37 i dag 37 i går s Logga ut Logga in Skaffa Premium!
Major Nelson talar ut om Xbox 360-reklamen Därmed är det väl också bekräftat
Major Nelson talar ut om Xbox 360-reklamen

Om det inte var bekräftat igår så har Major Nelson nu strukit allt hopp för de som vill att Xbox 360:s dashboard ska vara reklamfritt. Sedan försöker han i och för sig tona ner folks känslor med följande blogginlägg.

I need to let you know that you don't need to worry about a huge influx of ads across the dashboard. One of our core principles is to enhance, not interfere with the gaming experience, and we work directly with our partners to only deliver experiences that are relevant to the LIVE community. Silverlight will help make those ads a more organic part of the dashboard, like we've done with some of the NXE slots in the past. No one on the team wants to turn the dashboard into something that looks like like Shibuya Crossing. That's just not good for anyone.
Reklam blir det alltså, men fortfarande inga detaljer om hur det kommer "drabba" olika användartyper och dylikt.

Spel, Microsoft, Xbox 360,
37.0° 0 Kristoffer Arvidson Kristoffer Arvidson
tors. 2 jul 2009, 15:58
Major Nelson talar ut om Xbox 360-reklamen Därmed är det väl också bekräftat
37.0°
0
RSS 6 kommentarer till artikeln
Kobi
Lika bra att dra ur nätverkskabeln då. Funderar på att sälja min x-låda framöver. Det märks på både spel och allt annat som de lägger in i den förvandlar den till en stureplansgimmick man måste ha till allt annat i hushållet. Spelkonsoler tappade sin tjusning efter PS2/Gamecube.
av Kobi, torsdag 02 juli 2009 kl 16:12
Ree
Tycker det är väldigt fel att ha reklam i menyerna (antar jag det handlar om) på en vara man -köpt-, men sen är man inte i menyerna så mycket heller...
av Ree, torsdag 02 juli 2009 kl 18:43
Håkan
Varför ska dom ha reklam? Tjänar dom inte tillräckligt många miljoner på att man behöver betala 500kr/året för Xbox Live? Känns ju oerhört löjligt, vore ju som om Windows skulle ha reklam.
Nä, fattar inte vad dom tänker. Tycker redan det är mycket reklam på Xbox Live, när man dessutom betalar för det. Är iofs spelreklam, men det kvittar, ska vara reklamfritt om det är en betaltjänst.
av Håkan, torsdag 02 juli 2009 kl 18:52
Håkan
test
av Håkan, torsdag 02 juli 2009 kl 18:53
vanka
Det kanske blir gratis då?
av vanka, fredag 03 juli 2009 kl 00:23
aheydeck
För det första så finns det redan reklam i dashboarden på 360, och vad de skriver så ska de inte utöka reklamen, bara använda en ny teknik för att visa den. Ingen big deal.

För det andra, FEBER, så är det jäkla kasst av er att använda er av en Adidas-bild i samband med denna artikeln eftersom det får folk att tro att det xboxen kommer innehålla och svämma över med ej spelrelaterad reklam. Detta ytterligare späs på av att ni använder er av ord som "drabba", och meningar som insinuerar detta.
Skärpning.

Jag tror inte att det blir sån stor skillnad från nu, där reklamen är kanalerna som visar vad som är nytt i marketplace.
av aheydeck, fredag 03 juli 2009 kl 08:52
Kommentera artikeln