10 i dag 41 i går s Logga ut Logga in Skaffa Premium!
Spelutvecklare lurade folk på Kickstarter Drog med 30 000 dollar utan att leverera ett spel
Spelutvecklare lurade folk på Kickstarter

Det är många bra spel som finansierats via Kickstarter. Men allt kan inte vara guld och gröna skogar och bland alla framgångssagor finns det givetvis några svarta får.

Ett av dessa är spelprojektet Mansion Lord som år 2013 blev finansierat med över 30 000 dollar. Efter det öppnade utvecklarna upp en Paypalsida där folk kunde donera ännu mer pengar, en sida som nu är borttagen tillsammans med spelets hemsida och egentligen all information om spelet förutom den som ligger kvar på Kickstarter. För i augusti 2014 när de kände sig klara med sin insamling försvann utvecklarna spårlöst och inte föga förvånande har det heller inte levererats något spel. Förmodligen en totalblåsning med andra ord.

Utvecklarna bakom spelet, Golgom Games, har med andra ord inte varit kontaktbara på ett år. Deras hemsida har försvunnit, de har inte uppdaterat Kickstarter och kunder börjar nu förstå att de blivit lurade. Vissa kunder har även kontaktat Kickstarter men bara fått beskedet att tvisten ligger mellan kunden och projektägaren.

Kotaku, som skriver om händelsen, har själva börjat göra lite efterforskningar för att försöka få tag på ägarna men har inte lyckats.

Spel, Bransch, Spelutvecklare, Kickstarter, Mansion Lord, Golgom Games

Kickstarterprojekt får böta
Levererade inte det de lovade

Crowdfunding har blivit ett populärt verktyg för företag och kreatörer att samla in pengar till sina projekt, men för köparna kan det vara riskfyllt. De har redan betalat pengar och kan bara hoppas att företaget levererar det de lovat. Nu har det första projektet fällts i domstol med krav på att betala böter för att de inte lyckats leverera. Det handlar om Ed Nash och företaget Altuis Management som via Kickstarter tog fram kortspelet Asylum Playing Card. Spelet skulle levereras till kunderna i december 2012 men uteblev. Inte förrän under juni i år anlände kortspelen och nu har en domstol i Washington beslutat att företaget ska betala tillbaka totalt 668 dollar till de 31 som backat projektet i delstaten. Dessutom ska företaget betala böter motsvarande 31 000 dollar, det vill säga 1000 dollar per person. Utöver det åker företaget på att betala 23 183 dollar för att täcka rättegångskostnaderna. Digra pengar med tanke på att hela projektet drog in totalt 25 146 dollar. Totalt var det 810 personer som backade projektet och övriga drabbade har uppmanats att ta kontakt med advokater i sin delstat för upprättelse. Tumnagel
49.6°
0
15.7° 0 Emmy Zettergren Emmy Zettergren
tis. 29 sep 2015, 21:30
Spelutvecklare lurade folk på Kickstarter Drog med 30 000 dollar utan att leverera ett spel
15.7°
0