m

En dryg vecka med The Division
Frode tycker till

En dryg vecka med The Division
Spel / Multiplattform

Den gångna veckan har jag spenderat de flesta kvällarna med PlayStation 4-versionen av The Division. Orkar man inte läsa allt mitt babbel om vad jag tyckte om spelet så skulle jag kunna sammanfatta mina tankar så här:

Jag gillar det en hel del trots repetitiva sidouppdrag och spelets oengagerande handling som inte levererade gentemot det annars intressanta konceptet. Spelet stillade verkligen mitt behov för att jaga loot och se ens statussiffror stiga vid varje uppgradering man fick. Att spela spelet själv fungerar hur bra som helst (dock mindre bra i flerspelarzonen) men spelglädjen höjs några extra nivåer när man spelar det tillsammans med andra spelare. Hur länge The Division kommer vara spännande nu när alla huvuduppdrag är slut återstår att se. Men även om allt skulle falla pladask nu så har jag ändå fått ut mer än 20 timmars nöje ur spelet.

Det som jag skrev ovan fast med fler bokstäver kan hittas efter hoppet.

I The Division har centrala New York isolerats från omvärlden på grund av en mycket smittsam sjukdom som orsakat att staden kollapsat. Staden har tagits över av diverse grupper och det råder anarki vilket man som agent i The Divsion skall sätta stopp för så att man kan rädda det som finns kvar att rädda.

Själva handlingen är inte mycket att hänga i julgranen. Den tar sig själv på rätt så stort allvar vilket är ok, men då man blandar detta med märkliga karaktärer som försöker vara roliga eller udda blir det ganska ojämnt och dåligt. Insatserna från röstskådespelarna som spelar de olika karaktärerna kändes ganska oengagerande, men om man som jag tröttnade så kan man skippa de flesta mellansekvenserna. Detta ger handlingen en rätt ojämn ton samt gör att allt faller rätt så platt och efter ett par uppdrag så tappade jag motivationen att göra saker för handlingens skull. Men det är också den typen av spelare jag är, fångar inte handlingen mig allt för fort så slutar jag bry mig om den. Det finns massvis med olika objekt i The Division som man kan hitta så som mobiltelefoner, och något som heter Echos, som fläskar ut världen en aning men det är som sagt något man måste jaga efter.

Där spelet lyckas berätta en bra historia är via dess olika enormt detaljerade miljöer. Likt The Last of Us så är de flesta rummen fyllda med grejer som berättar en historia om vad som kan ha hänt där. Det som är lite extra imponerande här är att det finns rätt så stor variation av objekt så folket som suttit och modellerat allt det där förtjänar en liten klapp på axeln tycker jag.

Det man från början till slut gör i spelet är att skjuta snubbar och snubbor i huvudet. Då spelet utspelar sig i "verkligheten" är det endast människor man skjuter och fiendevariationen är lite sisådär. De olika fiendegrupperna har lite olika taktiker för hur de anfaller en men någon större variation av fiendetyper är det ej. Men nu gillar ju jag det här med att, i spel, avfyra riktiga kulor i kött så för mig var det inget större problem.

Som spelare kan man gömma sig bakom olika skydd och röra sig mellan dessa för att taktiskt flankera fienderna. Att flytta sig runt slagfältet är riktigt enkelt och fungerar för det mesta väldigt smärtfritt. Att hitta en bra skydd- eller attackposition är riktigt tillfredsställande och det blir även extra tillfredsställande när man spelar med andra spelare. Faktumet att man även har en hel del förmågor i sin arsenal innebär att man kan vara lite mer taktisk i sitt spelande. Det här taktiska förflyttandet och skjutandet påminner lite om spel som Spec Ops: The Line samt Rainbow Six: Vegas, två spel som jag gillade en hel del. Men trots att man skjuter människor i huvudet så tar det tid att döda dem. Då det är ett rollspel så är det mer som Borderlands vilket innebär att man ibland måste tömma flera magasin i fiender innan de dör. Skjutandet känns stabilt men då det konstant är online kan det ibland vara en liten fördröjning från när man avlossar ett skott till skottet registreras på mottagaren. Det gör inte så mycket då detta ju är ett rollspel först och en skjutare sekundärt.

Som jag nämnde ovan så är The Divison, enligt mig, som bäst när man spelar med andra. Det spelet lyckas bra med är att balansera svårighetsgraden när man spelar med folk på olika nivå. Spelet räknar ut ett medeltal som baseras på gruppens olika statusnivåer och pumpar ut fiender beroende på detta medeltal. Detta kan leda till att det blir riktigt tufft för vissa i gruppen och halvsvårt för andra men man hamnar aldrig i ett läge där det blir tokenkelt för de som har en hög statusnivå då de även måste se till att de andra i gruppen håller sig vid liv.

Spelet bjuder på 18 huvuduppdrag och ett gäng sidouppdrag. Huvuduppdragen är underhållande och håller en jämn svårighetsgrad beroende på hur många spelare man är. Det är väldigt enkelt att hitta andra spelare innan varje uppdrag så om man behöver hjälp att klara det är det sällan något problem att hitta någon som kan göra det. Dessa uppdrag kan även spelas om på högre svårighetsgrader så man kan hitta bättre loot.

Sidouppdragen är dock inte lika spännande då dessa snabbt blir repetitiva så jag skulle rekommendera att man kör in dem med jämna mellanrum. Allt eftersom man utför dessa uppdrag så kan man uppgradera sin bas och får då nya förmågor så som bomber, kanontorn, mobilt skydd eller en mackapär som helar spelare om de står nära den. När man väl har låst upp dessa så kan man när som helst växla mellan dem. Detta gör att man enkelt kan anpassa sin karaktär för att komplettera roller i gruppen man spelar med. Det finns även passiva förmågor men dessa är inte så spännande och jag hade svårt att välja något som kändes skoj att ha.

Det är detta som är själva kärnan i spelet: skjuta folk, få loot samt XP, bli starkare och så gör man om allt igen. Loot får man bannemig hela tiden då nästan allt man gör genererar loot och känslan av att se sina nummer gå upp när man skjuter fienderna är den stora drivande faktorn som tog mig genom spelet.

Grafiskt sätt ser spelet bra ut, men på konsol blir spelets texturer väldigt suddiga när spelet laddar in dem. Det blir lite det här gamla Unreal Engine-problemet med att texturerna inte laddas in ordentligt förrän upp till 20 sekunder efter man laddat in sig någonstans. Men vill man ha maxad grafisk upplevelse får man lira på en bra dator. En grafisk grej som är väl värd en egen mening är alla fina väderomväxlingar som sker. Detta ger inte enbart spelvärlden lite variation utan kan även göra det svårare eller lättare för spelaren att besegra fienderna.

Förutom enspelarkampanjen så har The Division även en stor PvP-del. I mitten av kartan hittar man Dark Zone vilket är ett område där, i spelets fiktion, sjukdomen slog till hårdast och allt är totalt kaos. I Dark Zone hittar man svårare fiender som ger bättre loot. Men här hittar man också andra spelare som har liknande nivå som en själv och dessa personer kan antingen hjälpa en eller skjuta en samt sno ens surt förvärvade loot. Folket som väljer att ge sig på andra spelare markeras då som Rogue-agenter för alla andra spelare på servern. Det innebär att alla kan ge sig på dem och lyckas man skjuta ner dessa Rogue-agenter får man mer XP än vanligt. Om dessa Rogue-agenter lyckas hålla sig från de andra spelarna på servern under en viss tid får istället de en rätt saftig XP-boost.

All loot man hittar i Dark Zone är infekterad så man måste bege sig till speciella platser och där kalla in en helikopter som, efter 1,5 minuters väntan, kommer för att hämta grejerna. Detta kan leda till riktigt intensiva stunder speciellt när ett flertal grupper samlas vid en en sådan här plats och alla väntar på att någon skall börja panga (exempelvis så här). På dessa platser finns det också ofta en hel del AI-kontrollerade fiender vilket kan göra det riktigt svårt om man spelar ensam vilket då kan leda till att man inte får ut sin loot ur Dark Zone. Värt att nämna är kanske också att om man nu blir tvungen att stänga av spelet på grund av verkliga livet och inte lyckats få på grejerna på helikoptern så blir man av med dem. Så skall man ge sig in i Dark Zone så är det bra om man har någon eller några vänner med sig som kan se till att man lyckas överleva i denna kaotiska zon. Men trots att man kan räkna med att det ibland kan bli tufft i Dark Zone om man spelar själv kan man fortfarande ha riktigt skoj där och det är nog här som de flesta kafferasthistorierna från The Division kommer komma från.

Ett exempel på det var när jag en gång stötte jag på två franska typer som försökte skjuta ner mig efter vi tillsammans hade besegrat ett gäng riktigt svåra AI-fiender. Jag lyckades med nöd och näppe fly men så fort jag var helad igen vände jag mig om för att smyga efter dem. Deras rouge-status försvann men jag höll koll på deras namn och smög efter dem runt Dark Zone i väntan på ett tillfälle att slå tillbaka. Till slut, efter kanske tio minuters lurpassning, gav de sig på en annan ensam stackare. Då markerades de som rouges igen och jag gjorde då min närvaro känd och pepprade dem med skott bakifrån. Lyckades sänka den ena typen innan den andra hann vända sig om för att ge sig på mig istället. Detta gav den andra ensamma stackaren chansen att avancera mot kvarvarande rouge-agent som nu var instängd mellan oss och kort efter var även han död. Detta gav mig då massvis med XP, en hel del bra loot och en enorm vedergällning. Känslan som denna händelse gav mig var riktigt tillfredsställande och jag har inte känt så sedan vissa Bloodborne-invasioner.

Spelet är alltid online så om servrarna är nere så går det inte att spela även om man inte ens hade tänkt att nudda MP. Så ibland ballar det ut. Det här innebär också att man alltid måste vara uppkopplad mot nätet samt att Ubisoft håller sina servrar vid liv för att det ska gå att spela.

Det återstår dock att se hur The Division ser ut om en månad och efter det. Det finns Dailys och Weeklys efter man nått nivå 30 men det är bara de vanliga huvuduppdragen fast svårare. En raid kommer nästa månad och tre expansioner kommer släppas innan årets slut (se klipp ovan). Det finns dock en risk att det blir som Destiny: The Taken King där allt var glädje tills materialet tog slut och det helt enkelt inte fanns något mer att göra förutom att jaga superloot som man sedan inte kan använda någonstans (om man nu inte PvPade). Men man betalar inte någon månadskostnad för spelet och även om jag skulle tröttna på vad spelet har att erbjuda efter raiden så har The Division fortfarande gett mig mer än 20 timmar spelglädje.

Läs mer
43.9°
0

En dryg vecka med The Division

Frode tycker till

Snart måste man ha körtkort för att flyga drönare
Transporstyrelsen har börjat förbereda sig inför det

Har du en drönare och vill flyga lagligt med den nästa år så kan du redan nu börjar förbereda dig på att ta ett så kallat drönarkörkort. 1 januari införs nya regler i Sverige som innebär att alla som flyger med drönare måste ha körkort för det. Förutom det måste alla operatörer som flyger drönare registrera sina drönare hos Transportstyrelsen. Förutom drönarkörkort krävs även i vissa fall tillstånd för att framföra drönaren. Det kan handla om man vill flyga drönaren utom synhåll från operatören, högre än 120 meter och i närheten av människor utan deras tillåtelse eller över folksamlingar skriver Transportstyrelsen i ett pressmeddelande. Transportstyrelsens online-tjänster för att ta ta drönarkort och operatörsregistrering kommer att öppna 4 januari. Att ta provet för drönarkörkort kommer att kosta 130 kronor och blir man godkänd får man körkortet direkt. Operatörsregistrering av drönare kommer att kosta 50 kronor. I faktrutan nedan hittas de största förändringarna i korthet för att flyga drönare i Sverige efter årsskiftet. På länken nedan kan ni läsa mer om det hela samt hitta guider och annan information från Transportstyrelsen om drönarflygning i Sverige. Tumnagel
37.4°
+
Wille Wilhelmsson
0

Kinesisk ubåt har tagit sig till havets djupaste punkt
Fendouzhe är nu klar med sitt uppdrag i Marianergraven

Den kinesiska ubåten Fendouzhe har nu kommit hem till Kina efter ett månadslångt uppdrag där den och dess besättning gjort 13 djuphavsdyk vid Marianergraven, havets djupaste punkt. Under åtta av sina dyk nådde ubåten ner till över 10.000 meter och var som längst nere på ett djup av 10.909 meter. Under sina dyk har ubåten samlat in sediment, stenar och andra biologiska prover från botten av Marianergraven, prover som nu ska analyseras i kinesiska laboratorium. I klippet ovan kan ni kolla in när Fendouzhe moderskepp Tansuo-1 kommer tillbaka till hamnen i den kinesiska regionen Hainan samt lite bilder från Fendouzhes uppdrag vid Marianergraven. Här nedan hittas ett klipp som visar upp lite mer av Fendouzhes vilket spelades in för två veckor sedan. Tumnagel
38.3°
+
Wille Wilhelmsson
0

Amazon installerar Mac minis i sitt moln
För att underlätta för Apple-utvecklare

Amazon meddelade idag att man för första gången börjar använda Mac minis i sin molntjänst AWS. Detta gör man i en nystartad instans av AWS som man kallar för "AWS EC2 Mac". Tanken bakom AWS EC2 Mac är att denna primärt ska rikta sig till de AWS-användare som utvecklar för någon av Apples plattformar. I ett blogginlägg skriver Amazons Jeff Barr: "Powered by Mac Mini hardware and the AWS Nitro System, you can use Amazon EC2 Mac instances to build, test, package, and sign Xcode applications for the Apple platform including macOS, iOS, iPadOS, tvOS, watchOS, and Safari." Det ska observeras att de Mac mini som nu kommer att dyka upp i Amazons datacenter inte är den versionen av Mac mini som är försedd med Apples M1-chip. Istället handlar det om Mac minis försedda med Intels Core i7-processor och som kör macOS Mojave (10.14) och macOS Catalina (10.15). Amazon uppger dock att de senaste Mac minis med M1-processorer samt macOS Big Sur (11.0) kommer att dyka upp i deras datacenter inom inom en inte alltför avlägsen framtid. Tumnagel
37.8°
+
Wille Wilhelmsson
0

Rocket Labs återvändande raket var i hyggligt skick
Vissa delar ska till och med återanvändas

Rymdföretaget Rocket Lab har nu berättat lite mer om hur deras så kallade "Return to Sender"-uppdrag avlöpte, företagets första försöka med att låta en av sina Electron-raketer återvända till jorden i en fallskärm. Raketen sköts upp 20 november och uppgavs ha landat i Stilla Havet efter att ha varit uppe och vänt i rymden. Tydligen gick denna landning som företaget hade hoppats på och man skriver nu i ett nyhetsinlägg om landningen: "During Electron’s final few kilometers of descent, the large main parachute successfully deployed and dis-reefed to further slow the stage and enable a controlled splashdown. The parachute system behaved perfectly, with expected descent rates, correct timings on deployment events, and nice clean parachute deployments. To the delight of the recovery team, the stage hit the water at nine meters per second; slightly slower than the target descent rate. This rate saw the stage float to a gentle splashdown – just the way we wanted to see Electron take an ocean dip." Ni kan kolla in Electron-raketens landning i klippet här nedanför. Efter att raketen slagit ner i vattnet så använde Rocket Lab sitt fartyg "Catch of the Day" för att ta upp raketen ur vattnet vilket ni kan se på bilderna ovan och nedan. Innan testet så uppgav Rocket Lab att det här testet primärt gick ut för att undersöka om det gick att landa Electron-raketen med en fallskärm. I framtiden har Rocket Lab planer på att fånga in raketen under luftfärden mot jorden med en helikopter innan den slår ner i vattnet. Trots att raketen nu landade i vattnet så säger företaget att man tror att vissa av raketens delar går att återanvända till framtida raketuppskjutningar, något som man egentligen inte hade planerat att göra och som får ses som en ren bonus. Någon gång i början av nästa år planerar Rocket Lab att testa sitt fallskärmssystem till Electron-raketen igen men inte heller vid nästa test kommer man att använda en helikopter för att fånga upp raketen. Tumnagel
37.8°
+
Wille Wilhelmsson
0

Vad skulle hända om jorden lämnade vårt solsystem?
Kurzgesagt undersöker

Tycker du att jorden är full av faror och andra jävligheter som kan göra livet surt för dig? Då har vi dåliga nyheter då universum har några fler faror som kan sätta käppar i hjulet för vår överlevnad. Kurzgesagt har släppt en ny video och i den pratas det om vad som skulle hända om vår planet hamnade på villovägar utanför Vintergatan. Tumnagel
37.8°
+
André Stray
0

343-utvecklare kastar Halo: Battle Royale-rykte åt fanders
Halo: Infinite är det enda utvecklarna fokuserar på

Nyligen började nya rykten cirkulera att Halo: Infinite kommer att ha ett Battle Royale-läge, men dessa rykten släcktes illa kvickt av utvecklarna 343 Industries. Bakom ryktet är ett gammalt Reddit-inlägg som innehöll en rad påståenden om Halo Infinite-utvecklingen och bland påståendena stod det att Halo: Infinite skulle få ett battle royale-läge nästa år som skulle vara gratis att lira. 343s community manager Brian Jarrard har via Twitter dementerat ryktet och meddelar att utvecklarna jobbar för fullt med det kommande Halo-spelet och att nyheter om spelet kommer inom några veckor. Men något battle royale-läge kommer vi troligtvis inte få höra om över huvud taget. Halo: Infinite släpps nästa år. Tumnagel
37.8°
+
André Stray
0

Nu går det att beställa Volkswagen Tiguan eHybrid
Kostar från 463.900 kronor

Volkswagen fortsätter att rulla ut laddhybrider. Härnäst på tur är Tiguan eHybrid som nu går att beställa. Bilen blir din från 463.900 kronor (Elegance) och för det för du en crossover som tar sig fem mil på bara el. Under skalet sitter en turbomatad bensinfyra på 1,4 liter som ger 150 hästar. Den är i sin tur parad med en elmotor på 115 hästar. Den sammanlagda effekten anges till 245 hästar och vridet till 400 newtonmeter. Till paketet kopplas en sexstegad dubbelkopplingslåda som driver framhjulen. Känns konceptet igen? Det kan bero på att det är samma grejer som sitter i Seat Tarraco e-Hybrid vi skrev om tidigare idag. Tiguan eHybrid finns även som R-Line och den kostar då från 498.900 kronor. Tumnagel
36.0°
+
Bobby Green
0

Qualcomm presenterar Snapdragon 888
Kommer sitta i varenda flaggskepp i framtiden. Förutom Samsungs

Qualcomm har presenterat lite nyheter i samband med sitt årliga Tech Summit-event och inte helt oväntat är det en ny flaggskeppskrets som presenterats. Det blev inte någon Snapdragon 875, utan Qualcomm hoppar direkt till 888 och den nya kretsen är mer kraftfull och mer energieffektiv än föregående och kommer börja dyka upp i flaggskeppstelefoner redan under första halvan av 2021. Bland nyheterna hittar vi ett integrerat 5G-modem, vilket tidigare var en separat modul, ny AI-processor som ska vara 50 procent mer effektiv än tidigare versioner samt att man petat in GPU:n Adreno 660 som ska vara 35 procent vassare än föregående grafikprocessor. När det kommer till kamerafunktioner kommer 888 vara utrustad med en ny bildprocessor som ska låta användare ta runt 120 bilder på en sekund med 12 megapixlars upplösning, vilket är rätt imponerande. Specifika specs och sådan kommer levereras vid ett senare tillfälle. Snapdragon 888 kommer först i Xiaomis kommande Mi 11 samt telefoner från tillverkare som Samsung, OnePlus, LG och Sony. Samsung lär fortsätta köra Exynos-krets i sina flaggskepp som säljs här i Europa. Tumnagel
37.2°
+
André Stray
0

En miljard människor tros ha tillgång till 5G snart
5G-utrullningen går snabbare än förväntat

Ericsson har släppt en ny upplaga av sin så kallade Mobility Report. Enligt den går 5G-utrullningen runt om i världen betydligt mycket snabbare än vad man trodde den skulle gör ett år sedan. Enligt rapporten kommer runt 1 miljard människor ha tillgång till 5G-täckning vid årsskiftet. Det motsvarar cirka 15 procent av världens befolkning och är en betydligt mycket högre siffra än hur många Ericsson uppskattade skulle ha tillgång till 5G-täckning förra året. Då trodde man att cirka 5 procent av världens befolkning skulle ha tillgång till 5G i slutet av 2020. Ericsson uppskattar vidare att det kommer att finnas 220 miljoner aktiva 5G-abonnemang i världen vid årets slut. Av dessa tros cirka 175 miljoner tillhöra abonnenter i Kina. År 2026 uppskattar Ericsson att det kommer att finnas 3,5 miljarder aktiva 5G-abonnemang i världen. Ni hittar hela Ericsson Mobility för november 2020 på länken nedan. Finns det 5G-täckning där du bor eller ofta befinner dig? Svara gärna på vår enkät nedan. Tumnagel
37.5°
+
Wille Wilhelmsson
0

Sony drar igång End of Year-rea på PS Store
Skynda att fynda!

En bra deal är alltid en bra deal. Och i Playstation-butiken är det vad som serveras för tillfället. End of Year-rean kommer rulla fram till 22 december och under reans gång kommer titlar som Assassinx27s Creed: Odyssey, Death Stranding, Control, Red Dead Redemption 2, Metro Exodus finnas tillgängliga med ordentligt reducerade priser. Länk till rean har ni här nere till vänster. Tumnagel
37.7°
+
André Stray
0

Så här tycker Richard Hammond om nya Defender
Den bästa Discovery som Land Rover har byggt

Richard Hammond diggar verkligen gamla Land Rover Defender. I det här klippet berättar han vad han tycker om den nya. Enligt honom känns den dock inte riktigt som en Defender och skulle lika gärna kunna vara en Discovery. Tumnagel
37.3°
+
Bobby Green
0

Håll koll på solbelysta platser med appen "Var är solen?"
Om du vill undvika skugga

Planerar du att sätta dig på en uteservering, hänga i parker, vara på stranden eller något liknande och vill ha koll på om platsen belyses av solen så finns det nu en app som kan hjälpa till med det. "Var är solen?" är en app som utvecklats av några entusiaster och som använder sig av öppen terrängdata från lantmäteriet och dess motsvarighet i Norge. Med hjälp av denna går det att se om platser ligger i skugga eller har solsken när solen står i olika lägen under molnfria dagar. Tyvärr täcker inte appen in alla städer i Sverige men fungerar i Göteborg, Malmö och Lund samt i några norska städer. Ni hittar "Var är solen?" gratis till i iOS i App Store här och till Android på Google Play här. Utvecklaren av appen har även skrivit lite mer om hur han gått till väga för att utveckla denna på Reddit i en tråd som ni hittar här. Tumnagel
40.5°
+
Wille Wilhelmsson
0

Sverok ska ge ekonomiskt stöd till krisande spelföreningar
Pandemin har gjort att föreningar drabbats av inkomstbortfall

Spelhobbyförbundet Sverok skriver i ett pressmeddelande att man har avsatt 300.000 kronor som ska gå till spelföreningar runt om i landet som har drabbats av ekonomiskt bortfall på grund av pandemin. Den pågående pandemin och dess medföljande restriktioner har gjort att flera av de cirka 2200 spelhobbyföreningar som finns runt om landet fått se ett inkomstbortfall då de inte kunnat arrangera spelträffar, konvent, lan och lajvevenemang, aktiviteter som vanligtvis bidrar till att finansiera föreningarnas verksamhet. Sara Hauge, generalsekreterare i Sverok, säger i pressmeddelandet: "Det är ett sätt för oss ge tillbaka lite extra till de som har haft det kämpigt under året men också ett sätt att belöna de som gjort allt de kan för att anpassa sig till omständigheterna. Det är inte bara företagare som går på knäna just nu och vi tycker det är viktigt att lyfta fram situationen i civilsamhället." En handfull spelföreningar har redan hört av sig till Sverok för att ta del av stödet och Sverok hoppas nu på att fler föreningar som drabbats ekonomiskt av pandemin ska kontakta dem. Sveroks 2200 medlemsföreningar har sammanlagt cirka 77.000 medlemmar. Tumnagel
39.4°
+
Wille Wilhelmsson
0

Volkswagen ID.3 är elbilen som sålde bäst i november
I Sverige då

Under november månad registrerades 773 stycken exemplar av Volkswagen ID.3 vilket gör den till den mest registrerade elbilen i Sverige denna period. Totalt registrerade Volkswagen in 840 stycken nya elbilar och förutom ID.3 handlade det om 48 stycken e-Golf och 19 stycken e-up!. 968 stycken laddhybrider registrerades också och av dessa var 696 stycken Passat GTE och 272 stycken Golf GTE. Tumnagel
42.5°
+
Bobby Green
0

SF Anytime bjuder på pilotavsnitt av samtliga serier
Första fixen gratis

Har ni betat av allt intressant på Netflix, HBO, Prime Video och de andra streamingtjänsterna och är ute efter något nytt att sätta tänderna ni? Då har vi goda nyheter då SF Anytime meddelat att fram till 13 december kommer samtliga första avsnitt i alla serier som finns tillgängliga via tjänsten att kunna skådas för noll kronor. För att ta del av erbjudandet behöver man bara starta ett konto på SF Anytime och sedan välja valfri serie som ni tycker ser intressant ut. Ovan har ni en trailer för Watchmen som ni bland annat kan se via SF Anytime. Tumnagel
39.8°
+
André Stray
0

Audi ska tävla med i Dakar 2022 med elbil
Meddelar även att de lämnar Formula E

Nu får vi reda på att Audi lämnar Formula E och istället kommer att lägga krutet på att delta i Dakar-rallyt 2022. Bilen som är ett rejält offroad-bygge är helt eldriven men den kommer att ha en räckviddsförlängare ombord i form av en bensindriven turbomotor. Det här ska göra att Audi blir de första som deltar i tävlingen med en "alternativ" drivlina. När bilen presenteras utan skynke vet vi inte just nu. Tumnagel
39.2°
+
Bobby Green
0

Lidl lanserar egna uppkopplade prylar
Lampor, värmefläkt, grenuttag och annat smått och gott

Lidl överraskar och har meddelat att de kommer släppa lite uppkopplade prylar i veckan. Mer specifikt handlar det om lampor, värmefläkt, ljusremsa, grenuttag och väggadapter med Zigbee-koppling som du kan kontrollera via kompatibla enheter. Priserna är rätt trevliga och produkterna i Lidls smarta hemmet-utbud ligger på runt 100-200 spänn medan kollektionen toppas av värmefläkten på 500 kronor. Prylarna är som sagt kompatibla med Zigbee-systemet och har man sådant i sitt hem sedan tidigare ska det bara vara att tuta och köra, men Lidl kommer även sälja en Zigbee-gateway så att du kan gå till butiken och köpa ett fungerande set från start. Lidls smart home-prylar kommer börja säljas 3 december. Tumnagel
45.9°
+
André Stray
0

Bad Bunny mest streamade artisten på Spotify i år
Spotify har släppt topplistor för 2020

Idag går vi in i årets sista månad vilket innebär att det kommer att dyka upp en hel del "årsbästa" listor de kommande veckorna. Spotify släpper redan nu listor över vilka artister, låtar, podcasts och annat som deras användare streamat mest under året. Den mest stremade artisten under året som gått på Spotify var rapparen Bad Bunny som fram tills nu fått ihop hela 8,3 miljarder lyssningar av sina låtar på Spotify. Hans album "YHLQMDLG" är även det mest streamade albumet på Spotify med 3,3 miljarder lyssingar. Den absolut mest streamade låten på Spotify under året som gått är "Blinding Lights" med The Weeknd vilken Spotify-användarna har streamat 1,6 miljarder gånger fram tills nu. Den populäraste podcasten bland Spotifys 1,9 miljoner podcast var The Joe Rogan Experience med Joe Rogan och efter den hittas TED Talks Daily och The Daily. Ni hittar ett gäng med topp-5-listor i Spotifys så kallade Wrapped-sammanställning i faktarutan här nedanför. Här ovan hittas videon till "Dákiti" med Bad Bunny och Jhay Cortez. Tumnagel
30.6°
+
Wille Wilhelmsson
0

Jesper Tjäder vaknar upp i japansk TV-show
Freestyleskidåkarens drömmar blev verklighet

Här ser vi ett påhittat klipp där freestyleskidåkaren Jesper Tjäder en dag vaknar upp i en japansk TV-show och ställs inför utmaningar på skidor. Videon är inspelad i skidtunneln i Gällö. Idén till det hela kommer från Jesper själv som för ett tag sedan hade just dessa drömmar som han nu har fått förverkliga. Tumnagel
80kg
+
Bobby Green

Tut i luren! Julkalendern fyller 60 år!
Frossa i klipp från gamla kalendrar

1960 hade den första julkalendern premiär i SVT vilket innebär att man i år firar hela 60 år av julstämning i rutan. För att uppmärksamma detta har SVT gjort en julkalendersajt (länken nedan) där man kan frossa i klipp från kalendrar genom åren. Där kan man spana in allt från den första Titteliture som var i svartvitt, till populära Trolltider från 1979. Även min favorit finns med - Sunes Jul från 1991. Vilken är din favorit? Bonusklipp nedan. Tumnagel
83kg
+
Bobby Green

Billie Eilishs fjärde likadana intervju
Hur svarar hon på frågorna i år?

Under fyra års tid har Vanity Fair gjort samma slags intervju med Billie Eilish. Här är den senaste. Tumnagel
89kg
+
Bobby Green

Rejäl portion Mac & Cheese
André approves

YouTube-kanalen Tasty kör en serie där de gör extremt stora versioner av vardagsmat och dryck. I det här klippet är det Mac & Cheese som står på receptet och det blir en portion som troligtvis skulle räcka till lunch och lite mer. En annan stor ostgrej har ni här nedan. Tumnagel
72kg
+
Bobby Green

Tut i luren! Idag är det glöggens dag!
Julemys!

Idag är det den 1 december och som av en händelse även glöggens dag. Det kan man ju fira genom att värma på sig en kanna med denna dryck som består av kryddat vin. Hur dricker du din glögg och vad väljer du att ha i koppen? Tumnagel
91kg
+
Bobby Green

Don Papa Rye Aged Rum lanseras i Sverige
180 stycken flaskor släpptes idag

Don Papa Rye Aged Rum är en premiumrom från Filippinerna. Idag lanseras den här i Sverige i en begränsad upplaga om 180 stycken flaskor. Rommen är lagrad fyra år på amerikanska whiskeyfat och den ska ha tydliga toner av svartpeppar både när det kommer till doft och smak. Doften innehåller även torkad frukt, saltkola, mynta och cederträ. Smaken ska vara intensiv men samtidigt len och innehålla honung, äpple och mörk choklad. Artikelnumret är 83389, alkoholhalten på 45 procent och för en flaska som rymmer 700 milliliter får man betala 649 kronor. Tumnagel
88kg
+
Bobby Green

Tut i luren! Idag är det kåldolmens dag!
Gör en hipsterversion

Om du funderat på vad du ska laga till middag i afton kommer här ett hett tips - kåldolmar. Det är nämligen sagda dolmes dag idag och det måste ju givetvis firas! Helst med lite krämigt potatismos och rårörda lingon till. Smaklig spis! Vill man göra hipsterkåldomar kan man göra som Tina här ovan. Tumnagel
91kg
+
Bobby Green

Nytt program om vin på YouTube
Ska vara ogubbigt

Mat-och vinprofilen Frida Lund, PR-konsulten Elina Gregor och filmproducenten Amanda Nordlöw lanserar tillsammans Vin-TV. Det är ett program på YouTube som utan pekpinnar ska prata om vin på ett avväpnande sätt. Säsong ett innehåller fem stycken avsnitt och det har premiär nu på onsdag den 2 december. I första säsongen får vi träffa gäster som Parisa Amiri, Alf Tumble, Petter, Klara Doktorow, Lilla Namo och Elsa Billgren. Tumnagel
78kg
+
Bobby Green

Det här är världens dyraste kaffe
Kostar 16 dollar per kopp

Världens dyraste kaffe kommer tydligen från Yemen och varför det kostar som det gör får vi reda på i det här klippet. Tumnagel
81kg
+
Bobby Green

Trailer för Heaven's Gate: The Cult of Cults
Dokumentär om amerikansk domedagssekt

Heavenx27s Gate är namnet på en amerikansk domedagssekt som grundades 1974 och lades ned 1997. Medlemmar i sekten trodde att dess anhängare skulle hämtas från jorden av ett utomjordiskt rymdskepp och där få ett bättre liv. Den 24-26 mars 1997 begick 39 stycken medlemmar i sekten kollektivt självmord genom att äta pentobarbital och etanol samtidigt som de spanade in när kometen Hale–Bopp passerade jorden. I dokumentären Heavenx27s Gate: The Cult of Cults får vi lära oss mer om sekten, bland annat av tidigare anhängare och deras släkt. Tumnagel
103kg
+
Bobby Green

Dee Dee - The One
Fredagsklassikern

Denna fredag behöver vi något som sätter ordentlig fart på pappen i högtalarna så därför kommer här Dee Dee med låten The One som 4 Clubbers har piffat upp lite. Den här är bara att maxa så mycket det går för att uppnå optimal effekt när ljudstrålarna strömmar genom era öronhålor. Bonusdunkadunka nedan. Tumnagel
78kg
+
Bobby Green

Mjölk över hela världen
Gräddig kamelmjölk lät ju gott

I det här klippet från Food Insider får vi lära oss lite hur man använder mjölk på olika platser i världen. Tumnagel
80kg
+
Bobby Green