30 i dag 34 i går s Logga ut Logga in Skaffa Premium! Breaking News! Microsoft köper Activision Blizzard!

Nintendo går med vinst igen
Första gången på fyra år

Nintendo går med vinst igen

Det har varit tungt för Nintendo den senaste tiden med tre år av förluster. Men för första gången på fyra år redovisade företaget nu en vinst, främst tack vare att att landets valuta Yen är väldigt svag men även tack vare en marginellt ökad försäljning av Wii U.

Försäljningen av Wii U ökade, under första kvartalet, med tio procent jämfört med samma kvartal förra året. Totalt såldes 3,6 miljoner enheter under 2014 vilket innebär 9,54 miljoner sålda enheter totalt och en ökning med 30 procent i försäljning jämfört med förra året. Det kan också jämföras med exempelvis Playstation som nyligen meddelade att de sålt 22 miljoner enheter av Playstation 4. Vad gäller de bärbara konsolerna sålde Nintendo sammanlagt 9 miljoner 2DS och 3DS under förra året.

En liten ljusning på horisonten för Nintendo med andra ord som räknar med att öka sin vinst tack vare ännu fler sålda Wii U-enheter i år. Mycket förhoppningar ligger också på de samarbeten som inletts inom marknaden för mobilspel. Men det är fortsatt motvind för företaget och de kan inte förlita sig på att åter igen bli räddade av valutakurser.

Nintendos problematiska situation har också fått investerare att tvivla på deras möjlighet att leverera konkurrenskraftiga spel och konsoler och de har mycket att bevisa framöver för att hålla sig kvar på marknaden.

Spel, Nintendo, vinst, försäljning, Yen
74.3° 0 Emmy Zettergren Emmy Zettergren
tors. 7 maj 2015, 13:00
Nintendo går med vinst igen Första gången på fyra år
74.3°
0