25 i dag 42 i går s Logga ut Logga in Skaffa Premium!
Det är lika kul att såga i dag som för nio år sedan Emmy har testat Gears of War Ultimate Edition
Ingen video laddad. Detta kan bero på adblocker.
Försök igen
Video till Det är lika kul att såga i dag som för nio år sedan

Om ett år är det tänkt att Gears of War 4 ska släppas och jag tror inte att jag är ensam om att känna lusten att vilja återuppleva de tidigare delarna igen innan det är dags att ta död på nya fiender. För att sågas och att såga är märkligt tillfredsställande.

För ungefär en månad sedan släpptes en omarbetad version av det allra första Gears of War-spelet polerat med 60 fps och 1080p i upplösning, en uppdatering som känns fräsch och som verkligen gör att spelet platsar bland de nyare på din Xbox One.

Redan när Gears of War släpptes år 2006 till Xbox 360 såg det riktigt bra ut med dåtidens mått mätt och när man tittar tillbaka på originalet känns det nästan konstigt att det gått närmare ett helt decennium sedan releasen.

Nyversionen höjer dock kvaliteten ytterligare vilket främst märks på att det flyter smidigare och att mellansekvenserna är mycket mer finslipade än tidigare. Även de filmade perspektiven har gjorts om en del i bryggorna mellan cinematiska delar och gameplay vilket skapar en mer sammansvetsad helhetskänsla än tidigare. Tillsammans med snyggare texturer gör det att spelet känns väl anpassat för den nya konsolen.

Berättelsen, som egentligen främst finns där som kuriosa och en ursäkt för att få spränga och såga fiender i bitar, tänker jag inte gå in på i detalj. De flesta av er känner redan till den och för er som aldrig har spelat spelet kan jag i korthet säga: elaka reptilliknande människor som kallas Locust har tagit sig upp från underjorden och vill nu förgöra människorna medan du, i form av soldaten Marcus Fenix, inte tänker låta dem lyckas. Inga medel är otillåtna och Gears of War är som roligast när det är som mest intensivt och blodigt.

Dock innehåller Ultimate Edition även nyheter, bland annat i form av nya multiplayerlägen liksom Team Deathmatch och King of the Hill samt de fem kampanjkapitel som släpptes till PC-versionen av originalspelet men som aldrig letade sig ut på Xbox 360. Många har nog liksom jag inte spelat båda versionerna och med andra ord finns det nygammalt material att ta del av för de som vill ge sig i kast med nyversionen. De fem kapitlen innebär ungefär 90 minuter extra speltid som är underhållande och innehåller en del episka strider.

Sammanfattningsvis är det samma gamla Gears of War vi får ta del av fast i snyggare och mer polerad förpackning med fortsatt brutala och intensiva sammandrabbningar. Blodet sprutar, motorsågarna dundrar och adrenalinet pumpar. Har man spelat spelet tidigare känner man sig som hemma med samma kontroller och upplägg, på gott och ont, och har man inte spelat spelet är det en perfekt ingång till serien innan den fortsätter vintern 2016.

Spel, Microsoft, Gears of War, ultimate edition, Xbox One, locust, såga
Ingen video laddad. Detta kan bero på adblocker.
Försök igen
Video till Det är lika kul att såga i dag som för nio år sedan
40.1° 0 Emmy Zettergren Emmy Zettergren
mån. 28 sep 2015, 17:45
Det är lika kul att såga i dag som för nio år sedan Emmy har testat Gears of War Ultimate Edition
40.1°
0