m
Innehåller annonslänkar
Dagens deal, utvald av Feber!
Jämför priser
Jabra Elite 75t kostar nu bara 1490 kr (tidigare 1983 kr)
Days Gone är verkligen inget måste ha-lir

Days Gone är verkligen inget måste ha-lir
Vi har lirat nya "zombieliret"

Spel / Feature

TL;DR: Days Gone levererar en intressant, men spretig, upplevelse som inte riktigt når upp till sin potential.

Kill your darlings är ett begrepp man stöter på lite titt som tätt och helt ärligt har jag aldrig känt att det är så relevant som med Days Gone. Viljan att göra extremt mycket finns där, men helt ärligt hade spelet mått så sjukt mycket bättre om någon bara hade suttit sig ner, kapat drygt 10 timmars onödigt och bitvis tråkigt innehåll och sedan pusslat samman det som är kvar för att leverera en stabil och genomtänkt upplevelse. Jag såg länge fram emot att få spela Days Gone, men efter att ha pressat mig genom spelets story känner jag att Days Gone inte är ett måste på samma nivå som andra Playstation-exklusiva titlar.

Köp Days Gone (sponsrad länk)

Days Gone utspelar sig i nordvästra delen av USA. Världen har mer eller mindre gått rakt åt fanders efter att en epidemi började härja världen över och förvandla folk till freakers, eller zombies som de också kan kallas. Vi får hoppa in i berättelsen två år efter epidemin brutit ut och vi får kontrollera Deacon St. John, en motorcykelentusiast som försöker överleva i den karga världen tillsammans med sin motorcykelentusiastkompis Boozer. I början av berättelsen gör Deacon och Boozer ströjobb åt de få bosättningarna som finns kvar, vilket är uppdrag som varierar mellan att rädda folk som blivit kidnappade eller försvunnit när de gått ut på resursjakt och att ta kål på banditer och freakers som härjar runt.


Det är du och jag, Alfred Boozer

Det tar ett bra tag innan storyn drar igång ordentligt och man märker snabbt att uppläggen på uppdragen är mer eller mindre detsamma från början till slut. Kort och gott får Deacon uppdraget, hoppar på sin motorcykel och åker till en fiendebosättning för att i sin tur ta kål på banditerna eller zombiesarna som härjar där. Rinse and repeat i drygt 40 timmar till eftertexterna börjar rulla. Detta hade inte varit ett stort problem om spelet var ett linjärt singleplayerspel med en väl genomtänkt story, men i Days Gone blir det snabbt tröttsamt.

Allt som allt så är storyn endast okej på sin höjd och detta beror mest på att spelet inte riktigt hittar sitt storytellingtempo förrän i tredje akten. Och då har du redan köttat igenom en bra bit av spelet och du behöver, helt ärligt, vara ganska dedikerad till resan för att kunna avsluta den. Jämför man med Last of Us eller Red Dead Redemption 2 så blir det väldigt tydligt var Bend Studios fått berättelseinfluenser från, men om man bara plockar bitar från dessa spel utan att kunna leverera till 100 procent så blir det bara en blek kopia.

Om man ser förbi tempoproblem och storyns outnyttjade potential så finns det ändå ett gäng intressanta karaktärer man stöter på under resans gång. Bland annat ledarna för de olika bosättningarna som finns i smakerna hyvens prickar med sunda värderingar till vansinniga dårar som vill göra världen till en ännu sämre plats. Är det någonstans spelet verkligen får skina är det bland karaktärerna som, trots bitvis skevt röstskådespeleri, motiverar Deacon att fortsätta överleva.


Din motorcykel behöver lika mycket kärlek som karaktärerna.

De olika bosättningarna kommer inte bara med ett par intressanta karaktärer, det är även i dessa du kan köpa nya vapen och uppgradera din motorcykel. För att få tillgång till ny utrustning så behöver du dock höja din tillitsnivå till bosättningarna, vilket du gör genom att utföra uppdrag och rädda överlevare ute i vildmarken och skicka iväg dessa till bosättningarna.

Samtliga läger erbjuder standardresurser som bensin, ammunition och möjlighet att laga din motorcykel, men vapen och motorcykeluppgraderingar är specifika för de olika lägren. Detta gör att du måste ta ställning när du räddar folk så att du får tillgång till den utrustning du vill ha.

Något som jag inte riktigt uppskattar är uppgraderingssystemet för motorcykeln. Delvis i alla fall. Hos mekanikern har du möjlighet att uppgradera motor, ljuddämpare, tank och lite annat och dessa grejer ändrar också utseendet på motorcykeln en aning. Sedan har du möjlighet att ändra visuella saker som stänkskärm och diverse kåpor. Problemet är att senare visuella uppgraderingar är kopplade till motorcykelns hållbarhet, vilket gör att om du vill ha den bästa utrustningen till motorcykeln så har du egentligen inget val när det kommer till det visuella, vilket är rätt dumt. Som tur är har du möjlighet att ändra färg på motorcykeln och välja mellan olika färgscheman som du låser upp genom att färdigställa storylines.


Regel #1: Ha alltid ett järnrör lättillgängligt.

Utöver att uppgradera motorcykeln så kan du även uppgradera Deacons förmågor. Vi har tillgång till tre olika skillträd med olika fokus. En är för närstrid, andra för distansstrid och den tredje gör dig till en bättre överlevare. Varje träd har 15 förmågor som är uppdelade i fem segment och du måste låsa upp minst två förmågor i ett segment för att ta dig vidare till nästa. Förmågorna är varierade, men påverkar inte spelet allt för mycket. Vissa förmågor är betydligt mer nödvändiga än andra, som förmågan att laga närstridsvapen med skrot, medan andra agerar mer kryckor för att underlätta livet, som att kunna ladda om vapen när du springer snabbt.

Deacon kan också uppgradera sin hälsa, uthållighet och fokus och detta görs genom att besöka övergivna kontrollstationer. Dessa hittar du genom att ta kål på fiendeläger och är utplacerade på strategiska ställen runtom i världen.

Som vi nämnde tidigare är spelet aningen repetitivt, men fiendevariationen är det inget fel på. Det finns flera olika typer av fiender att hantera utöver freakers som bland annat kultmedlemmar, lösdrivare och vilda djur. På freaker-fronten så finns det flera olika zombietyper som ger dig olika utmaningar. Swarmers är standardzombien, men utöver det har vi stora köttbergen Breakers, Screamers som kan desorientera dig med sin röst samt smittade vilda djur som vargar och björnar.

Zombie-horden är en av de största utmaningarna i spelet. Dessa kan variera i storlek från 50 till 400 Swarmers och det krävs en hel del resurser för att ta ner en hel samling. Det finns över 20 horder att ta kål på i spelet och några av dessa möter man naturligt under berättelsens gång, medan andra måste man leta upp. Utmaningen med att sänka en hord är dock inte baserat på din förmåga som spelare, utan mer uthållighet. Du behöver ha en hel del fällor och ammunition samt ha uppgraderat Deacons stamina och sedan är det bara att skjuta tills den sista fienden kollapsar. Det hade varit aningen roligare om man kunde döda horderna på något smart sätt i stället för att bara skjuta och gillra fällor tills antingen du får slut på ammunition eller att du lyckas döda alla. Horddödande känns mer tidskrävande än tillfredsställande.

Bend Studios har använd Unreal Engine 4 i Days Gone och det är verkligen imponerande vad utvecklarna åstadkommit. Spelet ser inte bara riktigt snyggt ut med fina varierade miljöer och imponerande vädereffekter, utan även när det kommer till hur mycket som kan hända på skärmen samtidigt utan att spelet kollapsar.


Spelet flyter på bra trots en och annan zombie i bild.

Du kan stöta på en hord med 300-400 zombies och spelet flyter på utan några som helst problem, vilket är riktigt imponerande även om man inte riktigt har tid att tänka på det då det är en rätt stressig situation. Med det sagt dyker det upp lite prestandadippar titt som tätt, men detta är inget som försämrar spelupplevelsen. Samma gäller buggar. De dyker upp ibland, bland annat överlevare som försvinner när man försöker rädda dem eller fiender som springer i cirklar, men detta är inget som påverkar helhetsupplevelsen. Värre är det med fiendernas AI som kan ibland kan vara rätt dum gör att fiender kan ställa sig på fel sida av diverse skydd när de ska försöka flankera.

Jag är besviken på Days Gone. Spelet osar potential, men det är för tillfället nedlusat med medioker story och repetetiv gameplay. Bend Studios borde tillbringat den extratid de fick när spelet försenades med att rensa upp det mediokra innehållet, vilket skulle göra att Days Gone blivit en betydligt roligare upplevelse än vad det är. Allt i spelet är verkligen inte piss och pest, utan det kan vara riktigt roligt och underhållande, men dessa guldkorn till ögonblick är på tok för få och kommer för sällan.

Om du inte känner att du verkligen måste uppleva Days Gone nu vid release så kan du lika gärna avvakta och köpa det i någon spelrea och i stället lira Last of Us, Red Dead Redemption 2, God of War eller någon annan riktigt vass singleplayerupplevelse.

I vanlig ordning är det bara att plita ner lite frågor i kommentarerna om det är något ni undrar över.

Days Gone släpps 26 april till Playstation 4.

Läs mer
Ingen video laddad. Detta kan bero på adblocker.
Försök igen
Video till Days Gone är verkligen inget måste ha-lir
36.8°
0

Days Gone är verkligen inget måste ha-lir

Vi har lirat nya "zombieliret"

Apple Watch börjar närma sig perfektion
Små nyheter i Series 6

När en ny produkttyp kommer så är oftast första generationen spännande men helt ärligt rätt dålig. Andra brukar vara helt ok och tredje riktigt bra. Så var det helt klart med Apple Watch. Första generationen, som kallas för Series 0, fungerade och var rolig men var riktigt, riktigt långsam. Andra generationen, som kallas Series 1 och 2, var mer hanterbar och Series 3, som fortfarande säljs, var riktigt bra. Med Series 4 togs ett riktigt stort steg med den större skärmen och EKG och med Series 5 fick vi always-on-skärm, saker som helt klart var trevliga men som man bevisligen klarar sig utan eftersom Apple säljer Series 3 och miljoner med människor är alldeles nöjda med den modellen. TL;DR Apple Watch Series 6 är inte en så stor uppgradering från Series 5. Men betyder det att det är en dålig produkt? Tvärtom! Apple Watch börjar bli en riktigt mogen produkt och köper du en Series 6 kommer du att kunna ha den i många år framöver. Den enda riktiga konkurrenten är Apple Watch SE. Tumnagel
36.8°
+
Roger Åberg
0

Polsk snubbe klättrar fransk skyskrapa
Inget för höjdrädda

Ibland måste man se andra människor göra dumma saker så man inte behöver göra dem själv. Ta det här klippet till exempel där en polsk snubbe klättrar upp för en fransk skyskrapa utan några som helst säkerhetsgrejer. Tumnagel
35.8°
+
Frode Wikesjö
0

Final Fantasy XVI får 18-årsgräns
Där ser man

Det europeiska åldersrekommendationssystemet PEGI har gett Final Fantasy XVI en 18-årsgräns. Det är inte allt för ofta den här spelserien får en så hög åldersgräns men då spelets första trailer innehöll lite blod och död kanske det inte är helt oväntat. På tal om Final Fantasy XVI så rapporterar DualShockers att spelet har varit under utveckling i snart fyra år och att det kan släppas tidigare än man kanske kunde tro. Vad "tidigare än man kanske kunde tro" innebär i verkligheten är dock högst oklart. Final Fantasy XVI är på gång för, än så länge, exklusivt för PlayStation 5. Tumnagel
40.5°
+
Frode Wikesjö
0

En dag i en japansk slaktares liv
Japanskt kött är riktigt gott kött

YouTube-kanalen Paolo fromTOKYO följer här än en gång en japan för en dag för att se hur arbetslivet ser ut för den personen. Den här gången följer han en slaktare för att se hur det är att ha en köttbutik i Japan. Tumnagel
39.7°
+
Frode Wikesjö
0

Ny animerad Resident Evil-filmserie på gång
Resident Evil: Infinite Darkness heter den

UPPDATERING: Tydligen kommer detta inte vara en långfilm utan istället en animerad serie. Teasern har nu också släppt officiellt och kan beskådas ovan. -------------------- Om du är sugen på att se fler animerade långfilmer baserade på Resident Evil-serien efter Resident Evil: Degeneration, Resident Evil: Damnation och Resident Evil: Vendetta då har du tur. Det officiella Twitter-kontot för Netflix Portugal råkade nämligen under gårdagen posta en teaser-trailer för Resident Evil: Infinite Darkness. Detta är en ny datoranimerad Resident Evil-långfilm med Leon Scott Kennedy och Claire Redfield i huvudrollerna. Kontot tog snabbt bort teasern men den kan fortfarande ses i tweeten nedan. Tanken är att Resident Evil: Infinite Darkness ska släppas på Netflix någon gång under nästa år. Tumnagel
39.1°
+
Frode Wikesjö
0

Google bjuder på 22 procent rabatt på sina prylar
På sin födelsedag

Google fyller 22 år i dag och det firar man genom att erbjuda 22 procents rabatt på en hög med prylar i deras affär. Det är ju alldeles utmärkt, men några av sakerna är billigare på andra ställen ändå. Därför listar vi här under rabatterat pris (ordinarie pris) och bästa pris på Prisjakt. Googles rabatt gäller endast i dag. Koden man använder när man betalar är GOOGLEBDAY22 Google Nest Wifi har vi recenserat här på Feber och jag gillar verkligen den här produkten, även om nya versionen inte blev bättre på alla punkter. Det är en rätt dyr produkt så 22 procent rabatt är trevligt, speciellt eftersom denna produkt inte har sjunkit så mycket i pris hos handlarna. Router och åtkomstpunkt 2332 kr (2990 kr) 2869 kr Router och två åtkomstpunkter 3112 kr (3990 kr) 3699 kr Router 1474 kr (1890 kr) 1689 kronor Åtkomstpunkt 1396 kr(1790 kr) 1590 kronor Nest mini och Nest hub är trevliga saker om man vill ha in Google assistenten i sitt hem. De här två är dock billigare hos andra handlare trots rabatten. Nest mini 506 kr (649 kr) 449 kronor Nest hub 857 kr (1099 kr) 790 kr Chromecast och Chromecast Ultra är däremot billigare att köpa från Google. Chromecast 304 kr (390 kr) 390 kr Chromecast Ultra 608 kr (780 kr) 790 kr Fler produkter finns att välja mellan i Googles affär, men kom ihåg att kolla priserna på Prisjakt innan... Tumnagel
36.0°
+
Roger Åberg
0

Första svenska flygturen med elflyg har gjorts
Velis Electro tog en tur runt Säve flygplats

Under gårdagen så gjorde elflygplanet Pipistrel Velis Electro sin första svenska flygtur från Säve flygplats. Detta elflygplan är det första som den europeiska flygsäkerhetsmyndigheten Easa har typcertifierat och så sent som förra veckan fick det tillstånd att flyga i svenskt luftrum. Detta flygplanet är helt koldioxidneutralt och laddas med ström från en solcellspark som finns på flygplatsen. Planet är tänkt att användas som ett skolflygplan framöver. Ett kort videoklipp på flygturen kan ses via länken nedan. Tumnagel
44.8°
+
Frode Wikesjö
0

Hur passar Xbox Series S och X i IKEA-möbler?
CNET har testat

Att nästa generations konsoler blir stora är inget nytt och många kanske undrar hur de ska få plats i tv-möbeln. Folk från CNET bestämde sig för att ta reda på detta genom att ta prototyper av Xbox Series S samt X till IKEA och placera dem i möblerna där. Generellt är det så att Series X funkar att ha i de flesta möblerna så länge man har den lodrätt. Series S anser de nästan ha perfekt storlek och funkar att ha nästan i allt. Möbler som Kallax, Lommarp samt Hemnes testas och du hittar resultaten via länken nedan. Tumnagel
39.3°
+
Frode Wikesjö
0

Nya scener ska filmas för Snyder Cut av Justice League
För 70 miljoner dollar

The Hollywood Reporter rapporterar att Zack Snyder kommer filma nya scener för sin version av Justice League. Under en veckas tid i oktober ska Ben Affleck, Gal Gadot och Ray Fisher samlas för att filma dessa scener. Stålmannen själv, Henry Cavill, kommer inte delta denna gång då han är upptagen med andra säsongen av The Witcher just nu. Prislappen för detta filmande kommer hamna på 70 miljoner dollar. Någon gång under nästa år ska Snyder Cut av Justice League ha premiär på HBO som en fyra timmar lång miniserie. Tumnagel
39.8°
+
Frode Wikesjö
0

TGS-trailer för Hyrule Warriors: Age of Calamity
Spela som en ung Impa

Under gårdagen släpptes det en ny trailer för Hyrule Warriors: Age of Calamity vilket är uppföljaren till Hyrule Warriors från 2014. Spelet utvecklas av Koei Tecmo och är ett Dynasty Warriors-liknande spel där du helt enkelt ska slå ner en massa fiender. Historien utspelar sig 100 år före händelserna i The Legend of Zelda: Breath of the Wild och som man kan se i gameplay-klippet nedan kommer du kunna spela som en ung Impa. Tumnagel
38.4°
+
Frode Wikesjö
0

USA svartlistar kinesiska chipjätten SMIC
Utgör "oacceptabel säkerhetsrisk"

För några veckor sedan övervägde amerikanska myndigheter att de skulle svartlista Kinas största chiptillverkare SMIC. Nu rapporterar Financial Times att USA har svartlistat SMIC och att det kommer att krävas en speciell licens för att exportera vissa komponenter från USA till till SMIC. Tydligen anser det amerikanska näringsdepartementet anser att export till SMIC utgör en "oacceptabel säkerhetsrisk" då de tror att SMIC delar teknik till kinesiska militären. SMIC förnekar dock att de har något som helst samarbete med Kinas militär. Tumnagel
46.6°
+
Frode Wikesjö
0

The Knick får en tredje säsong
Trevligt, mycket trevligt

I veckan stod det klart att sjukhusserien The Knick kommer få sig en tredje säsong trots att seriens lades ner efter S02. Om denna tredje säsong blir någon form av fortsättning på seriens två tidigare säsonger eller någon ny historia återstår att se. Hur som helst så kommer regissören Barry Jenkins (Moonlight) och skådespelaren André Holland leda denna säsong vilket ju antyder att det säsongen kanske kommer kretsa kring Hollands karaktär Dr. Algernon C. Edwards. När denna tredje säsong blir av är oklart just nu. Tumnagel
39.9°
+
Frode Wikesjö
0

Vin Diesel släpper singel
Det svänger ju?

Fast & Furious-stjärnan Vin Diesel debuterade i veckan sin nya singel Feel Like I Do på tv-programmet The Kelly Clarkson Show. Som man kan se i klippet ovan var han glad över att få debutera sin låt på programmet och publiken verkade ju digga den i alla fall. Låten är producerad av Petey Martin och släppt via den norska DJ:s Kygos skivbolag Palm Tree Records. Du hittar den så klart på Spotify och andra streaming-tjänster. På tal om Vin Diesel och Fast & Furious så finns det nu en ny trailer för den andra säsongen av den animerade Fast & Furious-serien Spy Racers. Du hittar trailern nedan, tyvärr innehåller den inte Vin Diesels nya låt. Tumnagel
28.4°
+
Frode Wikesjö
0

Twitter varnar snart vid delningar av artiklar
Bekräfta delningar som du själv inte har läst

Under sommaren började Twitter testa en funktion som varnade användare när de delade artiklar som de inte hade läst. Denna funktion ska nu lanseras på bred front eftersom testperioden gick bra enligt Twitter själva. Tydligen var användare 40 procent mer benägna att öppna artiklarna de skulle dela när de fick upp denna varning och flera valde också att inte dela artiklarna alls efter de hade öppnat dem. Funktionen fungerar så att om du vill retweeta en artikel som du inte öppnat via Twitter kommer det upp en liten varning som säger att rubriker inte alltid berättar hela historien. Efter det måste du som användare bekräfta om du fortfarande vill dela artikeln eller ej. När funktionen rullas ut till alla användare är oklart men inom kort ska det tydligen ske. Tumnagel
47.7°
+
Frode Wikesjö
0

The Boys får spinoff-serie
Om ett superhjältegymnasie

Amazons "superhjälteserie" The Boys är mycket trevligt att titta på även om de skiljer sig en del från källmaterialet. Snart kommer det dock ännu en serie som utspelar sig i The Boys-universumet då seriens exekutiva producent Craig Rosenberg just nu håller på att skriva en spinoff-serie. Denna nya serie kommer handla om en högskola för Supes som då inte bara ska läsa sig saker utan även hålla sina superhjältehormoner i styr. Om man var orolig över att serien kommer blir mer Riverdale än The Boys behöver man inte vara det. Sex, våld, satir och svordomar är fortfarande något som kommer vara denna nya seriens huvudfokus. När serien ska ha premiär är oklart men tydligen vill Amazon få igång produktionen så snabbt som möjligt för att hålla uppe intresset för universumet mellan The Boys-säsongerna. Tumnagel
41.1°
+
Frode Wikesjö
0

Karolinska institutet tar fram snabbare coronatest
Billigare också

Ett gäng forskare från Karolinska institutet i Stockholm har utvecklat en ny typ av coronatest som kan ge svar inom 2,5 timme. Anledningen till att det är snabbare än tidigare tester är att det det inte är beroende av så kallade reagenskit som annars måste användas vid vanliga PCR-tester. Detta test är inte bara snabbare, det är också billigare än tidigare tester vilket enligt forskningsledaren Björn Reinius gör att man skulle kunna sätta upp covid-19-tester under mycket enklare förutsättningar samt också vara väldigt passande för återkommande test. Tumnagel
59.9°
+
Frode Wikesjö
0

Snart kommer Remote Play för Xbox till iOS
Strömma dina spel från krysslådan till telefonen

Tidigare i veckan började Microsoft erbjuda remote play mellan Xbox och Android via sin officiella Xbox-app. Funktionen fungerar precis som den gör på PlayStation, det vill säga du kopplar telefonen via lokala nätverket eller internet direkt till konsolen så du kan spela dina spel direkt på telefonen istället för tvn. The Verge rapporterar att denna funktion även kommer att komma till iOS då betaversionen av Xbox-appen för iOS har remote play i sig. Värt att nämna är att spelen spelas direkt från konsolen och inte via Microsofts xCloud-tjänst. Tumnagel
43.0°
+
Frode Wikesjö
0

Marvel gör serie om Nick Fury
Med Samuel L. Jackson!

Disney och Marvel har redan som bekant ett antal ambitiösa tv-serier på gång för streaming-tjänsten Disney+. Det kommer dock fler serier eftersom Variety nyss rapporterade att det ska komma en ny serie som ska handla om Nick Fury. Tydligen ska Samuel L. Jackson återvända som Nick Fury men vad serien ska handla om är oklart just nu. Sist vi såg Nick i Marvels universum var han på semester i rymden någonstans. Kyle Bradstreet (Mr. Robot) ska vara med och producera serien men när den har premiär är oklart. Nick Fury är en av Marvel-filmernas bättre karaktärer så det här är något som jag i alla fall ser fram emot så länge det blir bra. Om Marvel nu bara kan locka tillbaka Charlie Cox och Krysten Ritter som Daredevil samt Jessica Jones så blir jag ännu nöjdare. Tumnagel
48.7°
+
Frode Wikesjö
0

Burton Snowboards öppnar konceptbutik
I Stockholm Den 15 oktober

Det börjar bli dags att ställa undan trädgårdsmöblerna och istället börja fundera på saker att åka på i vinter. Den 15 oktober kommer lämpligt nog Burton Snowboards att öppna upp en konceptbutik i Stockholm. Butiken kommer att ligga på Norrlandsgatan 20 och i den kan man spana in de senaste snöbrädorna tillverkaren har att erbjuda. Tumnagel
104kg
+
Bobby Green

Nu kan du köpa Nespresso-maskinen Vertuo Next
Kan brygga en hel kanna kaffe

Vertuo Next är namnet på Nespressos senaste kaffemaskin och nu går den att köpa. Det som gör den här lite speciell är att den kan brygga en hel kanna (535 milliliter) kaffe vilket motsvarar 3-4 koppar. Vid lanseringen släpps även det nya kaffet Vertuo Carafe Pour-Over Style som innehåller Arabicabönor från Peru och Colombia och som har en rostad och rökig smak. Det släpps även en matchande glaskaraff som rymmer 750 milliliter. Vertuo Next kostar 1699 kronor. Tumnagel
75kg
+
Bobby Green

Modjo - Lady (Hear Me Tonight)
Fredagsklassikern

Vi åker även denna vecka tillbaka 20 år till år 2000 när Modjo släppte Lady (Hear Me Tonight). Det här var den franska duons debutsingel och den fullkomligt exploderade. Hamnade i topp på minst tio stora listor och det är nog ingen som inte har hört den. Fantastisk låt! Tumnagel
109kg
+
Bobby Green

Mac & Cheese på 1700-talet
Så här kanske det gick till

Tänk att du sitter där i mitten av 1700-talet och blir sjukt sugen på lite Mac & Cheese. Då var det bara att tända upp en brasa, hänga kitteln över och börja laga den delikata rätten. Tumnagel
86kg
+
Bobby Green

Ny animerad video till Ozzy Osbournes Crazy Train
All aboard!

Det är nu hela 40 år sedan som Ozzy Osbourne släppte debutplattan Blizzard of Ozz. På skivan finns bland annat den briljanta låten Crazy Train med och den har nu inför jubileet uppdaterats med en ny animerad musikvideo. Tumnagel
91kg
+
Bobby Green

Rapparen som började laga mat
Fick styra om lite på grund av pandemin

Hugh Augustine är en rappare från Los Angeles. När hans turné blev inställd på grund av pandemin bestämde han sig för att istället börja laga lite käk. Tillsammans med sin kusin begav han sig in i köket för att ta fram hälsosamma och prisvärda plantbaserade maträtter som alla ska kunna njuta av. Han lagar och säljer maten från sitt hem i Baldwin Hills. Tumnagel
86kg
+
Bobby Green

David Byrnes Broadway-show kommer till HBO
American Utopia har premiär i oktober

American Utopia är en amerikansk konsertfilm regisserad och producerad av Spike Lee. Det hela är ett live-framträdande av en Broadway-show som hämtar inspiration från David Byrnes album med samma namn. Premiär på HBO den 17 oktober. Tumnagel
84kg
+
Bobby Green

Kit Kat finns i över 400 stycken olika smaker
Yasumasa ser till att komma på nya hela tiden

1973 lanserades Kit Kat i Japan. De chokladbeprydda kexen har sedan dess dykt upp i mängder av olika smaker, och det verkar aldrig ta slut på idéer kring vad man ska stoppa i dem. Enligt Yuji Takeuchi som är marknadsansvarig för Nestlé Japan har över 400 olika smaker på Kit Kat tagits fram. Yasumasa Takagi är konditorn som ser till att komma på nyheterna och i det här klippet får vi se mer av hur han jobbar. Tumnagel
103kg
+
Bobby Green

Sunt friluftsliv med John Mayer
I Jedediah Smith Redwoods State Park

The Atlantic och Land Rover skickade ut artisten John Mayer till Jedediah Smith Redwoods State Park där han fick visa lite hur fantastisk naturen faktiskt är, om du nu inte visste det redan. Tumnagel
83kg
+
Bobby Green

Ny glass från Sia
Salt karamell

Glass blandat med salt karamell är svårslaget så därför är det kanske inte en överraskning att Sias nya tillskott innehåller just detta. Vår Finaste Salt Karamell heter smaken och den innehåller krämig gräddglass av Dulce de Leche, kolakräm och krispiga kolabitar. Glassen släpps i butik från vecka 40. Tumnagel
121kg
+
Bobby Green

Äppelcider med smak av björnbär
Det här Kopparberg Dark Halloween

Lördag den 31 oktober firas Halloween och inför detta har Kopparberg tagit fram en ny alkolholfri cider. Den kallar man kort och gott för Dark Halloween och det är en äppelcider som har smak av björnbär. Designen på burken som rymmer 440 milliliter knyter an till myten om den hemsökta Stora Gården i Kopparberg. Du ska hitta den nya smaken i matbutikerna nu. Tumnagel
101kg
+
Bobby Green

Resort bestående av solcellsbeprydda lyxbåtar
Verkar ju rätt så trevligt

Silent Resorts är en ny typ av resort där besökarna bor i lyxiga båtar försedda med solceller på taket. Båtarna är byggda av det österrikiska företaget Silent Yachts och tanken är alltså att man bor i såna här på resorten. Skulle man vilja ta sig en tur är det bara att kasta loss och köra iväg med den tillfälliga bostaden. Båtarna ligger kring en flytbrygga och i mitten av denna finns ett litet klubbhus man kan hänga vid. Allt man behöver ska dock finnas ombord på båtarna. När det här konceptet kan vara igång och bjuda in gäster återstår att se. Tumnagel
91kg
+
Bobby Green