44 i går s Logga ut Logga in Skaffa Premium!
Indiska städer förbjuder PlayerUnknown’s Battlegrounds Oroliga för att spelet ska göra deras barn till "psykopater"
Indiska städer förbjuder PlayerUnknown’s Battlegrounds

Från Indien kommer uppgifter att flera städer i landet förbjudit det populära battle royale-spelet PlayerUnknown’s Battlegrounds (PUBG). Anledningen till detta är att myndigheterna är oroliga att det rätt så våldsamma spelet kan leda till att barn som spelar spelet blir "psykopater".

Den indiska tidningen Navbharat Times gick förra veckan ut och varnade för spelet i en ledare och då skrev man bland annat:
"There are dangerous consequences to this game. Many children have lost their mental balance."
Indien har till skillnad från många andra marknader inga åldersbegränsningar på spel. I till exempel Kina måste man vara 13 år gammal för att spela PUBG och i Tyskland är det 16 år som gäller.

PUBG uppges vara väldigt populärt i de indiska städerna där det fortfarande är tillåtet att spela spelet. När man arrangerade en PUBG-turnering i staden Hyderabad var det hela 250.000 spelare som anmälde sig.

news.yahoo.com Spel, Övrigt, indien, juridik, förbud, PlayerUnknown’s Battlegrounds, pubg, psykopater, censur Flera populära spel förbjuds i Kina Fortnite och PUBG bland annat Kinas censurmyndigheter har slagit till igen och efter att ha analyserat spel på den kinesiska marknaden har man nu beslutat att nio av dessa kommer att förbjudas i Kina medan ytterligare elva måste ta bort material som förekommer spelen. Bland de nio spelen som förbjuds helt hittas bland andra Fortnite, Player Unknown: Battleground samt Paladin. Bland spelen som måste göras om för att få säljas i Kina finns till exempel League of Legends, Overwatch, Diablo samt World of Warcraft . Reddit-användaren u/ZeroWolfe har sammanställt en lista med de 20 spelen samt av vilka anledningar de förbjuds eller måste göras om vilken ni kan kolla in här nedan. Tumnagel
18.9°
0
23.1° 0 Wille Wilhelmsson Wille Wilhelmsson
mån. 25 mar 2019, 10:30
Indiska städer förbjuder PlayerUnknown’s Battlegrounds Oroliga för att spelet ska göra deras barn till "psykopater"
23.1°
0