16 i dag 44 i går s Logga ut Logga in Skaffa Premium!
I morgon är det internationella brädspels-dagen Lite Drakar och Demoner då kanske?
Ingen video laddad. Detta kan bero på adblocker.
Försök igen
Video till I morgon är det internationella brädspels-dagen

I morgon, lördagen den 11:e april, uppmärksammar brädspelare runt om i världen Tabletop Day vilket är en dag som instiftats för att belysa brädspel och brädspelare.

I samarbete med spelbutiker och diverse bibliotek genomförs en hel del evenemang här i Sverige under lördagen. På Spelens Hus i Malmö har flera föreningar gått ihop och håller auktioner och öppnar upp sitt spelbibliotek fyllt med hundratals lånespel och i Stockholm kan du besöka butiken och föreningen Dragon’s Lair för att testa spel som inte kommit ut på marknaden än. I Falun går kulturföreningar, Pride-arrangörer och spelföreningar ihop och arrangerar en heldag på Arenan. I Varberg lyfter föreningar och spelbutiker fram spel som varit en del av Wil Wheatons webbserie TableTop och i Uppsala har en skolmatsal hyrts för att få plats med alla entusiastiska brädspelare. Alexander Hallberg, förbundsordförande i Sverok, säger i ett pressmeddelande:
"Vi ser mycket fram mot att få fira International Tabletop Day då det är ett lysande tillfälle att introducera nya spelare till vår hobby och själv är jag glad att så många av våra föreningar väljer att ha öppna spelträffar och visa hur mycket mer brädspel det finns än Risk, Monopol och Trivial Pursuit,"
Tabletop Day uppmärksammas i år för tredje året i rad och det hela startade som ett initiativ från bland annat Felicia Day och Wil Wheaton. Förra året genomförde över 3.000 olika evenemang i 80 länder i samband med Tabletop Day.

tabletopday.com Spel, Brädspel, tabletop day, brädspelsdagen
43.8° 0 Wille Wilhelmsson Wille Wilhelmsson
fre. 10 apr 2015, 20:45
I morgon är det internationella brädspels-dagen Lite Drakar och Demoner då kanske?
43.8°
0