33 i dag 42 i går s Logga ut Logga in Skaffa Premium!
E3 doxxar journalister GDPR does not approve!
Ingen video laddad. Detta kan bero på adblocker.
Försök igen
Video till E3 doxxar journalister

Entertainment Software Association (ESA) är en amerikansk organisation som bland annat anordnar den stora spelmässan E3 varje år. Där samlas spelutvecklare och spelpress för att se vilka spel som är under utveckling.

Då man som press måste registrera sig för att åka till mässan har ESA en stor databas med information om spelpressen. Den databasen innehöll kontaktinformation och personliga adresser för runt 2 000 journalister, bloggare samt YouTube-profiler som besökt E3.

En YouTube-användare (Narwitz) fann att vem som helst kunde ladda ner denna databas från E3s hemsida så länge de hade rätt länk. Narwitz meddelade ESA om att detta var möjligt och ESA plockade bort både länken samt filen direkt. Men eftersom internet är internet finns databasen tillgänglig via andra kanaler för den som vill ha den.

Under gårdagen dök det upp ett flertal rapporter från just spelpressen om att de fått busringningar vilket sannolikt är lagom skoj.

ESA har sagt att de ledsna över att detta är hänt och att de ändrat sina rutiner så det inte kommer hända igen. Sannolikt en svag tröst för de som nu måste byta telefonnummer eller utstå oväntade besök.

kotaku.com Spel, Bransch, E3, Doxx, Läcka
27.2° 0 Frode Wikesjö Frode Wikesjö
sön. 4 aug 2019, 08:00
E3 doxxar journalister GDPR does not approve!
27.2°
0