24 i dag 34 i går s Logga ut Logga in Skaffa Premium! Breaking News! Microsoft köper Activision Blizzard!

Hackare har förstört parodispel om Kim Jong-Un
Spelutvecklingen ligger på is

Ingen video laddad. Detta kan bero på adblocker.
Försök igen
Video till Hackare har förstört parodispel om Kim Jong-Un

Utvecklarna Moneyhorse Games har blivit hackade och fått en hel del speldata för sitt spel Glorious Leader förstört. De som har hackat företaget har också stängt ute de anställda från sina datorer.

Anledningen antas vara att de som ligger bakom attacken inte gillar spelets innehåll eftersom det är en parodi på Kim Jong-Un och Nordkorea. Och det är inte speciellt svårt att dra paralleller till de tidigare attackerna som skett för Sony Pictures del och filmen The Interview.

Dock tror inte utvecklarna att attacken genomförts av samma grupp som hackade Sony utan att det snarare handlar om några som vill ta tillfället i akt och härmas.

Spelet låg tidigare uppe på Kickstarter men togs ner den 7 januari. Nu verkade det inte som om det skulle nå sitt önskade mål, men det är ändå anmärkningsvärt att studion känner sig tvugna att avsluta utvecklingen på grund av attacker. Det är heller inte första gången studion utsatts för attacker. Ovan kan ni se en kort film som visar hur spelet var tänkt att se ut.

Spel, Multiplattform, Hackers, Hacker, Kim Jong, Nordkorea, Glorious Leader, Moneyhorse Games
22.8° 0 Emmy Zettergren Emmy Zettergren
mån. 19 jan 2015, 19:00
Hackare har förstört parodispel om Kim Jong-Un Spelutvecklingen ligger på is
22.8°
0