34 i går s Logga ut Logga in Skaffa Premium!

Retrospelmässa i Stockholm till helgen
För fjärde året i rad

Retrospelmässa i Stockholm till helgen

På lördag-söndag anordnas i Stockholm för fjärde året i rad RetroGathering, en mässa som hyllar klassiska TV- och datorspel.

På mässan kan du bland annat göra följande:
* Kolla in, köpa och testa klassiska spel
* Bevittna SM i Pong
* Lyssna på en panel bestående av pionjärer och veteraner inom svensk spelindustri
* Lyssna på konsert med Alex Wiklund, som spelar chipmusik med en Game Boy

I år är det för övrigt lite extra fokus på Atari, eftersom det var 30 år sedan de släppte sina första hemdatorer, Atari 400 och 800. Flera olika Atari-modeller kommer finnas uppställda för besökarna att prova.

Låter det intressant kan du kolla in pressmeddelandet i sin helhet efter hoppet eller så går du direkt till den officiella hemsidan.

Spel, Multiplattform, RetroGathering

Mässa för klassiska tv-spel och datorer

RetroGathering, en mässa för klassiska tv- och datorspel, äger rum för det fjärde året i rad i Stockholm den 10 oktober.

Tv- och datorspel har fått ett enormt genomslag och växt makalöst de senaste åren. Förra året såldes 7,7 miljoner spel enbart i Sverige. Men spel som populärkulturell form är egentligen inget nytt utan har en spännande historia som sträcker sig över 30 år tillbaka i tiden. RetroGathering är en hyllning till denna historia.

- RetroGathering är årets stora händelse för alla som är intresserade av klassiska spel, både hemdatorentusiaster som tv-spelsfantaster, säger Anders Johansson, ordförande i RetroGathering intresseförening.

På RetroGathering kommer utställare att visa upp gamla spel och även ha spel till försäljning. Det finns möjlighet att testa klassiska spel. De svenska mästerskapen avgörs i Pong, ett av de allra mest klassiska tv-spelen som är en form av elektronisk tennis och släpptes 1975 för konsumentmarknaden. Kan den regerande mästaren Conny ?MrZzap? Ibstedt från Västerås försvara sin titel?

En panel med pionjärer och veteraner berättar om spelbranschen från 80-talet och framåt. Panelen består av Lars Jarhamn (Bergsala med Game & Watch och NES), Andreas Tadic (Team17 med Worms, Superfrog och Alien Breed, idag: Avalanche), Johan Andersson (Funcom: NBA Hangtime och Nightmare Circus, idag: Paradox Interactive), Jonas Svensson (grundare och första chefredaktör av Super Power som senare blev Super Play) och Peter Tegelberg (Grana Software).

Eftersom det i år är precis 30 år sedan Atari släppte sina första hemdatorer, Atari 400 och 800, och därmed i praktiken drog igång hemdatorrevolutionen kommer detta att uppmärksamma detta genom att flertalet olika modeller ur Ataris hemdatorserier är uppställda som besökarna kan testa.

Det blir även frågesport, auktion och spelteori i M.U.L.E. Lördagen avslutas med ett uppträdande av Alex Wiklund som spelar chipmusik med en Game Boy.


RetroGathering 2009
Plats: Stockholm, Alviks Medborgarhus, Brommasalen
Datum: Lördag den 10 oktober och söndag den 11 oktober
Tider: Lördag klockan 10.00-20.00 och söndag klockan 11.00-13.00
Adress: Gustavslundsvägen 168, BROMMA
Inträde: 50 kronor för båda dagarna, gratis för barn under 18 år i vuxet sällskap och för medlemmar i RetroGatherings intresseförening.

Schema

Lördag 10 oktober
11:00 RetroGathering öppnar, inträde 50 kr
11:00 Inlämning av objekt till morgondagens auktion
11:30 Sista tid för efteranmälan till Pong-SM
12:00 Kval till Pong-SM
13:30 Spelteori - lär dig spela M.U.L.E.
14:30 Frågesport
15:30 Diskussionspanel: Den svenska spelbranschen 1980 och framåt
17:30 Final i Pong-SM
19:00 Uppträdande - Alex Wiklund
20:00 Stängning

Söndag 11 oktober
10:00 Öppet för besökare
11:00 Korande av best in show, mest attraktiva försäljning/utställarbord
11:30 Auktion
13:30 Stängning


Info om mässan: http://www.retrogathering.se
Bordsbokning för utställare: http://www.vintagegames.se
Pong-SM: http://www.pongsm.se
Info om Alex Wiklund: http://www.myspace.com/alexwiklund

Läs mer
37.1° 0 Kristoffer Arvidson Kristoffer Arvidson
mån. 5 okt 2009, 10:50
37.1°
0

Retrospelmässa i Stockholm till helgen

För fjärde året i rad