svårt att inte bli indragen och vilja tillbringa mer tid i världen. Om vi säger såhär: Spelet har ett fast travel-system som kan ta sig från ena sidan ön till den andra på några sekunder, men tack vare vackra miljöerna kommer du vilja rida över hela kartan i stället för att kika på en laddningsskärm. Okej, kanske inte hela tiden, men ibland i alla fall.

För att man ska utforska världen har utvecklarna anammat ett system som påminner starkt om Witcher 3. I kartvyn kan vi se oupptäckta ställen som markeras med ett frågetecken och dessa kan vara fiendebaser och sidouppdrag, men även ställen där vi har möjlighet att skriva haikus, skära bambupinnar, ta del av dueller, lägga vantarna på nya svärd och följa efter rävar för att göra oss lite mer kraftfulla. Kort sagt finns det väldigt mycket att upptäcka i världen och det är värt att lägga lite tid på utforskning mellan uppdragen.


Genom utforskning kan man hitta nya hattar, masker, svärd och annat.

Någonting som jag verkligen uppskattar är sättet spelet indikerar vart vi ska bege oss. Det finns ingen kompass, minikarta eller liknande, utan Jin förlitar sig på vinden för att visa vart han ska. Sveper vi upp på kontrollens touchyta hör vi hur det blåser till och löv och annan växtlighet indikerar var vi ska. Det är helt enkelt ett fantastiskt sätt att ge oss vägvisning utan spelaren tas ur spelvärlden.

Spelet erbjuder väldigt varierande fiender som slåss med svärd, spjut, sköld och större vapen som släggor och liknande. Fienderna har en hälsomätare och en staminamätare. Häslomätaren får du ner genom att slå fienden som vanligt, vilket är lättare sagt än gjort, och staminamätaren får du ner genom att utföra tunga attacker och när du gjort det kan du hyvla av hälsan med vanliga attacker. Alla fiender tar inte staminaskada genom att bara utföra tunga attacker, utan Jin måste använda olika slagställningar för det vapen fienden använder. Stone stance är effektivt mot svärd medan water stance är bra mot sköldförsedda fiender. Då spelaren blir attackerad av flera fiender samtidigt så måste du snabbt skifta mellan de olika ställningarna i strider, vilket du gör genom att hålla in R2 och klicka på kryss eller cirkel. Striderna blir på så vis väldigt engagerande.

Till en början har vi tillgång till endast Stone stance, men fler slagställningar får vi tillgång till under spelets gång. När vi låst upp nya får vi även möjlighet att låsa upp förbättringar som komboattacker genom att spendera skillpoäng.

Utöver att lära sig nya ställningar vi kan använda i strider är det möjligt att uppgradera Jin på andra sätt. Spelets motsvarighet till erfarenhetspoäng är praktiskt taget ditt rykte och när du utför uppdrag eller vinner strider ökar din kändisgrad. Och med högre kändisgrad får du skillpoäng, eller technical points, du får möjlighet att sätta ut för att låsa upp förmågor av olika slag. Det finns flera olika skillträd där vi kan spendera våra surt förvärvade poäng. Primärt är det fokus på tre träd med förmågor kopplade till samurajförmågor med fokus på ärofulla strider, smygande och snabbt dödande samt ett träd där vi kan uppgradera våra stances.

Någonting som är riktigt trevligt är att du inte blir överväldigad av förmågorna du låser upp. Samtliga förmågor går att använda utan att behöva pilla med avancerade kommandon, knappkombinationer eller undermenyer. Som mest behöver du hålla in två knappar och det är ju inte precis raketkirurgi. I spel som Assassin’s Creed Odyssey har du möjlighet att låsa upp väldigt många förmågor, men du kan endast ha snabbtillgång till ett fåtal samtidigt. Detta gör att vissa förmågor kanske inte används alls, vilket känns lite trist i slutändan.

Jin Sakai är inte bara en ordentlig slagskämpe av rang, utan blir under spelets gång även en rackare på att smyga. När vi stöter på fiendeläger har vi möjlighet att smyga oss in obemärkta och sänka fiender tyst med vår dolk eller pilbåge. För att underlätta detta har vi även tillgång till en rad olika tillbehör som vindspel vi kan kasta ut för att få fienden att börja undersöka eller rökbomber som vi kan använda om vi blir upptäckta och måste fly för att undvika strid.


Ibland är det en bra idé att smyga i stället för att gå bärsärk.

Allt som allt så känns stridssystemet engagerande och stimulerande. Det är väldigt tillfredsställande att nå en punkt i sin utveckling där man kan lämna tunga strider utan att ta någon som helst skada. Med det sagt önskar jag att striderna var lite svårare. Efter att ha tillbringat på tok för många timmar i Sekiro som har ett snarlikt stridssystem så är det inte allt för utmanande, även på svåraste svårighetsgraden. Jag är dock lite kluven. Som spel känner jag att jag haft roligare med Ghost of Tsushima än med Sekiro, vilket till stor del beror på att det är en aningen mer lättsam upplevelse. Man kan väl säga så här: Förvänta dig ingen överjävligt svår upplevelse med Ghost of Tsushima.

Miljöerna är som sagt väldigt läckra och grafiken i spelet håller rent allmänt en väldigt hög nivå. Kläder, rustningar och karaktärer har väldigt många detaljer som är trevliga att se på, men det kommer till animationer i spelet så kan det bitvis kännas aningen stelt. Generellt är nivån väldigt hög, men Sony har gjort spelet en otjänst genom att lansera en kort tid efter det extremt välpolerade The Last of Us: Part 2. Missförstå mig rätt. Spelet är verkligen inte fult eller opolerat på något sätt, det är bara att The Last of Us: Part 2 känns ligga på en helt annan nivå.


Mer ofta en sällan känner man behovet av att dra en trudilutt med flöjten.

Prestandamässigt finns det inga större problem att påpeka och spelet rullar på stabilt på Playstation 4 med 30 fps. Kör man Playstation 4 Pro har man möjlighet att välja mellan att prioritera hög fps eller hög upplösning. Efter att ha testat båda lägena känner jag inte riktigt att det är värt att prioritera hög fps före upplösning. Fps-förbättringen är så pass låg att den i vissa fall är omärkbar och då känns det rimligare att satsa på hög upplösning för att få en mer detaljerad upplevelse.

Ghost of Tsushima känns lite som en oslipad diamant. Spelet känns mer som en sommarblockbuster och jag önskar att spelet var lite mer utmanande än vad det är. Med det sagt har spelet några av de vackraste miljöerna, mest fridfulla ögonblicken och dramatiska duellerna vi upplevt på länge. Spelet gör även ett riktigt bra jobb med att få spelaren att andas in atmosfären för en mer gripande upplevelse. Och i slutändan är väl det viktigare än att få en påfrestande utmaning. Har du möjlighet att uppleva Ghost of Tsushima så bör du helt enkelt göra det.

Ghost of Tsushima släpps 17 juli till PS4. Har ni några frågor så är det bara att plita ner dem i kommentarsfältet.

Läs mer
Ingen video laddad. Detta kan bero på adblocker.
Försök igen
Video till Blod, vind och dueller i Ghost of Tsushima
40.9°
0

Blod, vind och dueller i Ghost of Tsushima

Vi har spelat Sucker Punchs Kurasawa-hyllning

En trailer för King Richard
Film om pappan till Venus och Serena Williams

Här har vi trailern för filmen King Richard som är baserad på den sanna berättelsen om Richard Williams, en orädd far som spelade en stor roll i att forma två av våra mest begåvade idrottare genom tiderna. Filmen följer hur han tränade Venus och Serena Williams som bekant förändrade tennissporten för alltid. Med överraskande metoder och en tydlig vision om deras framtid har Richard en plan som tar Venus och Serena Williams från gatorna i Compton, Kalifornien till den globala scenen som legendariska ikoner. Den djupt rörande och gripande filmen visar upp en familjs styrka och driv att uppnå det omöjliga och påverka världen. I huvudrollen ser vi Will Smith och filmen är regisserad av Reinaldo Marcus Green (Monsters and Men). Tumnagel
38.8°
+
Frode Wikesjö
0

Sverige fick sin första guldmedalj i dag
Samt en silvermedalj

I dag kastade Daniel Ståhl hem Sveriges första guldmedalj under Olympiska sommarspelen i Tokyo. Guldmedaljen var för diskus och vinnarkastet var 68,90 meter långt. Men OS-glädjen slutar inte där då Simon Pettersson kastade hem silvret i samma final. Det är första gången sedan OS i London 1948 som två svenskar tar medalj i samma friidrottsgren under ett olympiskt spel. Tumnagel
98.0°
+
Frode Wikesjö
0

Kattsimulatorn Stray släpps nästa år
Och har fått en ny trailer

Föra året släppte Sony en tailer för kattsimulatorn Stray som onekligen såg lite halvspännande ut. Men sedan dess har har det varit ganska tyst kring spelet. Nu har dock Annapurna Interactive släppt en ny trailer för spelet och sagt att spelet kommer släppas under början av nästa år. Då till både PlayStation och Windows. Själva spelet går ut på att du styr en katt genom en futuristisk statsmiljö där du som spelare måste lösa pussel för att ta dig vidare. Tumnagel
48.1°
+
Frode Wikesjö
0

Sweet Tooth får en andra säsong
Gus får bege sig ut på fler äventyr

Netlix meddelade i veckan att Sweet Tooth kommer få sig en andra säsong. Så om man gillade seriens första säsong är detta ju helt klart trevliga nyheter. Sweet Tooth handlar om en postapokalyptisk värld där människodjurhybrider börjat födas och vi får följa unge Gus, som är halvhjort, som försöker överleva. Serien är baserad på den grafiska novellen med samma namn av Jeff Lemire som bland annat beskrivits som Mad Max möter Bambi. Tumnagel
42.5°
+
Frode Wikesjö
0

Snubbe klarar Sekiro med ögonbindel
Det är rätt imponerande det

Sekiro-speedrunner Mitchriz lyckades tidigare i veckan spela genom hela spelet utan att titta på det. Det tog Mitchriz runt 4,5 timme att köra genom det men det tog honom dryga 100 timmars träning innan han satte det. Mitchriz säger att han lyckades med denna bedrift med hjälp av muskelminne och diverse spelljud. Inte helt oväntat valde han att undvika Isshin the Sword Saint för att istället köra Shura-slutet vilket sannolikt förenklade processen en aning. Du kan se den 4,5 timmes långa genomspelningen i klippet ovan. Tumnagel
38.7°
+
Frode Wikesjö
0

Amerikanska politiker vill stoppa Hiltons Xinjiang-projekt
För att det sker folkmord där

Reuters rapporterar att en kongresskommission i USA har skrivit ett öppet brev till hotellkedjan Hilton Worldwide om att de avsluta ett hotellprojekt som de har på gång i Xinjiang-provinsen i Kina. Detta för att den regionen förknippas med folkmord av den muslimska minoritetsbefolkningen där. I brevet skriver de att detta Hilton-projekt är del av den kinesiska regeringens kampanj att förstöra uigurers kulturella och religösa platser i provinsen. "The site is emblematic of the Chinese governmentx27s campaign of widespread destruction of Uyghur religious and cultural sites in the XUAR and official efforts to eradicate Uyghursx27 religious and cultural practices," Om Hilton Worldwide kommer ta till sig av kritiken i brevet eller om pengarna går före återstår att se. Tumnagel
51.3°
+
Frode Wikesjö
0

Amazon åker på miljardböter
För att de bröt mot GDPR

Bloomberg rapporterar att Amazon åkt på en rejäl bot av EU för att de brutit mot GDPR-reglerna. Böterna hamnade på 746 miljoner euro vilket motsvarar ungefär 7,6 miljarder kronor vilket ju är rätt mycket pengar det. Boten är resultatet av ett klagomål från 2018 från den franska integritetsrättsgruppen La Quadrature du Net som genomförde en del stämningar mot diverse internetjättar strax efter att GDPR infördes det året. Inte helt oväntat anser Amazon boten, som utfärdats av Luxemburgs nationella kommission för dataskydd, är felaktig och kommer att överklaga den. Tumnagel
62.2°
+
Frode Wikesjö
0

Ny FIFA 22-trailer visar lite gameplay
Spelsekvenstrailer visar HyperMotion Technology

EA Sports bjuder här på en ny trailer för FIFA 22 där man få se små glimtar av gameplay från spelet. En av de nya sakerna som EA har lagt fokus på med FIFA 22 är något som de kallar för HyperMotion Technology. Denna teknik ska kombinera ett helt lags motion capture med maskinlärning vilket ska resultera i mer naturliga rörelser samt så har det gett spelet fler än 4 000 nya animationer. Det här med HyperMotion Technology kommer dock endast vara tillgängligt på de nya konsolerna samt Stadia och inget som kommer finnas med i Windows-versionen. Tumnagel
37.0°
+
Frode Wikesjö
0

En första trailer för Vivo
Animerad sång- och dans-film med Lin-Manuel Miranda

Netflix har släppt en första traile för för den kommande animerade filmen Vivo och denna kan ni kika på ovan. I filmen kommer vi få följa kinkajoun, eller veckelbjörnen, Vivo, spelad av Lin-Manuel Miranda, som dansar och sjunger hela vägen från Havana till Miami. Andra skådespelare som dyker upp i filmen är Zoe Saldaña, Brian Tyree Henry, Michael Rooker och Nicole Byer, Vivo kommer till Netflix den 6 augusti. Tumnagel
37.1°
+
Frode Wikesjö
0

Rykte Horizon Forbidden Wes släpps nog inte i år
Men sannolikt under början av nästa år

Bloomberg rapporterar att Sony kommer skjuta upp släppet av Horizon Forbidden West till första kvartalet nästa år. Detta låg ju lite på tapeten innan i år så helt oväntat är det väl ej. Tanken var först att spelet skulle släppas lagom till julhandeln men nu verkar det alltså inte bli så. Sony själva har inte bekräftat detta rykte ännu. Tumnagel
38.1°
+
Frode Wikesjö
0

Bakterier i kors magar kanske kan bryta ned plast
Säger forskare från Österrike

Forskare på University of Natural Resources and Life Sciences i Vienna har upptäckt att vissa bakterier i kors magar skapar enzymer som kan bryta ned naturliga polyester. Kor får när de äter i sig ett ämne som heter cutin, en naturlig polyester som tillverkas av växter för att skydda väggarna i växtcellerna. Upptäckten av bakterierna ger nu forskarna hopp om att de ska kunna användas för att bryta ned plastavfall. De vill nu fortsätta studera enzymerna för att se om de kan modifieras så de kan skapas utanför en kos mage och för att se om de kan bryta ned flera sorters plast. Cirka 25,8 miljoner ton plastavfall ska ha hamnat på land och i världens hav, varav cirka 15 procent är polyester, en plast som används i bland annat plastflaskor och kläder. Forskningen är publicerad i tidskriften Frontiers in Bioengineering and Biotechnology. Tumnagel
51.2°
+
Hugo Engström
0

Imorgon går Nothings ear (1) att köpa
Klockan 15.00 i begränsad upplaga

Imorgon kommer Nothings första produkt, ear (1), att gå och köpa för 99 dollar. I. videon nedan tar kanalen Design Theory en titt på hur företaget lyckats med hörlurarnas design. Håll alltså utkik på länken nedan imorgon klockan 15:00 om du är sugen på Nothings hypeade trådlösa hörlurar. Flera svenska återförsäljare (Prisjakt-länk) har också förhandsbokning för hörlurarna. Där ligger priset just nu på 1 190 kr och leveransdatum är den 17 augusti. Tumnagel
34.2°
+
Hugo Engström
0

GarageBand får nya ljudsamlingar från popartister
Band annat Dua Lipa och Lady Gaga

Apple har precis släppt ett antal nya ljudsamlingar till sitt musikskapar-program GarageBand. Ljudsamlingarna kommer från två popartister: Dua Lipa och Lady Gaga. Samt sju producenter: Boys Noize, Mark Lettieri, Oak Felder, Soulection, Take A Daytrip, Tom Misch och Trakgirl. Ljudsamlingarna finns att ladda ner i senaste versionen av GarageBand-appen på iOS och iPadOS. En ny serie med producenten Mark Ronson har också premiär idag 30 juli på Apple TV+. Serien heter Watch the Sound With Mark Ronson och en ljudsamling i GarageBand-appen ska komplettera serien, så tittare kan experimentera själva med det som visas i avsnitten. Tumnagel
38.0°
+
Hugo Engström
0

Waterworld ser ut att bli tv-serie
Ska utspela sig 20 år efter den klassiska filmen

Collider rapporterar att Universal Television planerar att spela in en tv-serie baserad på den klassiska filmen Waterworld, en film som gick upp på biograferna 1995. Arbetet med Waterworld-serie befinner sig på ett tidigt stadie men kommer antagligen att regisseras av Dan Trachtenberg, regissören bakom bland annat 10 Cloverfield Lane och The Boys. Huruvida Kevin Costner, som spelade huvudollen i filmen, kommer att dyka upp i tv-serien finns det än så länge inga uppgifter om. Då tv-serien är tänkt att utspela sig cirka 20 år efter händelserna i filmen så skulle det rent "åldersmässigt" antagligen inte vara omöjligt att Costner kan dyka upp i tv-serien. Tv-serien Waterworld sägs vara planerad att sändas på någon streamingtjänst men vilken detta skulle kunna bli finns det än så länge inga uppgifter om. Här ovanför hittas trailern till filmen Waterworld. Tumnagel
57.0°
+
Wille Wilhelmsson
0

Trailer för andra säsongen av See
Jason Momoa vs Dave Bautista

Nästa månad har andra säsongen av fantasydramat See premiär och här kommer trailern till den. I tv-seriens andra säsong får vi fortsatt följa hur Baba Voss (Jason Momoa) försöker skydda sina seende barn i en värld där alla andra är blinda. Som lök på laxen så stöter man under seriens gång på Babas bror Edo Voss (Dave Bautista) som sedan längre närt ett hat mot sin bror. Andra säsongen av See drar igång på Apple TV+ 27 augusti. Tumnagel
38.2°
+
Wille Wilhelmsson
0

Microsoft kommer plocka bort Forza Motorsport 7
Skynda att fynda innan det händer

Microsoft kommer ta bort bilspelet Forza Motorsport 7 från Microsoft Store från den 15 september. Både spelet samt all DLC kommer försvinna och kommer därmed inte gå att köpa men har man redan köpt det kommer man så klart kunna ladda ner det så många gånger man vill. Folk som skaffat spelet via Xbox Game Pass och sedan köpt DLC för spelet kommer få fortsatt tillgång till spelet. Varken Microsoft eller Turn 10 har gett någon vettig förklaring till varför de kommer plocka bort spelet förutom att det har nått slutet på sin livscykel. Det spekuleras dock att det är på grund av att licenserna för spelets bilar har löpt ut. Med endast sex veckor kvar innan spelet försvinner har Microsoft sänkt priset på spelet rätt så ordentligt så vill man ha det får man ju passa på att köpa det innan den 15 september. Standard-versionen kostar nu 87 kronor medan medan Ultimate Edition nu kostar 187 kronor istället för 749 kronor. Forza Motorsport 7 släpptes hösten 2017 till både Xbox One och Windows. Bonusklipp nedan där man kan kolla in lite gameplay från kommande Forza Horizon 5. Tumnagel
36.8°
+
Frode Wikesjö
0

Spotify Greenroom snart nedladdat en kvarts miljon gånger
Ligger långt efter konkurrenten Clubhouse

TechCrunch rapporterar att Spotifys Clubhouse-konkurrent Greenroom snart har laddats ner en kvarts miljon gånger. Enligt data från analysföretaget SensorTower har Greenroom laddats ner 141.000 gånger till iOS och cirka 100.000 gånger till Android. Det gör att Greenroom ligger långt bakom Clubhouse vars app har laddats ner över 30 miljoner gånger till både iOS och Android. Givet att Clubhouse funnits på marknaden betydligt mycket längre än Greenroom är det dock kanske inte så konstigt. Greenroom verkar än så länge hur som helst inte blivit någon succé. Förutom Clubhouse så konkurrerar Greenroom även med liknande livetals-tjänster från bland andra Twitter, Facebook och Reddit. Samtidigt så har en del bedömare börjat snacka om att livetals-tjänster som Clubhouse kanske fick lite för mycket uppmärksamhet och hajp i början av året. Något som gör att allt fler ifrågasätter huruvida tjänster som dessa ens kommer att vara intressanta i förlängningen. Tumnagel
34.5°
+
Wille Wilhelmsson
0

Wes Anderson stjäl en del från andra filmer
Fast på ett smakfullt sätt

I denna video går Thomas Flight igenom hur regissören Wes Anderson tagit stark inspiration från andra filmer i många scener, och varför det är helt ok. Som Ingmar Bergman en gång sa: I’m not one of those who believe that an artist grows up out of nothing and starts to bloom with no nourishment at all. I believe we’re all part of a great hodgepodge, so we take from each other, and I’ve always been completely uninhibited in that regard. If I see something good, I steal it and make it my own. Tumnagel
108kg
+
Hugo Engström

Hur man bäst får bort kroppshår
Matt ger lite tips

Här får man lite stalltips för hur man tar bort kroppshår från lite svårare ställen. Det bjuds på tips om vilka verktyg man bör använda och vilka tekniker bör använda för att vaxning, trimning och rakning. av överkroppen. Tumnagel
74kg
+
Frode Wikesjö

Wes Anderson stjäl en del från andra filmer
Fast på ett smakfullt sätt

I denna video går Thomas Flight igenom hur regissören Wes Anderson tagit stark inspiration från andra filmer i många scener, och varför det är helt ok. Som Ingmar Bergman en gång sa: I’m not one of those who believe that an artist grows up out of nothing and starts to bloom with no nourishment at all. I believe we’re all part of a great hodgepodge, so we take from each other, and I’ve always been completely uninhibited in that regard. If I see something good, I steal it and make it my own. Tumnagel
108kg
+
Hugo Engström

Billie Eilish "Happier Than Ever" ute nu
Den 19-åriga artistens andra studioalbum

Idag släppte Billie Eilish sin senaste skiva Happier Than Ever. Hela albumet är både skrivet och producerat av Billie och hennes bror Finneas Ox27Connell. Hennes första album When We All Fall Asleep, Where Do We Go? vann bland annat en Grammy för bästa album. Nedan är musikvideon för singeln NDA. Regisserad av henne själv. Tumnagel
78kg
+
Hugo Engström

Hur verkliga är scener med musikproduktion?
Jack Antonoff ger sin åsikt

Jack Antonoff, som producerat album med artister som Lana Del Rey och Lorde samt är frontman i bandet Bleachers, kollar i denna video in hur realistiska scener med musikproduktion är i filmer. De kikar på scener från filmerna Bohemian Rhapsody, Love & Mercy, Pitch Perfect 2, Straight Outta Compton och Josie and the Pussycats. Tumnagel
83kg
+
Hugo Engström

Lite skateboardåkning med Bam Margera
Cold Call: Bam Margera

Den före detta Jackass-medlemmen Bam Margera har nog sett bättre dagar i sitt liv men han kärlek för att åka skateboard verkar finnas kvar. Här har vi ett klipp från Thrasher där Sheckler och Chris Cole besöker Bam för att åka lite bräda framför en kamera med Fisheye-objektiv. Tumnagel
102kg
+
Frode Wikesjö

Ny låt och musikvideo med James Blake
Say What You Will

James Blake släppte idag den första singeln från sitt kommande album Friends That Break Your Heart. Låten heter Say What You Will. I musikvideon till låten följer vi James Blake när han förföljs av Finneas (Billie Eilish bror) och hur hans karriär och liv verkar gå som på räls, medan Blakes liv är monotont och trist. Albumet släpps 10 september. Tumnagel
81kg
+
Hugo Engström

Ny låt med Lorde – "Stoned at the Nail Salon"
Andra singeln från kommande albumet

Den nyzeeländska artisten Lorde släppte igår sin andra singel från sitt kommande album Solar Power. Låten heter Stoned at the Nail Salon och är skriven och producerad av Jack Antonoff och Lorde själv. Albumet kommer 20 augusti. Bonusklipp: Tumnagel
77kg
+
Hugo Engström

Nytt album från Kanye West på fredag
Verkar det som i alla fall

Kanye West som inte släppt något nytt album sedan Jesus Is King som kom 2019, är nu på gång att släppa nytt. Albumet ska heta DONDA, efter hans mor Donda West som gick bort 2007. Kanye West har på senare år blivit känd för att annonsera album som sen inte släpps, bland annat Yandhi och Turbo Grafx 16. Det återstår att se om något album släpps på fredag. I videon ovan hörs ett klipp från låten No Child Left Behind som ska finnas med på albumet. Tumnagel
31kg
+
Hugo Engström

Så gör man McDonalds pommes
Ett besök i potatisfabriken

Pommes kan vara magiskt och tragiskt. Personligen gillar jag McDonalds, eller framförallt kan doften vara väldigt trevlig. Men om jag för tio år sedan kunde sänka en stor pommes utan att blinka är jag i dag rätt nöjd med en liten. Och om det för tio år sedan inte fanns så mycket annat än donkens pommes som var "rätt" finns det i dag massor av alternativ som är betydligt bättre. Det var alltså inte bättre förr. I den här videon får vi kika in i pommes-fabriken men också i chips-fabriken. Tumnagel
89kg
+
Roger Åberg

WOW bjuder på weekend
Minifestival

Det blev inget Way Out West i år, men gänget kan inte hålla sig från att inte göra något alls. Under de datum som WOW skulle ha ägt rum så kör man därför lite konserter. På torsdagen är det Amason + Esther, på fredagen är det Sarah Klang + Klara Keller och på lördagen är det Deportees + Grant. Biljetter släpps i morgon och man lovar pizza på köpet, ett symboliskt festivalarmband och djs. Tumnagel
76kg
+
Roger Åberg

Kul video med Lil Nas X
Teaser för ny låt producerad av Kanye West

Lil Nas X som tidigare i år släppte ett par modifierade Nike-skor med satan-stil (vad det nu innebär), som Nike själva inte var helt glada över då de fort stämde rapparen är tillbaka med en kul teaser för sin nya låt Industry Baby. Låten är producerad av Kanye West och Take a Daytrip. Release sker nu på fredag den 23 juli. Tumnagel
80kg
+
Hugo Engström

Ford presenterar parfymen Mach-Eau
Om man vill lukta som en bil

Biltillverkaren Ford har tagit fram en parfym som man kallar för "Mach-Eau" vilken man säger ska påminna om lukten från bilar. Parfymen har Ford tagit fram tillsammans med parfymtillverkaren Olfiction. Det hela är en del i Fords satsning för att övertyga bilentusiaster om att elbilar ska kunna erbjuda samma körupplevelse som fossildrivna bilar. Mach-Eau sägs lukta som en mix av bilinredning och gummi till bildäck. Ford Mach-Eau går inte att köpa utan har istället tagits fram för att luktas på i olika bilsammanhang, bland annat bilfesten Goodwood Festival of Speed där parfymen gjorde sin debut. Huruvida Ford planerar att börja sälja parfymen längre fram finns det inga uppgifter om än så länge. Tumnagel
17kg
+
Wille Wilhelmsson