11 i dag 41 i går s Logga ut Logga in Skaffa Premium!
MadWorld floppar Vad är det för fel på Wii-ägarna?
MadWorld floppar

I min värld är MadWorld utan tvekan det mest intressanta spelet till Nintendo Wii - ever. Men trots utmärkta recensionsbetyg verkar spelet floppa hårt. Inte heller hjälpte en häftig reklamkampanj i London med en massa avslitna armar (har skrivit om det tidigare) debuterade spelet på plats 34 på den brittiska multiformatsförsäljningslistan och föll därefter i glömska.

På den svenska försäljninglistan för mars, som vi skrev om här igår, syntes inte MadWorld till heller. På Wii-listan för v. 13 återfanns MadWorld på en sjätteplats.

Nu kommer rapporter från Storbritannien att MadWorld sänks i pris hos flera av de allra största spelförsäljarna, från rekommenderade 35 pund till 17-20 pund trots att det bara varit ute i två veckor.

Försäljningsfiasko är nog ordet vi ska använda här. Kanske läge att släppa på Wii-exklusiviteten och låta PS3- och Xbox-ägarna få chansen också?

Spel, Nintendo, Wii, MadWorld
36.9° 0 Kristoffer Arvidson Kristoffer Arvidson
fre. 3 apr 2009, 08:35
MadWorld floppar Vad är det för fel på Wii-ägarna?
36.9°
0
RSS 17 kommentarer till artikeln
Påskmust
Tycker detta visar rätt tydligt vilken målgrupp som köper Wii. Det är i huvudsak en barn/familj-konsol.

*Förbereder sig för eventuella sko-attacker*
av Påskmust, fredag 03 april 2009 kl 09:12
Bert Karlssons Semla
Då står det klart, alla de gamers som vill ha blodigare spel väljer andra konsoller, vilket resulterar i återstående konsollägare av typen barnfamiljer samt tjockisar med Wii Fitt.


Wii är DOOMED!
av Bert Karlssons Semla, fredag 03 april 2009 kl 09:14
Powermass
Som en Wii-ägare som tröttnat på det svaga utbudet av spel (ja jag har Guitar Hero och Wii-fit) så köpte jag en Xbox 360 med RE5 samt Halo 3. Ett av de bästa investeringarna på länge (sedan min iPod touch). Har tankat ned speldemos och kommer skaffa in en 10 spel till. Helt klart guld, så vem orkar bry sig om MadWorld när det finns 10 bra spel i samma klass på Xbox 360?
av Powermass, fredag 03 april 2009 kl 09:44
BustaNut
Är Wii ägare men detta spel tilltalar mig inte. Tycker att det ser förjävligt ut. Rolig ide men tråkigt utförande. Det känns som Virtual Joe spelet. Tycker inte den där serietecknade stilen håller någonstans i TV-spel.

Håller med Powermass... Ett 360 kommer införskaffas snarast då RE5, Mass effect, final fantasy, gears of war m.m. lockar mycket mer än detta mediokra spel. Det känns som deras handikappade lillebror.
av BustaNut, fredag 03 april 2009 kl 09:58
Nandro83
Klart wii har vänt sig till en annan målgrupp än oss hardcore-gamers.

men varför gnäller folk över det?

wii doomed? haha... nej bert, knappast...

Nintendo sitter på så sinnessjukt mycket pengar nu att jag tror vi kommer att få se en spektakulär konsol från dem nästa generation.
av Nandro83, fredag 03 april 2009 kl 10:41
Jakkal
Jag förstår inte vad Wii-ägarna spelar numera, Mario Galaxy i all ära, men det kan man ju inte leva på fortfarande.
av Jakkal, fredag 03 april 2009 kl 10:54
Powermass
Wii-ägare kan för all framtid glädja sig åt den bästa versionen av Resident Evil, någonsin (har spelat 1+2+3+4+5+Umbrella Chronicles). I sig värt att köpa en Wii för det.
av Powermass, fredag 03 april 2009 kl 12:33
Jakkal
@Powermass#9:
Vilken version av Resident Evil syftar du på då?
av Jakkal, fredag 03 april 2009 kl 13:06
Nandro83
Resident evil remake är inte ett lätt lir att få tag på idag... men jag fick det tillslut, köpte en gamecube nyss bara för det och metroid.
av Nandro83, fredag 03 april 2009 kl 13:18
tysonayt
Nintendo har i stort sett bara släppt skit till Wii och förstört konsolen sedan dag ett. Bara att inse.
av tysonayt, fredag 03 april 2009 kl 13:23
Nandro83
metroid, zelda, mario, kart, smashbrother, madworld. Det är fler titlar än vad som finns till PS3 som lockar mig...

*activating defense shields*
av Nandro83, fredag 03 april 2009 kl 13:34
Kristoffer Arvidson
Jag är mest förvånad över vad jag upplever som en rätt konservativ inställning hos Wii-ägarna generellt. Let's face it: konsolen krossar allt vad motstånd heter och säljer otroligt mycket. Spel med Zelda och Mario i titeln säljer sjukt bra, precis som alla Wii-apps och en massa casual games.

Men MadWorld fungerar verkligen inte, trots lysande recensioner där recensenter hyllat hela paketet: story, utseende, användning av Wii-kontrollerna, innovation och så vidare. Vad jag menar är att MadWorld är efter allt jag läst och uppfattat inget dåligt spel. Tvärtom, snarare ett mycket bra spel. Trots det tokflopp.

Och om ett så hyllat spel som MadWorld floppar till Wii: hur många kommer våga sig på smalare titlar till Wii?
av Kristoffer Arvidson, fredag 03 april 2009 kl 13:51
Bert Karlssons Semla
Klart jag vet att Wii inte är doomed ekonomiskt, men väl spelmoraliskt med tanke på vad mycket lamegames som produceras till konsollen!

Det är ändå respekt att Wii lyckats pricka den där resterande klumpen människor som stod utanför spelvärlden.
av Bert Karlssons Semla, fredag 03 april 2009 kl 15:39
trigger
Försäljningssiffror till trots så har de ju inte den kärngrupp som är målgruppen för detta spel. Den gruppen återfinns hos PS3 och 360-ägare. Spelet får vara hur bra det vill, det tilltallar inte ägare av Wii.

Skulle vi sett detta på PS3 och 360 är jag rätt övertygad om att försäljningen hade sett annorlunda ut, i positiv bemärkelse. Lämna denna maskin nu, Platinum Games, och gör spel till dem som vill ha dem.

Låt Wii-ägare ägna sig åt kast med liten boll, studs på plastbräda och allt vad det är. Jag förstår mig inte på det, men något måste ju Nintendo göra rätt.
av trigger, fredag 03 april 2009 kl 16:53
Nandro83
Bert: som vanligt ser du bara skiten som gjorts till den, det har kommit bra mycke skit till PC också eller hur? Wii är precis som kuben extremt underskattad av oss hardcoregamers, som vägrar att ens titta på kvalitétstitlarna jag rabbla upp innan, och de som klagar mest är de som aldrig har rört eller ens sett konsolen irl.

Jag har en 360 som jag har mycket kul med, men jag tror nog inte jag vill missa att spela galaxy, metroid och smashbrothers så det blir med all säkerhet en wii hemma detta året i alla fall, för endast de tre titlarna är värd att satsa sina slantar på.
av Nandro83, fredag 03 april 2009 kl 19:29
adex
Köpte en Wii för ett par år sedan, var nöjd tills det slutade komma spel, grymt besviken på Nintendo. Men är numera lycklig ägare av en Xbox 360 i stället.

Wii kanske säljer mest men jag undrar hur stor procent av kunderna det är som är nöjda i slutändan...
av adex, lördag 04 april 2009 kl 13:04
Anuga
Har missat helt att spelet har kommit ut, ändå har jag gått och väntat...

Jag fick ett Wii, jag har bara köpt ett spel till det Mario Kart, det har liksom inte funnit's så många andra som har fått spel tarmen att ryka till.

Men jag ska definitivt inskaffa det kommande Indy spelet!

För övrigt har jag valt samma inriktning som de flesta här, en Xbox360.
av Anuga, måndag 06 april 2009 kl 10:32
Kommentera artikeln