3 i dag 12 i går s Logga ut Logga in Skaffa Premium!

Rootade android-lurar stängs ute från Pokémon Go
Niantic är oroliga för att de fuskar i spelet

Rootade android-lurar stängs ute från Pokémon Go

Pokémon Go-utvecklaren Niantic verkar inte se med blida ögon på de som försöker spela deras populära spel på rootade android-lurar. Flera användare på Reddit rapporterar att Pokémon Go inte längre går att starta på vissa rootade androidlurar.

Enligt flera källor så söker nu Pokémon Go igenom androidtelefoners minneskort och letar efter mapp- och filnamn som förknippas med populära root-kit till Android. Bland annat kommer inte spelet att starta om det upptäcker en mapp som heter "MagiskManager" vilken skapas när man rootar sin androidtelefon via root-kittet "Magisk Manager".

Anledningen till att Niantic inte vill att det ska spelas Pokémon Go på rootade telefoner är för att dessa har större möjlighet att fuska i spelet. Detta görs genom att köra appar som skickar falsk data till spelet vilket på ett eller annat sätt kan ge spelarna fördelar i Pokémon Go.

Ur en integritetssynpunkt är det är dock inte särskilt snyggt gjort av Niantic då de inte borde undersöka vilka filer som finns på en användares telefon om dessa inte har någon relation till deras egna appar. Rent tekniskt så kan Niantic inte läsa filer och mappar på Android-telefoner som inte har med deras appar att göra men man kan däremot få en flagga från Android om en fil finns eller inte på telefonen genom att ställa en sådan fråga till operativsystemet.

Spel, Nintendo, pokemon go, niantic, root, android Via arstechnica.com
37.0° 0 Wille Wilhelmsson Wille Wilhelmsson
ons. 22 aug 2018, 16:15
37.0°
0

Rootade android-lurar stängs ute från Pokémon Go

Niantic är oroliga för att de fuskar i spelet