42 i dag 37 i går s Logga ut Logga in Skaffa Premium!
Sonys presskonferans E3 2008 Texten uppdateras lite på måfå.
Sonys presskonferans E3 2008

Snart (om 30 min) drar Sony igång sin presskonferens och det skall bli spännande att se vad Sony har i bagaget idag. Det har sedan en tid tillbaka ryktats om att God of War 3 kommer att visas upp i någon form. Men det jag hoppas på mest är att få se något från Team Ico, det hade varit instant-julafton.

Annars är känns det som vi redan vet vad Sony kommer att visa ikväll så som Sonys videoaffär som förhoppningsvis även kommer att komma till oss här i Sverige. Med all sannolikhet kommer det snackas lite siffror, nya SKUs, mer om Home, Little Big Planet, Ratchet & Clank: Quest for Booty, Killzone 2 och Resistance 2.

På Microsofts konferens avslöjades det inte så många nya spel (förutom ett par kickass Arcade-spel) och hos Nintendo fick vi se lite mer nyheter så som GTA till DS, Animal Crossing, Wii Sports Resort och ja....Midi Hero Wii Music......*suck*. Jag hoppas Sony kan bjuda på en och annan överraskning och visa ett nytt spel som vi inte visste om sen tidigare, t.ex. ett nytt Jak & Daxter-spel. En Final Fantasy VII remake hade inte heller skadat.

Sidor man kan se presskonferensen live.
e3.gamespot.com
livewire.ign.com

Mer efter hoppet.

Spel, Sony,

Vi sitter och väntar med spänning på att presentationen skall börja. Sony är ju allmänt kända för att börja sina presentationer lite sent återstår att se hur lång tid det skall behöva ta idag.

NU så drar det igång!

Jack Tretton intar scenen och hälsar alla välkomna och drar lite torra skämt. Kratos nämns vilket gör mig väldigt hoppfull att få se mer av honom senare!

Jack fortsätter att snacka lite Playstation-historia och förklarar vad som skiljer Playstation från andra. Lite mer Playstation-kuriosa snackas och är säkert viktigt att berätta för några men nu vill vi se spel!

Han nämner att 2008 endast handlar om spelen för Sony och han nämner att Playstation 3 har fler exklusiva titlar (ungefär 75 st) än de andra konsolerna.

Gameplay från Insomniacs Resistance 2 visas upp och ser maffigt ut. Nathan Hale slåss mot en enorm varelse som är ungefär 400 gånger större än honom. Ted Price intar scenen och berättar om Resistance 2 både om singleplayer-läget samt co-op (för upp till 8 spelare) och multiplayer (upp till 60). Ännu en trailer visas dock samma som kom ut på Internet tidigare idag. Själv kan jag knappt vänta på co-op-läget i detta spel det kan bli riktigt kul, nu måste jag bara hitta 7 vänner också.

Dags att få höra mer om Little Big Planet. Alex Ewans från Media Molecule visar än en gång upp spelet och det ser fortfarande lika charmigt ut som när vi såg det för första gången på GDC 2007. Banan som visas blir nästan, eller blir, en powerpoint-presentation, mycket coolt gjort. Förhoppningsvis blir detta den nya standarden för presentationer i företagsvärlden! Det bekräftas än en gång att spelet släpps i oktober.

Det lugnas ner lite och snackas Playstation 2. Mer än 130 spel förväntas att släppas i år, en trailersamling visas med olika Playstation 2-spel. Inget speciellt som sticker ut förutom då Yakuza 2 som äntligen släpps i västvärlden, ett par år försent.

Jack Tretton börjar snacka Playstation Network (PSN) och en trailer för Ratchet & Clank: Quest for Booty visas. Spelet ser ut som Rachtet & Clank Future Tools of Destruction men kommer vara nedladdningsbart och kortare. Spelet tar vid där Tools of Destruction slutade, spelet kostar runt 15 dollar. En samling tarilers visas för spel till PSN. Bland annat Crash Commando som verkar vara en version av Soldat och Fat Princess som bara såg bisarrt men intressant ut. Flower, från folket bakom Flow, ser också skumt men intressant ut. Ragdoll Kung-Fu verkar också ha hittat ett nytt hem på PSN.

En närmare titt på Gran Tursimo 5 Prologues Gran Turismo TV visas. Precis som utlovat kommer det levereras gratis och betalbart material, det är säkert väldigt intressant om man nu verkligen gillar bilar. Top Gear finns med iaf och det är ju alltid bra. Från och med början av augusti kommer Gran Turismo TV vara igång på riktigt.

Dags för Home och han lovar att, när det väl släpps, kommer vara värt all väntan. En film visas som skall visa upp nyheterna i Home. Det här med att man kan planera sina matcher i Warhawk med hjälp av miniatyrer tycker jag faktiskt är lite häftigt. Kanske inte så nödvändigt, men rätt ändå coolt

Nu är det dags för Sony att visa upp sin videoaffär där man kommer kunna hyra och köpa filmer i både HD och SD-format. En hel del filmstudios kommer att finnas med i denna tjänst och man kommer kunna flytta filmerna från PS3 till PSP. Eric Lampel (stavning?) intar scenen och visar den nya videosektionen i Playstation-affären. Det ser precis ut som den vanliga Playstation-affären dock i lite andra färger. Det ser ut att fungera snabbt och smidigt. Både filmer och TV-program finns för nedladdning. Som vi nämnde innan kan man även flytta över filmerna till PSP något man även kan göra via Playstation-affären som finns för PC. Tjänsten skall finnas tillgänglig i Nordamerika ikväll. Något om den här tjänsten kommer hit nämndes inte.

Det har blivit dags för Tretton att snacka lite PSP. Ännu ett PSP-paket offentliggörs denna gång får man Ratchet & Clank: Size Matters med samt lite annat skoj. Ett nytt spel för PSP offentliggörs och det är Resistance till PSP. Imponerande grafik för att vara PSP, Man spelar som hon tjejen i ettan och spelas från ett tredjepersonperspektiv. Spelet släpps våren 2009.

Ännu en samling speltrailers visas, några godbitar här är Loco Roco 2, Patapon 2, Super Stardust Portable, Valkyra Chronicles och Buzz!

Tillbaka till Playstation 3. Det snackas om att Google gillar Playstation 3 och att fler Google-tjänster kommer att integreras i konsolen i framtiden. Bland annat nyheter och väder via Living with Playstation som lanseras i höst.

Sony Online Entertaiment visar upp DC Comics MMO-spelet DC Universe Online. Jim Lee intar scenen och visar upp spelet som har varit under utveckling i tre år. Man skapar sina egna superhjältar eller superskurkar och beger sig senare ut i DC Universumet för att samla loot. En trailer visas och ser rätt snyggt ut. Spelet släpps till Playstation 3 och PC.

Från och med september kommer 80GB-versionen att ha samma pris som 40GB-versionen 399 dollar. Något om en eventuell prissänkning eller likande för Europa nämns inte.

En standardfilm där utvecklare pratar om konsolen visas och, ve och fasa, alla är positiva.

En samling med klipp från spel som släpps i år visas och visar att 2008 erbjuder en hel del bra och lovande spel för konsolen.

Nu så nämns äntligen God of War 3 och en teaser-trailer visas! Underbart är kort brukar man säga och så är även fallet för denna trailer. En ny trailern för inFamous visas upp och ser fortfarande väldigt lovande ut. Spelet skall släppas våren 2009.

Till sist visas ett helt nytt spel från Zipper Interactive (Socom-folket) upp. Spelet heter MAG och är ett unikt action-MMO med stöd för upp till 256 spelare online. En trailer visas och det ser ut att vara Battlefield i kubik. Det kommer bli mycket spännande att se hur det här spelet kommer att se ut och fungera i slutändan.

Jack Tretton tackar för sig där är det slut, Airs Kelly Watch the Stars spelas och publiken går hem.

En mycket bra presskonferens från Sonys sida, många nya spel visades upp vilket var kul att se. Tyvärr dock fick vi inte se mycket från Sonys japanska studios men det lär bli mer från dem på TGS senare i oktober. God of War 3 offentliggörandet var som sagt mycket kort men gjorde helt klart att jag är mycket nöjd. MAG såg också intressant ut dock verkar det som att vi kommer att få vänta ett bra tag innan det släpps.

Läs mer
37.2° 0 Frode Wikesjö Frode Wikesjö
tis. 15 jul 2008, 20:00
Sonys presskonferans E3 2008 Texten uppdateras lite på måfå.
37.2°
0
RSS 18 kommentarer till artikeln
gamelord
tror stenhårt på Duke Nukem i år, PS3 exlusivt :o)
av gamelord, tisdag 15 juli 2008 kl 20:04
raevenlock
EN remake på FF7 hade gjort att jag köpt ett PS3 HANDLÖST! jösses vilken våt dröm... Men tja.. Little Big Planet verkar iof åxå ganska bra!
av raevenlock, tisdag 15 juli 2008 kl 20:15
vanka
Jack Tretton måste ju vinna pris för tråkigast i år. Fan vad han svammlar.
av vanka, tisdag 15 juli 2008 kl 20:50
vision
det blir inte mer re5 videos alltså? :C
av vision, tisdag 15 juli 2008 kl 21:31
aheydeck
Sony.. Sony... who the f**k is Sony... *visslar*
av aheydeck, tisdag 15 juli 2008 kl 21:41
prehn
Moget aheydeck
av prehn, tisdag 15 juli 2008 kl 21:56
vanka
Även om herr Tretton var lite tråkig så var det en helt ok presskonferens. Inge jättenyheter men ändå.
av vanka, tisdag 15 juli 2008 kl 22:01
Christopher Anderton
Jag vill ha "Giana Sisters - The Mario Gangbang" till PS3
av Christopher Anderton, tisdag 15 juli 2008 kl 22:03
tralliboll
.... besviken... att dom lyckas klämma in 256 spelare i ett å samma fps-session är förvisso imponerande, men att då mer eller mindre plagiera bf2-conceptet med rangsystem är ju inte så orginellt rent spelmåssigt... känns mer som ett tech-spec-skryt som kommer vinna hypepoeng än en nyskapande spelupplevelse... little big planet är typ det enda exklusiva spelet av intresse just nu...
av tralliboll, tisdag 15 juli 2008 kl 22:07
vanka
Man kan väl kora M$ som vinnare av E3 då med tillkännagivande av ett spel som har vart på väg i två år redan. Lite "meh" över alltsammans.
av vanka, tisdag 15 juli 2008 kl 22:10
mulken
bästa presskonferensen definitivt. little big planet-presentationen ägde ju nintendos tråkiga statistik.

god of war 3, mag, infamous, r&c, filmservice etc. inte så illa
av mulken, tisdag 15 juli 2008 kl 22:13
tralliboll
ja helt klart, men ms vinner pga av taskigt motstånd (och för att dom hustla till sig ff13)... tycker generellt sätt att det har vart dåligt med det rent nyskapande såhär långt, men det är väl till viss mån försåeligt i början av konsolcykeln då alla slåss om hypen...
av tralliboll, tisdag 15 juli 2008 kl 22:15
Zooza
Tänkte bara säga att det är nice med dessa sammanfattningar...
Tack Frode.
av Zooza, tisdag 15 juli 2008 kl 22:16
ReQuaker
MAG kanske blir något.. Hoppas bara det verkligen är FPS..

NARUTO FTW!

Hoppas att det kommer "Bleach/Naruto Universe Online" eller något liknande, där man får bygga upp en egen karaktär online fast men i dess miljön osv..
av ReQuaker, tisdag 15 juli 2008 kl 22:58
Koprofilisten
Konferens
av Koprofilisten, tisdag 15 juli 2008 kl 23:43
ReQuaker
Språkpolis
av ReQuaker, onsdag 16 juli 2008 kl 01:08
Koprofilisten
ReQuaker <3 ATi : Tack, jag har alltid undrat.
av Koprofilisten, onsdag 16 juli 2008 kl 02:02
aheydeck
Prehn: Du kan va... =)
av aheydeck, onsdag 16 juli 2008 kl 08:49
Kommentera artikeln