10 i dag 11 i går s Logga ut Logga in Skaffa Premium!
DICE går i Prideparaden Happy Pride på er
DICE går i Prideparaden

Imorgon drar Stockholm Pride igång och i år kommer vi att se en nykomling i leden, nämligen DICE.

– Prideparaden är en folkfest och står för något positivt. Det känns också viktigt att som spelföretag delta i Prideparaden och därmed stå för mångfald och jämlikhet på arbetsplatsen, vilket speglar våra värderingar bra, säger Daniel Matros, en av producenterna på Dice, till Nyheter24.
Reaktionerna på att spelföretaget ska gå i paraden har varit olika på deras fansajt och kommentarer som "lol no" och "this is awkward" har framförts. Men enligt Daniel Matros är många också positiva.

Förutom DICE kommer också EA, Easy, Frostbite och ESN att delta i paraden. Alla som deltar har blivit uppmanade att klä ut sig till spelkaraktärer från sina favoritspel.

I intervjun med Nyheter24 säger också Daniel Matros att han tycker att inställningen till HBTQ-personer (Homo, Bisexuell, Transexuell, Queer) har blivit bättre inom spelbranschen även om det går sakta. Bland annat tar han upp Mass Effect som ett exempel på ett bra spel som har kommit långt.

Hela intervjun kan du läsa via länken nedan och ska du kolla på paraden på lördag, som som startar på Medborgarplatsen klockan 13.00, kan du med andra ord hålla utkik efter spelkaraktärer. Happy Pride!

Spel, Övrigt, Pride, DICE, EA, HBTQ Tack till Arvid
56.2° 0 Emmy Zettergren Emmy Zettergren
mån. 29 jul 2013, 19:18
DICE går i Prideparaden Happy Pride på er
56.2°
0