33 i dag 42 i går s Logga ut Logga in Skaffa Premium!
Nintendos nya konsol heter Wii U Har unik kontroll
Ingen video laddad. Detta kan bero på adblocker.
Försök igen
Video till Nintendos nya konsol heter Wii U

Nintendo höll låda på deras presskonferens nyligen där man presenterade sin nya konsol Wii U. På själva presentationen visade de inte själva konsolen utan fokuserade allt krut på den unika kontrollen.

Precis som ett flertal rykten nämnde så har kontrollen en single touch-skärm på cirka 6". Några specifika spel visades inte upp utan man lovade att spelen man kommer kunna spela på Playstation 3 och Xbox 360 även kommer dyka upp på Wii U. Några exempel på sådana spel är Ninja Gaiden 3, Darksiders 2, Batman Arkham City och Battlefield 3. Hur online-delen kommer fungera är än så länge oklart men i en intervju som Gametrailers gjorde med Reggie Fils-Aime så nämnde han att det kommer mer information om detta de närmsta dagarna . Men EAs John Riccitiello dök upp på scenen och nämnde att onlinesystemet kommer vara mer likt det vi kan hitta i Playstation 3 och Xbox 360 vilket ju låter lovande.

Det skall bli spännande att se hur trejdeparts-utvecklare kommer utnyttja konsolens unika egenskaper eller om det bara blir små gimmick-grejer.

Konsolen kommer inte köra Blu-Ray utan konsolen kommer använda sig av någon annan proprietär-optisk media. Pris och sådant nämnde man inget om men den informationen lär nog inte dyka under årets E3-mässa i alla fall.

joystiq.com Spel, Nintendo, Wii U, Bild till artikel Bild till artikel
37.1° 0 Frode Wikesjö Frode Wikesjö
tis. 7 jun 2011, 20:01
Nintendos nya konsol heter Wii U Har unik kontroll
37.1°
0