37 i dag 41 i går s Logga ut Logga in Skaffa Premium!
Nvidia går som tåget Tack vare gaming och kryptovalutor
Nvidia går som tåget
Nvidias VD Jensen Huang
Foto: Wille Wilhelmsson

Grafikkortsföretaget Nvidia presenterade sitt resultat i veckan som gick och det verkar som om det finns en enorm efterfrågan på företagets GPU:er. Omsättningen under 2017 steg kraftigt jämfört med det föregående året.

Nvidias omsättning förra året landade på 9,71 miljarder dollar vilket är en ökning med 41 procent jämfört med omsättningen 2016. Vinsten landade på nästan 1,2 miljarder dollar vilket är en uppgång med 71 procent jämfört med 2016. Under ett konferenssamtal med investerare sa Nvidia att ökningen av omsättning och vinst berodde på gaming-sektorn och spel som Star Wars: Battlefront II and Playerunknown’s Battlegrounds samt Nintendo Switch. Den enorma efterfrågan på GPU:er som kan generera kryptovalutor bidrog även det till höga resultatet medgav företaget.

Trots framgångarna på kryptovaluta-marknaden så försäkrade Nvidia att det man ser gamers som sin huvudmålgrupp och betraktar kryptovaluta-marknaden som en instabil inkomstkälla . Nvidias ekonomichef Colette Kress sa:
"While the overall contribution of cryptocurrency to our business remains hard to quantify, we believe it was a higher percentage of revenue than the prior quarter. That said, our main focus remains on our core gaming market as cryptocurrency trends will likely remain volatile."
Nvidia har som bekant börjat satsa allt mer på artificiell intelligens men hur den satsningen har gått nämndes det inget speciellt om.

Spel, Bransch, nvidia, kryptovalutor, resultat Via motherboard.vice.com

Kryptovalutor fortsätter leda till höjda priser på grafikkort
Won't somebody think of the gamers?!

Under 2017 ökade kryptovalutors popularitet explosionsartat och många flockade sig till köpsajter för att lägga vantarna på bland annat Bitcoin, Ethereum, Ripple och Litecoin. Detta ledde även till att fler och fler började köpa på sig kraftfulla grafikkort för att peta in i sina grävmaskiner för att kunna lägga vantarna på fler digitala mynt. Detta har lett till att butikspriset på grafikkort i USA har rusat iväg rätt rejält. Till exempel har priset på GTX 1070 ökat med 80 procent till 700 dollar från 380 dollar som det brukar kosta vanligtvis. Detta har gått så pass långt att Nvidia ber sina samarbetspartners att prioritera spelare över digitala gruvarbetare, men då butikerna tjänar mer när de säljer saker för mer pengar så lär prioriteringen inte bli av. Vissa butiker har dock gjort att du endast kan köpa en viss mängd grafikkort samtidigt och andra har lagt till reducerade kostnader för folk som köper grafikkort tillsammans med annan PC-hårdvara. Vi i Sverige har som tur nog ännu inte sett skymten av några prishöjningar på grafikkort. Även i Sverige har vi fått se en liten prisändring på grafikkort. Förra året låg prislappen på ett GTX 1080 på runt 5500 kronor, men vissa ligger nu på 6800 kronor. Tumnagel
5.8°
0

CES2018 Nvidia visar spelmonitor på 65 tum
Kommer släppas av Acer, Asus och HP

Att ha en skärm på 65 tum i vardagsrummet är kanske inte superkonstigt längre, men det är en stor skärm hur man än vrider och vänder på det. Nu visar dock Nvidia en skärm på 65 tum som man tänker att folk ska ha vid skrivbordet. Så nu får nacken verkligen jobba! Man kommer inte att släppa skärmen under eget namn utan levererar plattformen till Acer, Asus och HP som kommer med hårdvaran "senare under året". Man lovar 4K och 120 Hz, G-sync, HDR, 1000 nit ljusstyrka som bäst och Nvidia Shield. Det senare betyder att man kan strömma Netflix, Amazon Vide och Youtube direkt till skärmen i 4K. Det betyder även Nvidia Gamestream, Android-spel och appar etcetera. Man påpekar att det här handlar inte om någon TV utan prestanda som på en bra spelskärm. Hur skärmarna kommer att se ut från de tre tillverkarna kan ni se nedan! Tumnagel
44.0°
0

Nvidia släpper Titan V
Ska vara världens kraftfullaste GPU

Nvidia släpper nu GPU:n Titan V som man själva säger ska vara den kraftfullaste GPU:n på marknaden som är avsedd för PC-datorer. Titan V är byggd på Nvidias Volta-arkitektur vilket bland annat innebär att den ska vara dubbelt så strömsnål som sina föregångare enligt Nvidia. GPU:n ska kunna leverera 110 Teraflops och Nvidia verkar rikta sig mot forskare som pysslar med artificiell intelligens som djuplärning med sin senaste GPU. Nvidia Titan V går att köpa idag kostar 3000 dollar. Tumnagel
42.7°
0
45.7° 0 Wille Wilhelmsson Wille Wilhelmsson
lör. 10 feb 2018, 14:00
Nvidia går som tåget Tack vare gaming och kryptovalutor
45.7°
0