m

Grand Theft Auto IV årets spel på Dataspelsgalan
Tog storslam

Grand Theft Auto IV årets spel på Dataspelsgalan
Spel / Övrigt

Nu är det klart vilket som blev årets spel, och inte särskilt överraskande var det Rockstars Grand Theft Auto IV.

Actionspelet Grand Theft Auto 4 tog storslam och vann årets spel, årets actionspel samt folkets val som röstades fram på Pricerunner. Spelet handlar om Niko Bellic som försöker starta ett nytt liv i den fiktiva amerikanska staden Liberty City, men dras snabbt in i den undre världen tillsammans med sin kusin.
Svensk spelindustri sysselsätter 1400 personer och konkurrensen på galan var hård.

"Årets gala kändes som en ytterligare en milstolpe, bland annat på grund av bredden av spel som konkurrerar om priserna, och av den entusiasm som branschen kommunicerar. Det märks att det från utvecklare till konsument finns en stolthet och glädje över den positiva utvecklingen för mediet", säger Maria Tjärnlund, projektledare för Dataspelsgalan.
Bland övriga vinnare märks exempelvis Mirror's Edge (årets svenska), Braid (årets pussel), Left 4 Dead (årets onlinespel), Little Big Planet (årets plattform) och Burnout Paradise (årets racing).


Vinnare vid Dataspelsgalan 2009

Årets spel: Grand Theft Auto 4
Motivering: När detaljerna skapar helheten och när frihet skapar mål. När ett klassiskt koncept pressas tillräckligt långt skapar det något nytt. Och när det lyckas, då skapas vinnare.

Årets svenska spel: Mirror?s Edge
Motivering: I en allt mer likriktad bransch är innovation och nytankande både en spännande utmaning och ett riskabelt vågspel. I allt från idé och design till genomförande har Årets Svenska Spel gått på tvären. Framtiden må se mörk ut i spelets egen värld, men för oss spelare blev den definitivt ljusare.

Årets svenska indiespel: Penumbra: Black Plague
Motivering: Ett spel som är både fysiskt och psykiskt prövande, med en krypande kuslig atmosfär och en unik och upplyftande vision för äventyrsgenrens framtid.

Årets actionspel: Grand Theft Auto 4
Motivering: Helgjuten action och fascinerande historia med känsla, hjärta och hjärna gör detta till mästerverket i en av de främsta spelserierna någonsin.

Årets social game: Rock Band 2
Motivering: Säg det med toner men även med ord, då blir det enastående underhållning för alla wannabes där ute - rockstjärnedrömmarna har aldrig känts närmare.

Årets onlinespel: Left 4 Dead
Motivering: Men en kombination av klassiska motståndare och innovativt lagarbete var det länge sedan det var så kul att spela online. Dödskul helt enkelt.

Årets plattformsspel: Little Big Planet
Motivering: Att spela tillsammans är mer än någonsin en sysselsättning som spänner över generationsgränser, och nu gäller det även att leka med dockor.

Årets portabla spel: Professor Layton and the Curious Village
Motivering: Utrustad med gentlemannamanér, hög hatt och hjälpsam sidekick löser man gärna alla kluriga gåtor i världen.

Årets pusselspel: Braid
Motivering: Med lika delar sinnesvidgande problemlösning och hjärtknipande kärlekshistoria lämnar det alla andra pusselspel bakom sig. Eller framför.

Årets racingspel: Burnout Paradise
Motivering: Genomarbetat in i minsta detalj, skön kontroll, en ovanligt levande stad full av aktiviteter och imponerande många uppdateringar med nytt innehåll.

Årets rollspel: Fallout 3
Motivering: För en förkrossande vacker återkomst där nya dimensioner, trasig natur och ett utvidgat frihetsbegrepp skapar något brutalt nytt.

Årets sportspel: NHL 09
Motivering: För att efter en dynasti av säsonger, med förnyad fingertoppskänslig skicklighet, ha förvandlat en nationell angelägenhet till stor global vardagsrumsport.

Årets strategispel: Spore
Motivering: För att det förvandlade torr vetenskap till njutbar underhållning och skänkte oss lite ljus i världskriserna: För kan en amöba utvecklas till världshärskare på några timmar så finns det hopp för oss alla!

Årets barnspel: Josefin skolhjälp: Bokstavsdjungeln
Motivering: Ett skojigt och mysigt spel som uppmuntrar barnen till lära att sig samt låter föräldrarna hålla koll på deras avancemang.

Folkets val: Grand Theft Auto 4

Specialkategorier:

Årets lansering: Guitar Hero: World Tour
Motivering: Med en framgångsrik turné över hela Sverige och ett skickligt pr-arbete som resulterat i att spelet figurerat i media och sociala kanaler där spel oftast inte får utrymme utnämns Guitar Hero: World Tour till årets lansering.

Årets återförsäljare: Media Markt
Motivering: Med kunnig personal, ett stort sortiment i den särklass snyggaste spelavdelningen, återkommande events, bra samarbete med leverantör och stark marknadsföring är årets återförsäljare Media Markt.

Årets PEGI-ambassadör: ONOFF
Motivering: Årets PEGI-ambassadör har arbetat aktivt med PEGI som en röd tråd genom hela organisationen från information till de anställda, PEGI i marknadsföringen i sin direktreklam samt permanent informationsmaterial och hyllpratare i butik. För detta enastående konsekventa arbete utses ONOFF till årets PEGI-ambassadör.

MDTS hederspris 2009: Ulf Beckman
Motivering: Med sin pionjärsanda lade Ulf Beckman de allra första byggstenarna till dagens svenska spelbransch när han sålde Odyssey, Atari Pong och ZX Spectrum. För detta utses Ulf Beckman till mottagare av MDTS hederspris 2009.

Samtliga vinnare med motivering efter hoppet
37.0°
0

Grand Theft Auto IV årets spel på Dataspelsgalan

Tog storslam

RSS 13 kommentarer till artikeln
Andy Poker
gött att braid fick ett pris!

hursomhelst hade jag viljat se braid vinna året spel
av Andy Poker, fredag 13 mars 2009 kl 16:39
Flumm
Årets strategispel: Spore
HAHA! Att överhypade GTA4 skulle vinna var ingen överasskning,
men Spore som årets strategi spel? HAH!
av Flumm, fredag 13 mars 2009 kl 17:41
Håkan
Mjo, blir Spore årets strategispel, så får man ju ta resten av galan med en nypa salt.
Och att GTA4 blev årets spel m.m. var ju inte helt oväntat, överhypat som det är. Dock blir det tråkigt innan man ens klarat 20% av spelet.

Dessutom så blev väl Mirrors Edge sågat av dom flesta sidor?
av Håkan, fredag 13 mars 2009 kl 18:05
gnuX
DATAspel? Nu blev jag lite ledsen i ögat... :(
av gnuX, fredag 13 mars 2009 kl 18:11
furis
Spore måtte vara otippat? Det om något var årets misslyckande, verkligen sjukt att jag pröjsade i förhand för det spelet.(offer för bra marknadsföring/hype)
Gta4 är så typsikt, visserligen en bra story men är det något element i spelet som tillför något nytt som aldrig funnits tidigare? nej alltså inte nyskapande.
Vilket förra årets spel (super mario galaxy) var.
av furis, fredag 13 mars 2009 kl 18:36
Kristoffer Arvidson
Jag fastnade aldrig för Braid, trots alla lovord det fått. Köpte det för ett par veckor sedan och gav uttråkad upp efter två banor.

I rollspelskategorin vann Fallout 3. Jag tyckte Fable 2 var ett mycket bättre rollspel (med risk för att få ta en hel del skit för det påståendet).

Mirror's Edge - nej tack. I underhållningsvärde var Bad Company sååååååå mycket roligare, även om det också hade sina brister.
av Kristoffer Arvidson, fredag 13 mars 2009 kl 19:24
Oxn
Seriöst, GTA4 är fan inte ett bra spel. Det finns ingenting att göra längre! Dom har bara riktat in sig på "realism" vem fan vill ha en digital flickvän? inte nog med det, man måste hålla kontakt med henne genom hela spelet! Det är bara löjligt, inge spel glädje i huvudtaget. GTA San Andreas och Vice City på andra sidan var juh verkligen riktiga sandbox spel gick fan och göra skit mycke roliga grejer + att det var bra story lines i dom.
av Oxn, fredag 13 mars 2009 kl 21:41
Andy Poker
jag håller med kristoffer, fable 2 är ett av de bästa spelen förra året!
av Andy Poker, fredag 13 mars 2009 kl 22:30
DevilGod
Årets Roligaste spel: Saints Row 2
av DevilGod, fredag 13 mars 2009 kl 23:20
Oxn
@DevilGod
Saints row 2 är allt som GTA4 borde vara, Saint row är verkligen är skönt sandbox spel. Men jag måste erkänna att jag börjar bli satans trött på "gangsta" storys i allmänhet. Det är något som jag tycker är jävligt bra med GTA IV, det är att dom inte kör med tha gangsta style.

MVH Oxen
av Oxn, lördag 14 mars 2009 kl 00:16
kaizen
gta4 blev med all rätt årets spel, den världen och hur levande den är tillför något helt nytt i spelkänslan. för första gången så vill jag undvika att köra på människor och stanna och betala vägtull etc.
otroligt grymt spel och rättvist även om konkurrensen var hård.
av kaizen, lördag 14 mars 2009 kl 11:12
Oxn
Citerar: " för första gången så vill jag undvika att köra på människor och stanna och betala vägtull etc. " Vem fan vill spela verkligheten? Spel är till för underhållning! inte fan vill jag åka runt och betala en jävla tull i ett spel! Jag vill gå amok i en stad när jag spelar ett GTA spel, jag tycker inte det går i GTA IV, man tröttnar efter typ 5min, inga flygplan, inga roliga bilar etc etc. skit i realism! det har man nog med IRL, om det ska infekta spelvärlden med realism så är det fan The End of gaming!

MVH Oxen
av Oxn, lördag 14 mars 2009 kl 12:49
kaizen
jag vill ha en simulator där jag kan begå massa brott. och för mig så är det roligare om det är realism i det, men det är väl en smakfråga.
av kaizen, söndag 15 mars 2009 kl 15:32
Kommentera artikelnSony har krängt 21,2 miljoner Playstation 5
Rullar på trots brist

Sony har levererat lite färsk kvartalsrapport och i den får vi en uppdatering gällande försäljningen av Playstation 5. Konsolen fyller 1 år om några veckor och i rapporten får vi reda på att 21,2 miljoner exemplar av konsolen har sålts sedan releasen, varav 3,3 miljoner exemplar såldes under årets tredje kvartal. Trots komponentbrist som fortfarande gör att PS5 är rätt svår att få tag på säljer konsolen bättre än föregångaren PS4 under första året. Mer specifikt lyckades Sony kränga 19,9 miljoner exemplar av PS4 från från releasen i november 2013 till december 2014. När det kommer till spelförsäljning går det också framåt. 76,4 miljoner spel till PS5 och PS4 såldes under årets tredje kvartal, vilket är ner från 81,8 miljoner sålda spel under samma period förra året. 7,6 miljoner av dessa var spel från Sonys egna spelstudior, vilket kan jämföras med förra årets 12,8 miljoner exemplar. Playstation Plus-medlemmarna fortsätter öka. Förra året låg prenumerantsiffran på 45,9 miljoner och nu har siffran hoppat upp till 47,2 miljoner. Det verkar dock som att färre spelar nu för tiden då PS-plattformen har 104 miljoner aktiva användare i månaden på Playstation Network, medan samma siffra låg på 108 miljoner för ett år sedan. Tumnagel
37.6°
+
André Stray
0

Första Lucid-kunderna får sina bilar den 30 oktober
Nu på lördag alltså

Nu på lördag kommer de allra första kunderna av Lucid Motors eldrivna sedan Air att få sina bilar levererade. Det handlar om Air Dream Edition som bjuder på 946 hästar, 0-100 km/h på 2,5 sekunder, batteripack på 118 kWh och en räckvidd på hela 83,6 mil. Från 169.000 dollar kostar den här men det är också toppversionen, den billigaste som kallas för Pure siktar på ett pris runt 77.400 dollar när den väl lanseras. Överlämningen av bilarna kommer att ske under Lucid Rally där företagets ledning kommer att presentera dem och sedan ta med kunderna på en slinga för att visa upp bilens alla funktioner och köregenskaper. Lucid Air ska komma till Europa nästa år, och man kan reservera en bil till Sverige. När den i så fall kommer att levereras och vad priserna ligger på är dock oklart för tillfället. Tumnagel
37.4°
+
Bobby Green
0

Nytt Star Ocean-spel släpps nästa år
The Divine Force

Vi har inte fått något nytt Star Ocean-spel sedan Star Ocean: Integrity and Faithlessness släpptes 2016, men nästa år smäller det! The Divine Force heter det nya spelet, vilket blir det sjätte i grundserien, och av trailern att döma verkar det bli ett regelrätt äventyr som kombinerar sci-fi med fantasy. Spelet kommer låta oss välja två huvudkaraktärer, ena från en utvecklad civilisation och den andra kommer från en underutvecklad planet, och båda kommer erbjuda en egen story samt bundsförvanter. Star Ocean: The Divine Force släpps någon gång nästa år till PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X/S och PC. Tumnagel
37.1°
+
André Stray
0

MacBook Pros notch verkar inte helt genomtänkt
Vissa programs menyer försvinner under den

Nu har de första testerna av Apples nya MacBook Pro börjat dyka upp och det verkar vara en rätt så imponerande maskin. En liten detalj som dock fått utstå en hel del spott och spe är den så kallade notchen som återfinns högst upp på datorns skärm. Kritiken mot MacBook Pros kameranotch verkar inte heller helt obefogad. Förutom att den kan vara rätt irriterande så verkar den även sabotera vissa programs funktionalitet. Som synes i den inbäddade tweeten nedan så kommer vissa programs menyer att hamna under notchen, något som kanske inte är hela världen men som verkar rätt ogenomtänkt från Apples sida. Olika program verkar hantera MacBook Pros på olika sätt men exakt hur Apple har tänkt att det hela ska lösas i förlängningen är i dagsläget oklart. Hur som helst så verkar notchen överlag vara ett dåligt designdrag från Apples sida. Den stora frågan är väl i hur många generationer av framtida MacBooks den kommer att finnas kvar. Tumnagel
29.8°
+
Wille Wilhelmsson
0

Death's Door kommer till PlayStation och Switch
Trevligt

I går meddelade Titan Souls-utvecklaren Acid Nerve att deras hyllade spel Deathx27s Door snart även kommer att släppas till PlayStation 4, PlayStation 5 och Switch. Spelet är ett isometriskt action-äventyrsspel där man spelar som en liten kråka som måste samla själar. Kort in i spelet upptäcker dock kråkan att det pågår en stor konspiration och ett stort äventyr väntar. Deathx27s Door släpptes tidigare i år till Windows och Xbox där det möttes med stor entusiasm av både kritiker samt spelare. Men från den 23 november kommer alltså folk med Sonys och Nintendos konsoler också ta del av detta spel. Förbokar man spelet till PlayStation får man Titan Souls på köpet. Tumnagel
38.4°
+
Frode Wikesjö
0

Nu kan alla lägga till länkar i Instagram Stories
Inte längre låst till verifierade användare

Via Instagram Stories har det sedan en tid tillbaka varit möjligt för vissa användare att lägga till länkar i sina inlägg, vilket kan slussa vidare följare till butiker, blogginlägg, videor och annat. Även vi brukar använda Story-länkar i våra inlägg. (Följ oss där för bövelen) Tidigare har länkandet varit låst till verifierade användare eller användare med många följare, men nu verkar Instagram släppa gränserna en aning och låter nu alla länka fritt. För att lägga till länkar i Story-inlägg behöver ni bara ladda upp en bild eller film till Stories, välja Sticker-verktyget och klicka på nya Link-knappen. Därefter är det bara att klistra in valfri länk och sedan dunka ut denna i etern. Tumnagel
37.5°
+
André Stray
0

En trailer för del två för S01 av Masters Of The Universe: Revelation
Dags att återvända till Eternia

Netflix släppte nyss en första trailern för den andra delen för den första säsongen av He-Man-serien Masters of the Universe: Revelation. The war for Eternia continues in the second part of Masters of the Universe: Revelation, an innovative and action-packed animated series that picks up where the iconic characters left off. With Skeletor now wielding the Sword of Power, the weary heroes of Eternia must band together to fight back against the forces of evil in a thrilling and epic conclusion to the two-part series. Har själv väntat på att denna andra del skulle släppas innan jag började titta på serien så om den är bra eller ej låter jag ara osagt än så länge. Hur som helst har serien har en hel del kändisar som röstskådespelare så som Mark Hamill, Kevin Conroy, Lena Headey, Sarah Michelle Gellar, Stephen Root, Diedrich Bader, Phil LaMarr, Alicia Silverstone och Chris Wood. Masters of the Universe: Revelation - Part 2 kommer dyka upp på Netflix den 23 november. Tumnagel
38.2°
+
Frode Wikesjö
0

Första ordentliga trailern för The Wheel of Time
Snart är det dags

De 19 november släpps då äntligen(?) tv-serien The Wheel of Time igång på Amazon Prime. Serie är som bekant baserad på Robert Jordans romanserie Sagan om Drakens återkomst som utspelar i en fantasivärld där endast kvinnor får använda magi. I serien får vi följa Moiraine, som spelas av Rosamund Pike, som beger sig ut på ett episkt äventyr med fem andra äventyrare där en av dem är profeterad att vara den som antigen kommer rädda eller förgöra mänskligheten. Du hittar trailern ovan. Tumnagel
47.5°
+
Frode Wikesjö
0

Kolla in när James Webb-teleskopet packas upp
Om 52 dagar skjuts superteleskopet upp till rymden

Här kommer ännu en del i serien där vi fått följa superteleskopet James Webb Space Telescope (JSWT) som snart ska skickas upp till rymden. I den fjärde delen av serien får vi följa med i in i ett så kallat "clean room" på Guiana Space Center och kolla in när enorma teleskopet packas upp efter sin transport från USA. Ni hittar de första tre delarna i serien om JWST:s transport från USA till Franska Guyana i de inlänkade artiklarna nedan. 18 december är det dags för JWST att lämna jorden och bege sig mot den sin slutdestination, en omloppsbana runt solen där teleskopet kommer att ligga och spana ut mot universum i förhoppningsvis många årtionden framöver. Tumnagel
40.6°
+
Wille Wilhelmsson
0

Apple Music släpps officiellt till PS5
Apple TV+-appen har funnits sedan lanseringen

Efter att några användare fått upp en knapp för Apple Music på sin Playstation 5 för två veckor sen släpps nu appen till spelkonsolen officiellt. Spotify har funnits på PS5 sedan ett tag nu, men nu kan alltså även användare av Apple Music spela musik i bakgrunden direkt från konsolen medan de spelar spel. Apple Music finns redan på Android, Amazon Echo, Chrome OS, Sonos, webben och självklart på Apples egna produkter. Instruktioner på hur man installerar appen finns här. Både Xbox Series S och X samt Playstation 5 har haft tillgång till Apple TV+ sedan spelkonsolerna lanserades förra året. Tumnagel
38.9°
+
Hugo Engström
0

Volvo CE visar den självlärande koncepthjullastaren LX03
Inspirerad av Lego Technic

Volvo Construction Equipment (Volvo CE) visar nu upp LX03 som de säger är anläggningsbranschens intelligenta framtid. Mackapären är en eldriven och självkörande koncepthjullastare som ska vara smart nog att kunna ta beslut, utföra arbetsuppgifter och interagera med människor. LX03 är inspirerad av ett koncept utarbetat av ingenjörer och designers hos Volvo CE och Lego Technic och detta är första gången som en Technic-modell (ZEUX 42081) har byggts som en riktig maskin i verklig storlek. LX03 som är en 5-tons hjullastare är byggd som ett modulärt koncept och det går att göra maskinen större eller mindre med bara en eller två ändringar i tillverkningsprocessen. Drivlinan delas med L25 Electric och drifttid är upp till åtta timmar. När en sådan här sak skulle kunna tänkas gå från koncept till verklig produkt återstår att se. Tumnagel
47.6°
+
Bobby Green
0

Cake har nu öppnat sitt första showroom
CAKEsite: Stockholm är första av 25

Cake är ett spännande märke för eldrivna tvåhjulingar. De gör lite udda saker, verkar väldigt seriösa och fick nyligen in en halv miljard att använda i framtiden. Ikväll öppnade man sitt första showroom. Men man kan inte bara kolla, här ska man även kunna provköra och få sitt fordon servat. Det är placerat typ vägg i vägg med Cakes huvudkontor i Hammarby Sjöstad i Stockholm. Under nästa år är planen att öppna 6-8 nya sites, hälften i Europa och hälften i Nordamerika. Till 2025 ska man ha fått igång 25 sites. Tumnagel
41.1°
+
Roger Åberg
0

Ny trailer för Benedetta
Paul Verhoevens erotiska drama med lesbiska nunnor

Här har vi en ny trailer för filmen Benedetta som är regisserad av den nederländska regissören Paul Verhoeven. Verhoeven är sannolikt mest känd för filmer som Robocop, Starship Troopers och På blodig mark men också så klart Basic Instinct. Benedetta är ett erotiskt drama som är baserad på en bok av Judith C. Brown som i sin tur ska vara baserad på historiska händelser. Filmen handlar om nunnan Benedetta som har religösa och erotiska visioner. Hon drar igång en kärleksaffär med annan nunna något som inte är helt uppskattat av 1400-talets värderingar. Benedetta ska dyka upp på diverse VOD-tjänster den 3 december. Tumnagel
38.8°
+
Frode Wikesjö
0

Android 12L är bättre anpassat för vikbara telefoner
Kommer tidigt nästa år

Under årets Android Dev Summit visade Google en kommande version av sitt operativsystem, nämligen Android 12L som ska vara bättre anpassat för vikbara telefoner, surfplattor och enheter som kör Chrome OS. Android 12L optimerar gränssnittet för större skärmar genom att bland annat ändra hemskärmen, låsskärmen, notifikationer och snabbinställningar. Enligt Google ska alla enheter med skärmar över 600 "densitetsoberoende pixlar" använda en två-kolumns-layout som utnyttjar skärmytan bättre. I ett av exemplen hamnar snabbinställningar på ena sidan skärmen och notifikationer på andra, allt utan att appen på ena sidan försvinner då dessa öppnas oberoende av varandra. Google introducerar även ett aktivitetsfält som gör det enklare att hoppa mellan appar. Precis som på iPadOS kan användare öppna appar i split-screen genom att dra dessa till en sida av skärmen. Detta säger Google fungerar för alla appar. Android 12L kommer tidigt nästa år, men finns att testa redan nu med Android 12L Developer Preview. Tumnagel
39.9°
+
Hugo Engström
0

Vazirani Ekonk - ensitsig elbil med 732 hästar
Lättare än en Mazda Miata

Vazirani Automotive är ett indiskt företag som nu presenterar vad de säger är världens lättaste elbil. Den heter Ekonk, har bara plats för en person, bjuder på 732 hästar och väger bara 738 kilo. "Hemligheten" med att få ned vikten ska ligga i DiCo - en innovativ kylningsteknik av batterierna. Istället för vattenkylning som bidrar till vikt använder man sig här istället av luftkylning som ska vara minst lika effektiv. Vad Ekonk har för batterikapacitet, hur snabbt den går att ladda och vad räckvidden ligger på får vi dock inte reda på för tillfället. När man testade den på National Automotive Test Tracks (NATRAC) i Mumbai lyckades man klocka 0-100 km/h på 2,54 sekunder och en toppfart på 309 km/h. Om Ekonk ska sättas i produktion återstår att se. Grundaren Chunky Vazirani är öppen för samarbete med andra tillverkare och vill gärna dela med sig av tekniken de tagit fram. Tumnagel
37.5°
+
Bobby Green
0

Unbox Therapy packar upp Apples senaste produkt
Just nu 10-12 veckors leveranstid

I denna video tar sig Lewis från Unbox Therapy en titt på Apples senaste produkt, putsduken. Duken ska vara kompatibel med de flesta av Apples enheter, och av videon att döma även Googles senaste Pixel 6. Putsduken säljs just nu exklusivt på Apple Store och kostar 250 kr. Intresset verkar stort då man i dagsläget måste vänta 10-12 veckor på att få hem en egen. Tumnagel
22.7°
+
Hugo Engström
0

Google Stadia börjar testa tidsbegränsade spelsessioner
Testa spel i 30 minuter

Google Stadia är riktigt härligt och smidigt då det helt enkelt bara funkar utan några krångligheter, men inte allt för populär. Google verkar vilja få folk att få upp ögonen för tjänsten och har börjat testa möjligheten för spelare att testa fulla versioner av spel. Mer specifikt är det möjligt för alla att testa Hello Engineer i 30 minuter, vilket bör ge dig en hum om hur både Stadia rullar för dig samt hur spelet är att spela. För tillfället är det endast Hello Engineer som går att testa i en halvtimme, men förhoppningsvis kommer Stadia erbjuda fler speltester via tjänsten i framtiden. Det är ändå ett rätt flådigt och enkelt sätt att demonstrera både spel och tjänst. För att ta del av erbjudandet behöver ni bara klicka på länken och följa instruktionerna för att börja lira. Tumnagel
40.4°
+
André Stray
0

Kolla in kvällens State of Play
Drar igång 23.00

I kväll kommer som bekant Sony hålla låda i form av ett nytt State of Play. Kvällens fokus kommer ligga på kommande spel från tredjepartsutvecklare som är på gång för PlayStation 5 och PlayStation 4. Detta jippo kommer vara cirka 20 minuter långt och innehålla nya grejer från spel som redan är utannonserade samt några några premiärer. Du kommer kunna se denna State of Play via spelaren ovan. Tumnagel
37.4°
+
Frode Wikesjö
0

Idag fyller Aviciis Levels 10 år
Firas med DJ-set från 2016

Idag är det tio år sedan som Avicii släppte singeln Levels och hans karriär på riktigt tog fart. För att uppmärksamma detta och minnas honom har Apple Music för första gången släppt DJ-setet "Avicii – Live in Osaka, Japan" från 2016 som du kan lyssna på här nedan. Setet avslutas med just låten Levels. Tumnagel
80kg
+
Bobby Green

Nu kan du betala med laxläder
Nytt från Tapster

Att skämta om begreppet "en lax" ligger nära när man kollar in Tapsters senaste produkt, en nyckelring av laxläder. Man har tagit fram denna tillsammans med gänget på Sibirien som har tillverkat den för hand. Laxläder är helt enkelt laxskinn som har garvats på Island. Under det lägger man getläder från Frankrike och får en annorlunda produkt med intressant struktur. Tapster är en lösning som gör att du kan betala med fysiska objekt, där ett armband, en ring eller en nyckelring blir till ett kreditkort. Eller som en kopia på ett av dina vanliga kreditkort. Nyckelringen finns i grönt och grått och kostar 1490 kronor. Tumnagel
84kg
+
Roger Åberg

Marvelhjältar dyker upp på Disneys kryssningar
Avengers fixar middagen

Disney kommer att arrangera något som man kallar för "Avengers: Quantum Encounters" ombord på Disneys kryssningsfartyg Wish. Det hela handlar om något som kommer att ta plats i en av fartygets matsalar. Där kommer matgästerna att kunna ta del av något som ska påminna om The Avengers fajt mot Ultron. I ett pressmeddelande skriver Disney om upplevelsen: "The show will follow Ant-Man and The Wasp as they host a presentation of the most powerful Super Hero technologies in the world, including a hands-on demonstration of the latest and greatest Pym Tech. But when Ultron turns up with an army of robot sentries eager to take control of this world-changing technology, Ant-Man and The Wasp will need all the help they can get to save the day – calling on Captain America, Captain Marvel and even the brave diners of the Disney Wish for back-up." Någon gång under nästa sommer kommer det att bli möjligt att uppleva Avengers: Quantum Encounters ombord på Disneys kryssningar med Wish. Vad det hela kommer att kosta finns det än så länge inga uppgifter om. Här nedan hittas ett första smakprov på middagsgästerna kan förvänta sig från upplevelsen. Tumnagel
67kg
+
Wille Wilhelmsson

Guldbastun Solar Egg kommer till Stockholm
Är öppen för allmänheten

Konstnärsduon Bigert och Bergström är skaparna bakom den numera världsberömda och Red Dot Award-vinnande guldbastun Solar Egg. Nu kommer den till Waldemarsudde i Stockholm och kommer där att stå vid vattnet, perfekt att värma sig i efter ett uppfriskande höstbad. Det hela är en del av utställningen "Expedition Konst". Bastun är öppen för allmänheten från den 30 oktober till den 20 mars 2022 och boka plats kan du göra här. Bastun har tidigare varit i bland annat Gällivare, Kiruna, Köpenhamn, Paris och USA. Tumnagel
85kg
+
Bobby Green

Glögg i tetraförpackning
Inspirerad av Åres näst högsta topp

I somras fick David Ekenbäck som är Domaine Wines glöggmästare inspiration till det som nu blivit Åre Glögg. Det är en rödvinsglögg i tetraförpackning som inspirerats av vyerna från Åres näst högsta topp - Totthummeln. Glöggen ska vara lite stramare än vanligt och ha en mörk och intensiv fruktighet, med smak av kardemumma och andra julkryddor. Basen är ett ekologiskt rött vin från Spanien som innehåller druvorna Syrah och Garnacha. Börjar säljas den 1 november på länken nedan. Förpackningen rymmer 75 centiliter, alkoholhalten ligger på 12,5 procent och på prislappen står det 69 kronor. Tumnagel
94kg
+
Bobby Green

Jackan du bara får köpa om du har en Lotus Evija
Ett måste!

Norton & Sons har tagit fram en racingjacka tillsammans med Lotus som ska matcha den eldrivna superbilen Evija. Jackan beskrivs med orden "unique lightweight luxury driving jacket" och du kan bara köpa den om du redan köpt en Evija. Den skräddarsys efter dina mått och är tillverkad i merinoull och nylon som det italienska klädföretaget Loro Piana har tagit fram. Vad jackan kostar framgår inte, och troligtvis är den inte billig. Men det kanske inte spelar någon roll när du redan spenderat två miljoner pund på bilen. Tumnagel
69kg
+
Bobby Green

Tut i luren! Idag är det potatisens dag!
Gött mos!

Potatis är verkligen en bra uppfinning alltså. Man kan äta den kokt, stekt, friterad, i flytande form och på typ hur många andra vis som helst. Idag firar vi den lite extra då det är potatisens dag. Hur vill du ha din potatis? Tumnagel
109kg
+
Bobby Green

Dave Grohl trummar till Smells Like Teen Spirit
Ackompanjerad av Kurt Cobains röst

Dave Grohl släppte nyligen boken The Storyteller och på releasefesten för denna valde han att lira trummor till Nirvanas låt Smells Like Teen Spirit. Han är ju den som trummar på låten som släpptes 1991 men det är sällan han framför den live nu för tiden, speciellt med Kurt Cobains röst till. Tumnagel
135kg
+
Bobby Green

James Hoffmann lär Tom Scott att dricka kaffe
Kul testning!

Kaffe är gott, det tycker nog de flesta av oss. När man är liten är det däremot tvärtom, då tycker de flesta av oss inte om kaffe. Tom Scott provade kaffe när han var fjorton och bestämde sig för att det där va äckligt. James Hoffmann är en kaffeälskare med en fantastisk Youtube-kanal. Här får han chansen att försöka övertyga Tom om att det visst är gott med kaffe. Tumnagel
97kg
+
Roger Åberg

Mauri bjuder Ed Sheeran på husmanskost
Gott!

Ingen har väl missat att Ed Sheeran var i stan för ett tag sedan. Mauri passade då på att bjuda Ed på mat, klassisk svensk mat. Han får god hjälp och bjuder på toast skagen, köttbullar och princesstårta. Tumnagel
129kg
+
Roger Åberg

Ny cykelfilm med Danny MacAskill
Cyklar på ett vindkraftverk

Cykelkonstnären Danny MacAskill är tillbaka med den här nya filmen där vi får se honom cykla runt vindkraftverk-relaterade grejer för att uppmärksamma miljön och sådant. Tumnagel
85kg
+
Frode Wikesjö

Agnes släpper nytt album
Lyssna på Magic Still Exists här

Det har gått nästan tio år sedan Agnes senaste album men nu är det återigen dags för ett nytt. Detta heter Magic Still Exists och innehåller elva stycken spår. Musiken är mer disco än tidigare och Agnes har låtit sig inspireras av Giorgio Moroder, Sun Ra och Sylvester under skapandet av albumet. Genren kallar hon för Spiritual disco. Så här säger hon om det: "Att blanda spirituella texter med disco kändes både lockande och nödvändigt. Disco står för frihet, att utrycka sig själv och inte skämmas. Men musiken var också något jag behövde göra för att växa spirituellt och stärka mig själv. En möjlighet att ta det jag har inom mig, multiplicera det och leka med det." Tumnagel
91kg
+
Bobby Green