m
The Last of Us: Part 2 avslutar konsolgenerationen på topp

The Last of Us: Part 2 avslutar konsolgenerationen på topp
Vi har spelat Naughty Dogs nya mästerverk

Spel / Feature

TL;DR: Föga förvånande är The Last of Us: Part 2 bra. Riktigt bra. Det är bland de snyggaste spelen den här konsolgenerationen och Naughty Dogs arbete med detaljer höjer spelet till skyarna. Gör dig själv en tjänst och upplev det så fort du kan.

The Last of Us släpptes 2013 till Playstation 3 och blev en av de sista stora titlarna till konsolen. Spelet var rätt banbrytande med helt fantastisk grafik och levererade en mänsklig och brutal berättelse som lyckades rycka ordentligt i känslosnörena. Sedan givetvis riktigt vass gameplay som ständigt fick pulsen att gå upp av ren stress. När det blev känt att spelet skulle få en uppföljare var första reaktionen någonting i stil med ”behövs det verkligen?”. Efter att ha spelat uppföljaren kan undertecknad endast visa tacksamhet att vi får tillbringa mer tid i denna mörka och brutala värld.


Ellie och gänget drar ut för att patrullera.

En berättelse som berör


The Last of Us: Part 2 utspelar sig fem år efter händelserna i första spelet. Ellie och Joel har bott in sig i Jackson, Wyoming, tillsammans med ett gäng andra överlevare och spenderar dagarna med att patrullera i området för att hålla bus och spelvärldens motsvarighet till zombies borta. Faror lurar utanför samhällets väggar, men befolkningen i Jackson har ändå lyckats skapa en stabil gemenskap och livet verkar vara förhållandevis lugnt och harmoniskt.

Givetvis får vi inte tillbringa allt för lång tid i lugnet innan skiten träffar fläkten och Ellie måste lämna tryggheten för att bege sig ut i världen. Specifikt vad för skit som träffar fläkten kan vi inte gå in på, men Ellie är arg, rosenrasande till och med, och är ute efter hämnd. Hon tar sitt pick och pack och börjar sin resa mot Seattle för att leta reda på en grupp från organisationen Washington Liberation Front som huserar där.

Vad som händer därefter får ni själva uppleva. Precis som man väntar sig med ett modernt spel från Naughty Dog är berättelsen väldigt välskriven, gripande och full av känslomässiga ögonblick som är bra jobbiga att uppleva. Och vissa tillfällen kan vara riktigt brutala och få dig som spelare att på riktigt må dåligt av de extremt våldsamma scenerna. Det kanske bara är jag som blivit mer känslig med åren, men vid vissa tillfällen var jag tvungen att ta en liten paus för att mentalt borsta av mig från det jag precis upplevt. Våldsamma scener i spel är verkligen inget nytt, men det ligger på en helt annan nivå när spelet känns så realistiskt.

Annars är givetvis karaktärerna också välskrivna och även om man inte kan relatera till dem på en personlig nivå kan man utan problem respektera deras kamp och viljor till den grad att berättelsen blir trovärdig. Visst, det finns ett par tillfällen skämskudden får komma fram, men dessa sänker inte upplevelsen i det stora hela.


Ellie är inte lika bra som Joel på gitarr, men dessa tillfällen är en fröjd.

Högt och lågt


Ellie är en helt annorlunda karaktär jämfört med Joel. Hon är mindre och inte lika stark, men betydligt mer graciös än sin inofficiella adoptivpappa. Hon är betydligt mer rörlig än Joel och Naughty Dog har lagt till några nya flådiga funktioner som drar nytta av detta. Bland annat kan Ellie hoppa och ta sig upp till högre nivåer, vilket praktiskt taget lägger till en helt ny dimension av möjligheter under spelets gång. Hamnar du i strid där marknivån är knökfull av fiender har du möjlighet att klättra upp till en ny våning för att lättare kunna sänka fiender på olika sätt.

Den andra stora nyheten är att Ellie nu kan krypa, vilket gör att hon kan lättare kan smyga runt i högt gräs och komma närmare fiender eller kravla under bilar samt ta sig genom hål i väggar. I kombination med de nya vertikala möjligheterna har utvecklarna gjort att spelet känns en skvätt som Metal Gear Solid eller Splinter Cell. Precis som i dessa spel har du möjlighet att använda all utrustning medan du ligger ner, vilket gör krälande till en rätt viktig punkt. Detta betyder att spelare som är duktiga på att hålla reda på omgivningen och sina rörelsemöjligheter kommer inte ha några större svårigheter att smyga runt och ta kål på fiender utan att bli upptäckt.

Även om Ellie är rörlig och kan använda av sig av mer smygiga taktiker, så erbjuder fienderna ändå en ordentlig utmaning. Människofienderna patrullerar runt i områden och om du börjar smygdöda fiender så kommer fienderna efter ett tag uppmärksamma att deras vänner försvunnit och börjar leta efter dig. Och i vissa tillfällen har fienderna med sig hundar som kan lukta sig till var du befinner dig. Det blir alltså en rejäl utmaning att förlita sig på stealth, men när man lyckas får man en härlig självförtroendeboost. Och extra trevligt är det när man lyckas att inte ta livet av jyckar i onödan.


Blir man påkommen när man krälar gäller det att panga tillbaka snabbt.

Människofienderna är uppdelade i två grupper: Lantvärnsgruppen Washington Liberation Front, eller wolves, samt sekten Seraphines, som i spelet kallas scars. Wolves känns som klassiska soldatfiender och kommunicerar ständigt med varandra för att hålla sig uppdaterade samt är utrustade med rediga pangpang-vapen. Scars å andra sidan har ett lite mer tyst tillvägagångssätt och kommunicerar genom att vissla och smyger oftast runt för att överraska sina fiender. Scars är oftast utrustade med pilbåge, men kan även bära på hagelbrakare och jaktgevär samt att vissa stora fiender är utrustade med slägga, som kan göra livet surt för spelaren rätt snabbt.

Sedan får vi förstås inte glömma zombiesarna. Eller de infekterade, som de kallas i spelvärlden. Vi får möta Runners, Clickers och Bloaters precis som i första spelet, men då fem år har gått sedan dess har de infekterade utvecklats en aning och vi får möta ett par nya typer av infekterade under spelets gång. Bland annat Stalkers, som vi endast fått möta ett par gånger tidigare, dyker upp oftare och smyger runt i mörka lokaler för att överraska dig på ett dödligt vis. Shamblers är en mindre version av Bloaters och kan ta en hel del skada och attackerar dig genom att kasta gasbomber som fräter sönder huden. De nya fiendetyperna ökar variationen rejält och gör livet rätt mycket mer spännande när du utforskar infekterade byggnader.


Bloaters kan vara bra irriterande att hantera.

Fienderna ger som sagt spelaren en ordentlig utmaning och det gäller att hålla koll på sin omgivning konstant för att inte bli överraskad av varken människor eller infekterade. Då spelaren inte kan bära med sig allt för mycket resurser gäller det att ständigt variera sitt tillvägagångssätt i strider och det ständiga kravet på variation gör att spelets 25-30 timmar alltid känns fräscha, vilket uppskattas rejält.

Ellie kan bära med sig flera olika vapen som är bra i olika situationer som bland annat pistol, jaktgevär, pilbåge och hagelbrakare. Samtliga vapen går att uppgradera för att bland annat göra mer skada, ha utrymme för fler skott och få bättre sikte. Vapenuppgradering kräver precis som i föregångaren pryttlar, eller parts, som går att hitta utspritt i världen. För att göra din karaktär så effektiv som möjlig i strid är ett hett tips att ständigt utforska områden för att lägga vantarna på extra resurser. Att kunna få bättre stabilitet när man siktar gör livet bra mycket lättare när du har en zombie springandes mot dig.

Givetvis finns det även ett någorlunda craftingsystem. Utöver parts som används för att uppgradera vapen kan du plocka upp olika resurser som bland annat trasor, alkohol och spikar som låter dig knyppla ihop molotov cocktails, hälsokit, minor och ljuddämpare till pistolen och lite annat smått och gott. Du kan endast bära tre av en resurs med dig och resurserna delas ofta av de olika sakerna som du bygger ihop, så utforska så mycket som möjligt så ofta du kan. Det är rätt lökigt att hamna i ett scenario där du inte kan använda din favoritpryl för att du precis använt upp resurser.

Precis som Joel i första spelet är det möjligt att uppgradera Ellies förmågor. Till en början har Ellie endast möjlighet att låsa upp förmågor i ett kort skillträd, men under spelets gång kan du hitta olika tidningar som låser upp ytterligare kolumner med förmågor. Det kostar piller att låsa upp förmågorna och precis som andra resurser hittas dessa utspridda på banorna. Så, igen: Utforska allt, jämt.

Rackarns välpolerad grafik


Grafiken är verkligen på topp. Uncharted 4 var det senaste spelet Naughty Dog levererade och det var verkligen urläckert och det var svårt att se hur man skulle kunna förbättra det visuella. Men det har Naughty Dog gjort. Det är ingen natt- och dag-skillnad mellan Uncharted 4 och The last of Us: Part 2, men Naughty Dog har finputsat spelmotorn för att förfina detaljer. Karaktärsmodellerna är otroligt realistiska med detaljer som svettdroppar och tårar som gör dem mer mänskliga, vilket även gör det lättare för spelaren att relatera till deras känslor på ett helt annat sätt än när man bara blir matad ansiktsuttryck och röst.

Även miljöerna är riktigt välpolerade och detaljerade. De olika områdena vi får besöka under resans gång är oftast tagna från verkligheten och Naughty Dog har gjort ett bra jobb att få världen att kännas som en värld där naturen mer eller mindre fått 25 år på sig att växa tillbaka. Ett par områden vi får besöka är även riktigt stora, tänk typ Madagascar-banan i Uncharted 4, och i dessa får man ströva runt fritt i och utforska för att hitta resurser, uppgraderingspiller och annat som kan vara användbart. Då områdena är så stora så får spelaren tillgång till fortskaffningsmedel som häst eller båt, vilket sparar en hel del tid.


Även naturen kämpar tillbaka.

Sammanfattning


The Last of Us: Part 2 ett riktigt imponerande spel. Storyn är gripande och hugger ständigt rakt i hjärtat och sådär härligt ångestfylld. De nya rörelsemöjligheterna ger dig mer frihet att spela precis som du vill och AI:n är smart nog att varje strid känns dynamisk och spännande. Och sedan är den uppdaterade grafikmotorn grädde på moset och ger spelet det där lilla extra som höjer upplevelsen. Ska du spela ett spel i sommar så kommer du inte bli besviken av The Last of Us: Part 2. Det är en fröjd rakt igenom. En brutal och bitvis hemsk upplevelse, men ändå en fröjd.

The Last of Us: Part 2 släpps 19 juni till Playstation 4.

I vanlig ordning är det bara att plita ner en fråga eller två i kommentarsfältet om det är något ni vill ha reda på om spelet.

Läs mer
47.9°
0

The Last of Us: Part 2 avslutar konsolgenerationen på topp

Vi har spelat Naughty Dogs nya mästerverk

Musiken för Final Fantasy VII Remake finns nu på Spotify
Och Apple Music

Det fenomenala soundtracket till Final Fantasy VII Remake finns från och med i dag officiellt på Spotify, Apple Music samt ett gäng andra liknande tjänster. Soundtracket lyckades verkligen skapa trevliga alternativa versioner av originalspelets musik, väl värda att lyssna på igen helt enkelt. Soundtracker innehåller hela 156 spår och kan som sagt hittas på de flesta musikstreamingtjänsterna. Tumnagel
39.2°
+
Frode Wikesjö
0

Stardew Valley nu tillbaka på Playstation Store
Äntligen!

Stardew Valley släpptes för fem år sedan till PC och sedan dess har spelet släppts till en rad andra plattformar. I slutet av förra sommaren försvann dock spelet från Playstation Store i Europa och detta berodde på lite strul när det kommer till spelets åldersgräns. Spelet har kunnat lirats som vanligt om man köpt spelet innan det plockades bort, men nya spelare har fått stå utan. Nu, ett halvår senare, verkar allting vara löst och spelet har återvänt till den europeiska Playstation-butiken. Är ni sugna på att lägga vantarna på spelet, vilket kan vara bra om det blir strul i framtiden, så har ni länk till spelet på Playstation-butiken här nere till vänster. Priset ligger på 148 kronor. Tumnagel
38.0°
+
André Stray
0

Volkswagen firar 45 år av GTI med specialare
Hot hatch har hängt med ett tag nu

Det har nu gått 45 år sedan Volkswagen tryckte ner en ganska pigg motor i lilla Golf och därmed skapade en helt ny kategori med bilar - de man kallade för hot hatch. I dagsläget har nästan alla tillverkare en sån här version av en annars ganska alldaglig bil, men det var alltså Volkswagen som startade det hela. För att fira jubileet presenteras nu Golf GTI Clubsport 45 som är en specialversion av vanliga Clubsport. Det man får är svart tak med svart takvinge, paketet som heter Race och andra 19-tumsfälgar än vanligt som har en röd kant på sig. Utmed sidorna sitter det även klibbor som säger 45 och som visar en målflagg. Race-paketet ger dig ett sportigare avgassystem och tar bort toppfartsspärren på 250 km/h. Matrix LED-strålkastare med röda inlägg är standard. Insidan får sportstolar och på ratten står det nu också 45. Under huven har inget förändrats vilket innebär turbomatad radfyra på 2,0 liter som ger 300 hästar och 400 newtonmeter i vrid. Den är i sin tur kopplad till en sjustegad dubbelkopplingslåda som driver framhjulen. 0-100 km/h ska gå på under sex sekunder. Priset börjar på 47.790 euro. Den här är väl fin och så, men jag tar en första generationen Golf GTI alla gånger. Ingen som har en till salu? Tumnagel
37.2°
+
Bobby Green
0

Mrwhosetheboss snackar techfails
Lite eftermiddagspinsamheter

Efter ett par år i branschen är det lite roligt att blicka tillbaka och minnas saker företag gjort som inte riktigt gått som planerat. Typ som när Michael Bay sprang av scen under Samsungs stora presskonferens på CES 2014 eller när Blackberry-chefen John Chen skulle visa upp Priv och det blev tydligt att han troligtvis aldrig hållit i den tidigare. Det finns betydligt fler pinsamma tillfällen och Mrwhosetheboss har nu släppt en video där han listar 21 stycken ögonblick företag helst vill glömma. Tumnagel
37.2°
+
André Stray
0

Bravely Default 2 ute nu till Switch
Mer klassiskt JRPG till folket!

Som rubriken redan avslöjat så har Bravely Default 2 släppts till Nintendo Switch och kan köpas via Nintendos eShop. Spelet är ett regelrätt klassiskt JRPG, på gott och ont, där vi får utforska en ny värld med nya karaktärer. I spelet får vi träffa sjöfararen Seth som måste med sina nyfunna vänner åka världen runt för att leta rätt på fyra kristaller för att rädda världen. Nedan har ni lite recensioner av spelet som släpptes igår och via länken här nere till vänster har ni spelets Metacritic-sida. För att sammanfatta åsikterna erbjuder Bravely Default 2 samma härliga JRPG-upplevelse som föregångarna, men om man inte är ett fan av grindiga rollspel kanske det är bäst att skippa köp. Tumnagel
37.7°
+
André Stray
0

Spirited Away ska bli teater
Dock endast i Japan

Nästa år kommer kommer Studio Ghiblis hyllade film Spirited Away bli en teater på Imperial Theatre i Tokyo. Teatern kommer skrivas och regisseras av John Caird (Les Misérables, Nicholas Nickleby, Daddy Long Legs). John sa att han redan spenderat tusentals timmar på att få Spirited Away till teaterscenen och ser fram emot att spendera tusentals timmar till. Teaterversionen av Spirited Away har premiär februari 2022 i Tokyo och kommer senare under våren och sommaren turnera runt till andra japanska städer som Osaka och Nagoya. Tumnagel
39.0°
+
Frode Wikesjö
0

Pokémon Diamond och Pearl får remakes
Brilliant Diamond och Shining Pearl släpps senare i år

Pokémon körde en liten jubileumsshow idag och presenterade en rad Pokémon-relaterade nyheter. Bland annat fick vi reda på att Pokémon Diamond och Pearl som släpptes initialt 2007 till Nintendo DS kommer att få en ordentlig remake och släppas till Nintendo Switch i slutet av 2021. Brilliant Diamond och Shining Pearl heter de nya versionerna och kommer praktiskt taget erbjuda samma gameplay som originalversionerna, men spelets grafik har uppdaterats rejält. Utöver det väntar vi även att de nya versionerna av spelen kommer med livskvalitetsuppdateringar. Mer om de nya versionerna lär vi få veta närmare release. Tumnagel
37.3°
+
André Stray
0

Katter kör trick shots med pingisbollar
Cat purrfect?

Inget konstigt bara några katter som kör kör trick shots med pingisbollar. Tumnagel
40.3°
+
Frode Wikesjö
0

Pokémon Legends Arceus presenterat
Tar spelaren till feodala Japan

Pokémon Company under en liveström presenterat ett sprillans nytt Pokémon-spel vid namn Pokémon Legends Arceus. Spelet är utvecklat av Gamefreak och kommer erbjuda spelare en helt ny, men ändå lite familjär, spelupplevelse. I stället för att utspela sig i modern tid får vi resa tillbaka till feodala Japan och den fiktiva Sinnoh-regionen som vi får utforska fritt och fånga fickmonster av olika slag. I stället för att kasta Pokébollar i strider som i de vanliga Pokémon-spelen får vi i stället smyga oss på frigående monster och försöka pricka dessa med bollar i realtid. Det hela känns lite som en kombination av Pokémon och Horizon: Zero Dawn, helt enkelt. Som spelets titel avslöjar är gudalika fickmonstret Arceus en central punkt i spelets berättelser. Pokémon Legends Arceus kommer släppas någon gång nästa år till Nintendo Switch och innan dess lär vi få se mer av den lite mer actionspäckade Pokémon-upplevelsen. Tumnagel
38.0°
+
André Stray
0

Vi har tagit en titt på Bang & Olufsen Beosound Level
Trådlös högtalare för 15 papp

Skulle du vilja ha en fet trådlös högtalare för 15.000 kronor, eller över 15 JBL Flip? Det är förstås helt beroende på vad du är ute efter. Hur som helst så trillade nyligen Bang & Olufsen Beosound Level in på kontoret och givetvis tog vi en titt på vad enheten har att erbjuda, vilket ni kan se i videon ovan. Beosound Level är en rackabajsare till högtalare med ett fylligt och kraftfullt ljud med sina 105W. På ovansidan av högtalaren sitter det en rad touchkontroller som låter dig direkt spela upp ljud från olika internettjänster, vilket initialt är inställt på svenska radiokanaler, men dessa kan du enkelt ändra till dina egna spellistor vid behov. Högtalaren kan spela upp ljud från en rad olika källor via nätverket och stöd för Spotify Connect, Google Cast och Airplay 2 finns. Och förstås Bluetooth. Något trevligt är att designen är modulär och du kan inte bara byta frontpanelen, utan även komponenter som batteri och högtalarens "hjärna", det vill säga modulen med signalprocessor och elektroniken som sköter den trådlösa kopplingen. Komponenterna går att ersätta genom att plocka bort frontpanelen och ta bort några skruvar med en vanlig skruvmejsel. Kort sagt gör detta högtalaren rejält framtidssäker. I alla fall så länge Bang & Olufsen väljer att släppa uppgraderingsmoduler. Priset går förstås inte att sticka under stolen, men har man kosingen så är Beosound Level rätt värd att i alla fall ha i åtanke om det vankas högtalarköp. Det är en pjäs som låter riktigt bra, relativt lätt att bära med sig och möjligheten att byta ut vissa komponenter och uppdatera utseendet vid behov gör att Beosound Level ändå får en ordentlig tumme upp. Bang & Olufsen Beosound Level går att köpa nu och riktpriset ligger på 12.790 kronor(jämför priser) för versionen med Kvadrat-textil på framsidan och 15.290 kostar versionen med träpanel. Tumnagel
37.6°
+
André Stray
0

Square Enix visar upp Final Fantasy VII: The First Soldier
Battle Royale-spel för mobilen

Final Fantasy VII: The First Soldier är ett kommande mobilspel från Square Enix. Spelet är av Battle Royale-typ där då en viss mängd spelare slåss om att vara de sista kvar på slagfältet. Spelet utspelar sig 30 år före händelserna i Final Fantasy VII Remake och man spelar som diverse Shinra-soldater. Som spelare har man ett antal olika förmågor som man kan använda för att ta kål på motståndarna. Något släppdatum finns ej men det lär väl dyka upp en beta för spelet under våren någon gång. Tumnagel
31.3°
+
Frode Wikesjö
0

Koldioxidutsläpp från nya bilar har minskat rejält
Anledningen är laddbara bilar

Ett pressmeddelande från Trafikverket visar att det har skett en rekordstor minskning av koldioxidutsläpp från nya bilar. Under 2020 har koldioxidutsläppen från nya personbilar jämfört med 2019 minskat från 120 gram per kilometer i snitt till 93 gram. Detta kan vi tacka de laddbara bilarna för och förra årets nybilsregistrering visar att en av tre bilar var en batteribil eller laddhybrid. Och även de bilar som inte är laddbara har blivit energieffektivare. Här sjönk siffran från 132 till 126 gram per kilometer. Totalt minskade utsläppen av växthusgaser från vägtrafiken med cirka nio procent eller drygt 1,3 miljoner ton. 90 procent av detta beror dock på den minskade trafiken i och med den rådande pandemin. Tumnagel
48.7°
+
Bobby Green
0

Apple har hamnat på Råd & Röns svarta lista
Efter att ha ignorerat Allmänna reklamationsnämndens beslut

Den anrika konsumenttidningen Råd & Rön har en lista över företag som inte följer Allmänna Reklamationsnämndens, ARN, beslut i dispyter mellan företag och kunder. Den Svarta listan uppdateras lite titt som tätt och nyligen lades Apple till i listan efter att ha ignorerat ARN:s beslut i två separata reklamationsärenden. Mer specifikt ett ärende där en Apple Watch-skärm skulle repareras, vilket Apple inte ville och pekade på yttre påverkan samt ett ärende där ett trasigt iPad-tangentbordsskal skulle ersättas, men kunden fick ett engelskt tangentbord i stället för svenskt. I båda ärendena fick kunden rätt. Enligt Råd & Rön är det ganska ovanligt att företag, speciellt väletablerade sådana, inte följer ARN:s beslut bortsett från resebranschen. Tumnagel
58.8°
+
André Stray
0

Bungie skjuter upp The Witch Queen till nästa år
Ingen stor Destiny 2-expansion i år alltså

Bungie meddelade under gårdagen att The Witch Queen-expansionen för Destiny 2 inte kommer att släppas i år. Istället planerar de släppa det någon gång under 2022. Anledningen till det är helt enkelt att de inte hinner göra klart expansionen innan årets slut. Corona-grejen har självklart satt en del käppar i hjulen men de vill också att denna expansion ska lägga en ny stabil grund för spelets framtid. Finally, and the most important reason, we are proud to be uncompromising when it comes to our commitment to the health of our teams. With COVID-19 keeping us away from the office, and the large amount of work on our plates, we needed to move the date in order to make sure that both this year’s updates and The Witch Queen were both delivered at the quality we strive for, and on a schedule that made sense for everyone involved. När under 2022 expansionen ska släppas har man ej sagt ännu men det lär vi väl få reda på förr eller senare. Tumnagel
36.3°
+
Frode Wikesjö
0

LastPass innehåller sju trackers
Säkerhetsforskare rekommenderar byte

En säkerhetsforskare har lyckats luska ut att Android-appen för lösenordshanteraren LastPass har sju stycken trackers i sig. Dessa ska dock inte komma åt någon känslig information men forskaren rekommenderar ändå att man borde se sig om efter andra alternativ då han anser att det är dålig praxis för en sådan känslig app att ha så många trackers. "If you actually use LastPass, I recommend changing the password manager. There are solutions that do not permanently send data to third parties and record user behavior." En talesperson för LastPass nämnde att dessa trackers är till för att förbättra samt optimera produkten och att ingen känslig information tas med. Han nämnde också att man kan välja att blockera dem bland appens inställningar. LastPass är dock inte den enda lösenordshanteraren med trackers. Tydligen har Bitwarden två, RoboForm och Dashlane har fyra medan 1Password inte har någon tracker. Nyligen meddelade LastPass att de skulle sluta erbjuda gratis lösenordshanterare på flera plattformar vilket gjorde att flera redan lämnade tjänsten för Bitwarden då. Tumnagel
23.5°
+
Frode Wikesjö
0

Vi har provkört Audi RS e-tron GT!
Snart får vi berätta mer

Det är lite underliga tider just nu och man får inte resa, vilket gör provkörningar lite underliga. Istället för att åka till ett annat land där det finns en hel hög med bilar som man får gotta sig med under en dag eller två så kommer det bilar hit till Sverige. Eftersom hela Europa ska dela på ett gäng bilar blir det lite annorlunda spelregler än i vanliga fall. Som nu när Audi fick upp en e-tron GT och en RS e-tron GT under några dagar. Då får man provköra i korta perioder och eftersom alla inte kör samtidigt får man helt enkelt snällt vänta på ett datum då man får publicera sina intryck. Så än så länge får jag inte berätta vad jag tycker om den här feta bilen, men jag kan i alla fall bjuda på några bilder från en tom väg. Vi har tidigare visat upp utsidan och lite av skillnaderna på modellerna och det kan ni se här under. Så på återseende! Tumnagel
39.4°
+
Roger Åberg
0

Trailer för S04 av The Handmaid's Tale
Premiär 28 april

Här bjuds vi på en trailer för den fjärde säsongen av The Handmaid’s Tale. I denna säsong ser det ut som det nalkas inbördeskrig i Gilead där June har samlat på sig en armé av rebeller samt stöd från omvärlden. June (Elisabeth Moss) strikes back against Gilead as a fierce rebel leader, but the risks she takes bring unexpected and dangerous new challenges. Her quest for justice and revenge threatens to consume her and destroy her most cherished relationships. I Sverige kan man titta på The Handmaidx27s Tale på HBO Nordic, Viaplay, Comhem Play+ och SF Anytime. Tumnagel
37.4°
+
Frode Wikesjö
0

Arbetet med District 9-uppföljare har börjat!
Neill Blomkamp har börjat skriva manus

District 9 släpptes 2009 och sedan dess har fans bönat och bett om en uppföljare. Till en början såg det rätt brunt, men i samband med releasen av Neill Blomkamps Chappie berättade regissören att han hade en idé om vad storyn skulle kunna vara. Och nu har Blomkamp bekräftat via Twitter att han, Sharlto Copley och Terri Tatchell har börjat jobba på ett manus till en direkt uppföljare till filmen. Vad uppföljaren kan komma att handla om är för tillfället okänt och det lär dröja innan filmen släpps i någon form. Oavsett är vi glada att något nytt på District 9-fronten är på ingång. Ovan har ni en trailer för District 9. Tumnagel
63.8°
+
André Stray
0

How To Drink testar lite alkoholfri "sprit"
Är det något att ha?

Det har dykt upp flera alkoholfria alternativ till sprit. Ett sånt exempel är gin utan alkohol så att man kan få sig en god GT om det nu skulle vara så att man inte vill ha just procenten. Här får vi se när YouTube-kanalen How To Drink testar några sorter med alkoholfri sprit. Kan du rekommendera någon? Tumnagel
83kg
+
Bobby Green

Hernös senaste gin är lagrad på björkfat
Spännande!

Hernö Gin presenterar nu Hernö Artisan Ten Gin som är en gin lagrad på björkfat. Jag har tidigare provat tonic med rökt björksmak och det var riktigt gott, så den här ska bli spännande att testa. Smaken beskrivs som kraftig enbär med söt blommighet från björk och älgört. Etiketten har Härnösandskonstnären Hans Forsell tagit fram där han har tolkat Dala och Hernö Gins ursprung. Ginen är framtagen för att fira Hernö Gins tioårsjubileum och den hyllar deras allra första produkt som var Hernö Artisan Gin. Fler specialare kommer att släppas under året. Endast 1921 stycken flaskor av denna kommer att bli till och 1000 stycken av dessa släpps den 31 mars. Tumnagel
93kg
+
Bobby Green

Safri Duo - Played-A-Live
Fredagsklassikern

2000 är nu hela 21 år sedan. Och vet ni vad som bland annat hände då? Jo, den danska gruppen Safri Duo släppte trumlåten Played-A-Live (The Bongo Song) som ni alla har hört. Jag har lyssnat sönder låten och kan väl ärligt säga att jag inte tycker att den har åldrats särskilt väl, även om den givetvis har en plats någonstans i mitt musikbibliotek. Oavsett tycker jag den är värd att köra som klassiker denna soliga fredag. Bonusklipp nedan. Tumnagel
85kg
+
Bobby Green

Keith äter allt som finns hos In-N-Out
Även den hemliga menyn

Keith från The Try Guys ger sig här i kast med att äta allt som finns på menyn hos In-N-Out, inklusive den "hemliga" menyn som man bara får tillgång till om man vet vad man ska säga vid kassan. Vilken burgare tycker du är bäst på In-N-Out? Själv har jag aldrig ätit där men hoppas få göra det någon gång. Tumnagel
84kg
+
Bobby Green

Thomas Di Leva kör konsert ikväll
Hemma i sitt vardagsrum

Ikväll klockan 19.00 kommer artisten Thomas Di Leva att ha premiär för Live hemma hos Di Leva. Det är en exklusiv hemma hos-konsert som han anordnar i sitt vardagsrum. "Låt oss mötas, denna gången live hemma hos mig i en nära konsert direkt från mitt vardagsrum till ert vardagsrum, det kommer att bli mina favoritlåtar i underbara hemmamysversioner. Rymdkram, Thomas." En biljett till konserten kostar 199 kronor och du hittar den på länken nedan. Tumnagel
85kg
+
Bobby Green

Ny BMX-film från Vans
Med Dakota Roche

Efter skosamarbetet i början av månaden är det nu dags för Vans att även presentera en film med BMX-åkaren Dakota Roche. Filmen som heter Seeking Liberty är inspelad i Philadelphia och man har velat fånga stadens charm ur ett nytt perspektiv. Tumnagel
84kg
+
Bobby Green

Så blir traditionell italiensk gelato till
180 år gammal familjetradition

Det finns mycket gott man inte får missa när man är i Italien. Glassen är en av grejerna. Här får vi se hur traditionell gelato i den lilla staden Ruvo di Puglia blir till. Endast tre ingredienser behövs - mjölk, socker och ägg. Tumnagel
93kg
+
Bobby Green

Nytt och färgglatt från Timberland
Återigen med Billionaire Boys Club

Timberland och Billionaire Boys Club följer upp de färgglada skorna som presenterades i november med en ny kollektion som fått namnet Hyper Natural. I denna finns det hiking-plagg och två stycken nytolkningar på Garrison Trail-kängan. Skorna är tillverkade i ett material som består av minst 50 procent plast från återvunna PET-flaskor. Kläderna är i 100 procent ekologisk bomull. Kollektionen släpps den 26 februari och priserna ligger på mellan 600 och 1800 kronor. Tumnagel
65kg
+
Bobby Green

Romen The Real McCoy släpptes idag
Helt utan tillsatser

Idag släpptes The Real McCoy 12 Years Single Cask på Systembolaget. Det är en rom helt utan tillsatser producerad hos det familjeägda företaget Foursquare på Barbados. Endast lokal jäst, melass och källvatten från Barbados används. Romen destilleras i små batcher i kopparpanna och kolonnbrännare innan den lagras på hårt rostade amerikanska bourbonfat. Dofterna ska vara smörig ek och kryddig mörk choklad. Smaken beskrivs som smörkaramell tillsammans med fattoner, apelsinzest och tobak. För en flaska på 70 centiliter får man betala 599 kronor. Tumnagel
95kg
+
Bobby Green

Den perfekta Steakhouse-burgaren
Tjock och mumsig

I sitt senaste klipp visar George Motz hur man fixar till den perfekta steakhouse-burgaren. Tumnagel
85kg
+
Bobby Green

Teaser för Tina
HBO:s dokumentär om Tina Turner

Här kommer en teaser för HBO:s kommande dokumentär om den amerikanska artisten Tina Turner. Tina handlar om Tina Turners karriär och förutom artisten själv kommer bland andra Angela Basett och Oprah Winfrey medverka i dokumentären. Tina har premiär på amerikanska HBO Max 27 mars och kommer sannolikt att börja sändas på HBO Nordic någon gång efter det. Tumnagel
105kg
+
Wille Wilhelmsson

Ny officiell klockpartner för Aston Martin
Anrika Girard-Perregaux

Aston Martin meddelar nu att den anrika schweiziska klocktillverkaren Girard-Perregaux blir officiell klockpartner åt biltillverkaren. Girard-Perregaux har tillverkat klockor sedan 1791 och erbjuder idag modeller som kostar mellan 17.000 dollar och 463.000 dollar. Partnerskapet kommer att mynna ut i flera klockor i begränsade upplagor i framtiden och den första ska presenteras senare i år. Girard-Perregaux kommer även att fungera som sponsor för Aston Martins nybildade F1-team. Tumnagel
87kg
+
Bobby Green