37 i dag 41 i går s Logga ut Logga in Skaffa Premium!
My Urban Playground är en film om spel och verklighet Svenskt projekt med frågeställningen: "Kan spel förändra världen?"

Kan spel förändra världen? Så lyder frågeställningen som dokumentären My Urban Playground kretsar kring där producenterna bakom filmen undersöker hur spel kan påverka och integreras när det gäller konstruktioner av städer. Just nu ligger filmen uppe som ett Kickstarterprojekt där svenska företaget Luckyday hoppas att få in nog med pengar för att färdigställa den.

Långfilmen, som är ett work-in-progress med förväntat släpp i mitten av 2016, kommer att följa tre personers resa i den värld där stadsplanering och spelande möts. Filmen kommer även att utforska idéer, filosofier och argument från spelutvecklare, branschfolk, politiker, techno-utopianer, stadsplanerare och onlinespelare när de kolliderar i den växande debatt som slutligen skulle kunna bestämma hur våra städer kan komma att se ut om 20 års tid.

I trailern ovan kan ni se en del av det material som sammanställts än så länge och enligt Luckyday har teamet bakom filmen jobbat på manus i över ett år och redan spelat in en hel del intervjuer med nyckelpersoner inom branschen. Förhoppningen är att få in 427.920 kronor för att kunna fortsätta arbetet.

Spel, Bransch, My Urban Playground, Luckyday
39.9° 0 Emmy Zettergren Emmy Zettergren
mån. 7 dec 2015, 18:45
My Urban Playground är en film om spel och verklighet Svenskt projekt med frågeställningen: "Kan spel förändra världen?"
39.9°
0