33 i går s Logga ut Logga in Skaffa Premium!
Sony får inte varumärkesregistrera "Let's Play" På grund av risk för förvirring
Bild till artikel

Vi berättade nyligen att Sony försökt varumärkesregistrera begreppet Let's Play vilket kändes som ett märkligt tilltag eftersom det är en populär benämning för spelrelaterade videoklipp på nätet där gamers visar upp när de spelar.

Nu har USPTO (United States Patent And Trademark Office) beslutat att Sony inte får lov att skydda Let's Play på grund av att det skulle uppstå förvirring just eftersom det är ett etablerat uttryck.

"On balance, because the marks are highly similar and the services are closely related, consumer confusion is likely. Accordingly, registration is refused under Trademark Act Section 2(d)."

Nu har Sony sex månader på sig att argumentera emot beslutet om de inte skulle acceptera det.

gamesindustry.biz Spel, Sony, Let's Play, trademark, varumärke, skydd Sony vill varumärkesskydda "Let's Play" Märkligt namnval Uttrycket Letx27s Play är numera vanligt bland de som gör spelvideos och laddar upp på tjänster likt Youtube. I veckan hittade dock användare på forumet NeoGaf en varumärkesregistrering för "Letx27s Play" inlämnad av Sony. Frågan är nu vad det handlar om. Beskrivningen hintar dock om att det kan röra sig om en ny tjänst för strömmat innehåll eller kanske ett namnbyte av Playstation 4-appen för Twitch. Att det handlar om någon sorts kampanj är inte heller helt omöjligt. Men det kan också vara så att de faktiskt försöker varumärkesskydda själva fenomenet med Letx27s Play-video. Så här lyder beskrivningen: "electronic transmission and streaming of video games via global and local computer networks" Tilltaget är i vilket fall konstigt med tanke på att det är ett så pass vanligt uttryck som växt fram inom spelcommunityn och dessutom har funnits som fenomen på nätet väldigt länge, långt innan Youtube startade. Tumnagel
-12.7°
0
85.7° 0 Emmy Zettergren Emmy Zettergren
mån. 11 jan 2016, 21:30
Sony får inte varumärkesregistrera "Let's Play" På grund av risk för förvirring
85.7°
0