37 i dag 32 i går s Logga ut Logga in Skaffa Premium!
Engadget tittar lite närmare på Nintendo PlayStation Den mytomspunna konsolen som aldrig släpptes
Ingen video laddad. Detta kan bero på adblocker.
Försök igen
Video till Engadget tittar lite närmare på Nintendo PlayStation

Under sommaren dök det upp några bilder på en prototyp av en Nintendo PlayStation som någon hade hittat bland sin farsas grejer. Denna enhet tillverkades endast i ett fåtal exemplar och de flesta förstördes när det visade sig att Nintendo och Sony inte kunde komma överens längre.

Nyligen lyckades man få igång enheten och därmed bevisade man att den var äkta och inte någon avancerad bluff. Folket från Engadget fick chansen att prata med ägarna till denna enhet och fick även öppna upp enheten för att se vilka komponenter man kan hitta i den.

Intervjun och ett gäng fler bilder på enheten kan hittas via länken nedan.

Spel, Nintendo, Nintendo PlayStation, Engadget, Sony, Tack till chrstr
Någon har hittat en prototyp av SNES PlayStation Gammalt original från Nintendos och Sonys samarbete Visste ni att Sony och Nintendo under 1988 samarbetade för att ta fram en spelenhet med CD-ROM för Super Nintendo? Det blev dock inget av samarbetet. Dagen efter att Sony, år 1991 under Consumer Electronics Show, presenterat enheten, som då fått namnet Play Station med kompatibilitet för samtliga SNES-spel, meddelade Nintendo att de istället tänkte samarbeta med konkurrenten Phillips. Anledningen var att de inte kommit överrens om licensieringen. Dock han de ta fram en prototyp som endast skapades i 200 exemplar. Och nu har ett av dem dykt upp, bland en massa skräp. Det är Imgur-användaren DanDiebold som postat bilderna och prototypen tillhörde hans pappa. Pappan jobbade med några involverade i projektet och fick i uppdrag att slänga en låda med skräp, vilket han inte gjorde. Tur var väl det. En annan intressant aspekt i berättelsen är att pappans kollega ska ha hetat Olaf. Ni som har koll på historien vet kanske att en av delgrundarna till Sony Interactive Entertainment heter Ólafur Jóhann Ólafsson, känd som Olaf Olafsson internationellt. Frågan är om det är samma person eller om det bara är ett fantastiskt sammanträffande. "My dad worked for a company, apparently one of the guys he used to work with, I think his name was Olaf, used to work at Nintendo and when my dadx27s company went bankrupt, my dad found it in a box of x27junkx27 he was supposed to throw out". Bilderna på den funna konsolen hittar ni nedan. Tumnagel
62.1°
0
54.5° 0 Frode Wikesjö Frode Wikesjö
mån. 9 nov 2015, 11:15
Engadget tittar lite närmare på Nintendo PlayStation Den mytomspunna konsolen som aldrig släpptes
54.5°
0