m
Innehåller annonslänkar
Dagens deal, utvald av Feber!
Jämför priser
Philips TV 70 tum kostar nu bara 8990 kr (tidigare 16490 kr)
The Last of Us: Part 2 avslutar konsolgenerationen på topp

The Last of Us: Part 2 avslutar konsolgenerationen på topp
Vi har spelat Naughty Dogs nya mästerverk

Spel / Feature

TL;DR: Föga förvånande är The Last of Us: Part 2 bra. Riktigt bra. Det är bland de snyggaste spelen den här konsolgenerationen och Naughty Dogs arbete med detaljer höjer spelet till skyarna. Gör dig själv en tjänst och upplev det så fort du kan.

The Last of Us släpptes 2013 till Playstation 3 och blev en av de sista stora titlarna till konsolen. Spelet var rätt banbrytande med helt fantastisk grafik och levererade en mänsklig och brutal berättelse som lyckades rycka ordentligt i känslosnörena. Sedan givetvis riktigt vass gameplay som ständigt fick pulsen att gå upp av ren stress. När det blev känt att spelet skulle få en uppföljare var första reaktionen någonting i stil med ”behövs det verkligen?”. Efter att ha spelat uppföljaren kan undertecknad endast visa tacksamhet att vi får tillbringa mer tid i denna mörka och brutala värld.


Ellie och gänget drar ut för att patrullera.

En berättelse som berör


The Last of Us: Part 2 utspelar sig fem år efter händelserna i första spelet. Ellie och Joel har bott in sig i Jackson, Wyoming, tillsammans med ett gäng andra överlevare och spenderar dagarna med att patrullera i området för att hålla bus och spelvärldens motsvarighet till zombies borta. Faror lurar utanför samhällets väggar, men befolkningen i Jackson har ändå lyckats skapa en stabil gemenskap och livet verkar vara förhållandevis lugnt och harmoniskt.

Givetvis får vi inte tillbringa allt för lång tid i lugnet innan skiten träffar fläkten och Ellie måste lämna tryggheten för att bege sig ut i världen. Specifikt vad för skit som träffar fläkten kan vi inte gå in på, men Ellie är arg, rosenrasande till och med, och är ute efter hämnd. Hon tar sitt pick och pack och börjar sin resa mot Seattle för att leta reda på en grupp från organisationen Washington Liberation Front som huserar där.

Vad som händer därefter får ni själva uppleva. Precis som man väntar sig med ett modernt spel från Naughty Dog är berättelsen väldigt välskriven, gripande och full av känslomässiga ögonblick som är bra jobbiga att uppleva. Och vissa tillfällen kan vara riktigt brutala och få dig som spelare att på riktigt må dåligt av de extremt våldsamma scenerna. Det kanske bara är jag som blivit mer känslig med åren, men vid vissa tillfällen var jag tvungen att ta en liten paus för att mentalt borsta av mig från det jag precis upplevt. Våldsamma scener i spel är verkligen inget nytt, men det ligger på en helt annan nivå när spelet känns så realistiskt.

Annars är givetvis karaktärerna också välskrivna och även om man inte kan relatera till dem på en personlig nivå kan man utan problem respektera deras kamp och viljor till den grad att berättelsen blir trovärdig. Visst, det finns ett par tillfällen skämskudden får komma fram, men dessa sänker inte upplevelsen i det stora hela.


Ellie är inte lika bra som Joel på gitarr, men dessa tillfällen är en fröjd.

Högt och lågt


Ellie är en helt annorlunda karaktär jämfört med Joel. Hon är mindre och inte lika stark, men betydligt mer graciös än sin inofficiella adoptivpappa. Hon är betydligt mer rörlig än Joel och Naughty Dog har lagt till några nya flådiga funktioner som drar nytta av detta. Bland annat kan Ellie hoppa och ta sig upp till högre nivåer, vilket praktiskt taget lägger till en helt ny dimension av möjligheter under spelets gång. Hamnar du i strid där marknivån är knökfull av fiender har du möjlighet att klättra upp till en ny våning för att lättare kunna sänka fiender på olika sätt.

Den andra stora nyheten är att Ellie nu kan krypa, vilket gör att hon kan lättare kan smyga runt i högt gräs och komma närmare fiender eller kravla under bilar samt ta sig genom hål i väggar. I kombination med de nya vertikala möjligheterna har utvecklarna gjort att spelet känns en skvätt som Metal Gear Solid eller Splinter Cell. Precis som i dessa spel har du möjlighet att använda all utrustning medan du ligger ner, vilket gör krälande till en rätt viktig punkt. Detta betyder att spelare som är duktiga på att hålla reda på omgivningen och sina rörelsemöjligheter kommer inte ha några större svårigheter att smyga runt och ta kål på fiender utan att bli upptäckt.

Även om Ellie är rörlig och kan använda av sig av mer smygiga taktiker, så erbjuder fienderna ändå en ordentlig utmaning. Människofienderna patrullerar runt i områden och om du börjar smygdöda fiender så kommer fienderna efter ett tag uppmärksamma att deras vänner försvunnit och börjar leta efter dig. Och i vissa tillfällen har fienderna med sig hundar som kan lukta sig till var du befinner dig. Det blir alltså en rejäl utmaning att förlita sig på stealth, men när man lyckas får man en härlig självförtroendeboost. Och extra trevligt är det när man lyckas att inte ta livet av jyckar i onödan.


Blir man påkommen när man krälar gäller det att panga tillbaka snabbt.

Människofienderna är uppdelade i två grupper: Lantvärnsgruppen Washington Liberation Front, eller wolves, samt sekten Seraphines, som i spelet kallas scars. Wolves känns som klassiska soldatfiender och kommunicerar ständigt med varandra för att hålla sig uppdaterade samt är utrustade med rediga pangpang-vapen. Scars å andra sidan har ett lite mer tyst tillvägagångssätt och kommunicerar genom att vissla och smyger oftast runt för att överraska sina fiender. Scars är oftast utrustade med pilbåge, men kan även bära på hagelbrakare och jaktgevär samt att vissa stora fiender är utrustade med slägga, som kan göra livet surt för spelaren rätt snabbt.

Sedan får vi förstås inte glömma zombiesarna. Eller de infekterade, som de kallas i spelvärlden. Vi får möta Runners, Clickers och Bloaters precis som i första spelet, men då fem år har gått sedan dess har de infekterade utvecklats en aning och vi får möta ett par nya typer av infekterade under spelets gång. Bland annat Stalkers, som vi endast fått möta ett par gånger tidigare, dyker upp oftare och smyger runt i mörka lokaler för att överraska dig på ett dödligt vis. Shamblers är en mindre version av Bloaters och kan ta en hel del skada och attackerar dig genom att kasta gasbomber som fräter sönder huden. De nya fiendetyperna ökar variationen rejält och gör livet rätt mycket mer spännande när du utforskar infekterade byggnader.


Bloaters kan vara bra irriterande att hantera.

Fienderna ger som sagt spelaren en ordentlig utmaning och det gäller att hålla koll på sin omgivning konstant för att inte bli överraskad av varken människor eller infekterade. Då spelaren inte kan bära med sig allt för mycket resurser gäller det att ständigt variera sitt tillvägagångssätt i strider och det ständiga kravet på variation gör att spelets 25-30 timmar alltid känns fräscha, vilket uppskattas rejält.

Ellie kan bära med sig flera olika vapen som är bra i olika situationer som bland annat pistol, jaktgevär, pilbåge och hagelbrakare. Samtliga vapen går att uppgradera för att bland annat göra mer skada, ha utrymme för fler skott och få bättre sikte. Vapenuppgradering kräver precis som i föregångaren pryttlar, eller parts, som går att hitta utspritt i världen. För att göra din karaktär så effektiv som möjlig i strid är ett hett tips att ständigt utforska områden för att lägga vantarna på extra resurser. Att kunna få bättre stabilitet när man siktar gör livet bra mycket lättare när du har en zombie springandes mot dig.

Givetvis finns det även ett någorlunda craftingsystem. Utöver parts som används för att uppgradera vapen kan du plocka upp olika resurser som bland annat trasor, alkohol och spikar som låter dig knyppla ihop molotov cocktails, hälsokit, minor och ljuddämpare till pistolen och lite annat smått och gott. Du kan endast bära tre av en resurs med dig och resurserna delas ofta av de olika sakerna som du bygger ihop, så utforska så mycket som möjligt så ofta du kan. Det är rätt lökigt att hamna i ett scenario där du inte kan använda din favoritpryl för att du precis använt upp resurser.

Precis som Joel i första spelet är det möjligt att uppgradera Ellies förmågor. Till en början har Ellie endast möjlighet att låsa upp förmågor i ett kort skillträd, men under spelets gång kan du hitta olika tidningar som låser upp ytterligare kolumner med förmågor. Det kostar piller att låsa upp förmågorna och precis som andra resurser hittas dessa utspridda på banorna. Så, igen: Utforska allt, jämt.

Rackarns välpolerad grafik


Grafiken är verkligen på topp. Uncharted 4 var det senaste spelet Naughty Dog levererade och det var verkligen urläckert och det var svårt att se hur man skulle kunna förbättra det visuella. Men det har Naughty Dog gjort. Det är ingen natt- och dag-skillnad mellan Uncharted 4 och The last of Us: Part 2, men Naughty Dog har finputsat spelmotorn för att förfina detaljer. Karaktärsmodellerna är otroligt realistiska med detaljer som svettdroppar och tårar som gör dem mer mänskliga, vilket även gör det lättare för spelaren att relatera till deras känslor på ett helt annat sätt än när man bara blir matad ansiktsuttryck och röst.

Även miljöerna är riktigt välpolerade och detaljerade. De olika områdena vi får besöka under resans gång är oftast tagna från verkligheten och Naughty Dog har gjort ett bra jobb att få världen att kännas som en värld där naturen mer eller mindre fått 25 år på sig att växa tillbaka. Ett par områden vi får besöka är även riktigt stora, tänk typ Madagascar-banan i Uncharted 4, och i dessa får man ströva runt fritt i och utforska för att hitta resurser, uppgraderingspiller och annat som kan vara användbart. Då områdena är så stora så får spelaren tillgång till fortskaffningsmedel som häst eller båt, vilket sparar en hel del tid.


Även naturen kämpar tillbaka.

Sammanfattning


The Last of Us: Part 2 ett riktigt imponerande spel. Storyn är gripande och hugger ständigt rakt i hjärtat och sådär härligt ångestfylld. De nya rörelsemöjligheterna ger dig mer frihet att spela precis som du vill och AI:n är smart nog att varje strid känns dynamisk och spännande. Och sedan är den uppdaterade grafikmotorn grädde på moset och ger spelet det där lilla extra som höjer upplevelsen. Ska du spela ett spel i sommar så kommer du inte bli besviken av The Last of Us: Part 2. Det är en fröjd rakt igenom. En brutal och bitvis hemsk upplevelse, men ändå en fröjd.

The Last of Us: Part 2 släpps 19 juni till Playstation 4.

I vanlig ordning är det bara att plita ner en fråga eller två i kommentarsfältet om det är något ni vill ha reda på om spelet.

Läs mer
47.9°
0

The Last of Us: Part 2 avslutar konsolgenerationen på topp

Vi har spelat Naughty Dogs nya mästerverk

Snubbe kapar palm
Inget för höjdrädda

Inget konstigt här väl? Bara en snubbe som beskär ett palmträd...oh herrejäklar! Tumnagel
38.0°
+
Frode Wikesjö
0

Kolla in Brudens far 3 (typ)
Bröllop i pandemitider

Natten till i dag sände Netflix en återförening med skådespelarna av 90-talsfilmen Brudens far. Återföreningen var dock ingen sådan där standardgrej där alla snackar om hur kul det är att ses igen och hur kul de hade att spela in filmerna utan mer en slags tredje film. Under namnet Father of the Bride Part 3 (ish) återförenades Steve Martin, Diane Keaton, Kimberly Williams-Paisley, George Newbern, Kieran Culkin och Martin Short för ännu ett bröllop. Denna gång måste familjerna lösa alla krångligheter kring bröllop i coronatider. Allt detta är dock inte enbart för underhållning utan också för att samla pengar för World Central Kitchen som hjälper till att ge mat till barn och familjer som drabbats hårt av coronagrejen. Tumnagel
37.3°
+
Frode Wikesjö
0

Spela RollerCoaster Tycoon 3
Gratis på Epic Games Store just nu

Just nu och fram till den 1 oktober bjuder Epic Games Store på RollerCoaster Tycoon 3 Complete Edition. Det innebär att du kan plocka hem det redan i dag och behålla det för evigt för totala noll kronor. Det är Windows-versionen som erbjuds och du hittar det via länken nedan. Tumnagel
38.5°
+
Frode Wikesjö
0

David Attenborough börjar instagramma
Slog världsrekord i att få en miljon följare på kortast tid

Den världsberömde naturfilmaren Sir David Attenborough har skaffat sig ett konto på bilddelningstjänsten Instagram och detta verkar ha uppskattas av hans fans. Attenborough postade sitt första inlägg till Instagram igår vilket ni kan kolla in här nedanför. Redan en timma efter det hade Attenboroughs instagramkonto passerat en miljon följare vilket ska vara nytt världsrekord i att få en miljon följare på kortast tid. I skrivande stund har Attenborough över 3 miljoner på Instagram. Skulle även du vilja ta del av hans Instagram-inlägg så hittas dessa på länken nedan. Visa det här inlägget på Instagram David Attenborough has spent a lifetime travelling, exploring the wild places of our planet and documenting the living world in all its variety and wonder. He’s also witnessed the damaged caused. Saving our planet is now a communications challenge. We know what to do, we just need the will. That’s why we want to share this message on Instagram. Because there is hope and together, we can inspire change. Social media isn’t David’s usual habitat so while he’s recorded messages solely for Instagram, like the one in this post, wex27re helping to run this account. In case you’re wondering, ‘we’ are Jonnie and Colin and we worked with David on A Life On Our Planet. So, as well as sharing the messages he’s recorded especially for this account we’ll also post some exclusive clips and behind the scenes content. Stay tuned. Ett inlägg delat av A Life On Our Planet (@davidattenborough) 24 Sep 2020 kl. 2:00 PDT Tumnagel
50.1°
+
Wille Wilhelmsson
0

Splinter - superbilen i trä
Inspirerad av ett flygplan från andra världskriget

Under nio års tid snickrade Joe Harmon på sin superbil Splinter. Och han snickrade bokstavligen eftersom bilen är i trä. I alla fall 90 procent av den. I mitten sitter en V8:a på 650 hästar. Bilen designade och byggde han under tiden han var ingenjörsstudent och i det här klippet berättar han om projektet. Tumnagel
39.1°
+
Bobby Green
0

Voi lanserar nykterhetstest i sin app
Kommer att aktiveras på helgnätter

För att minska antalet fyllkörningar på elsparkcyklar så lanserar nu Voi ett slags nykterhetstest som deras användare måste klara av om de vill dra iväg med Voi:s elsparkcyklar. Det handlar om ett slags reaktionstest som genomförs i Voi:s app innan användaren kan hoppa upp elsparkcykeln och glida iväg. Testet kommer att aktiveras automatiskt i Voi:s app under helgnätter då det kanske finns en högre risk att berusade personer får för sig att ta sig en joyride med de tvåhjuliga fordonen. Antalet olyckor med elsparkcyklar har ökat sedan dessa blev ett populärt inslag i en del av Sveriges städer. Under 2019 kom det in 110 benbrott till akutmottagningarna där elsparkcyklar varit inblandade enligt statistik från Svenska Frakturregistret. Hur många av dessa som orsakades av att föraren var berusad finns det inga uppgifter om. Tumnagel
43.2°
+
Wille Wilhelmsson
0

Den smarta assistenten Alexa blir frågvisare
Ska även börja tala lite mera som en människa

Amazons smarta assistent Alexa blir allt smartare och igår presenterade Amazon lite kommande uppdateringar för sin röststyrda assistent. Snart kommer Alexa att kunna ställa frågor till användaren om denne påpekar att Alexa har missuppfattat något kommando och utför fel saker. Detta är något som Amazon kallar för "Teachable AI" vilket man tror har möjlighet att göra Alexa mycket smartare och bättre sett under en längre tidsperiod. Alexa kommer snart även att få möjlighet att föra "diskussioner" med flera personer samtidigt. Det innebär att Alexa själv ska kunna uppfatta om något som sägs är ett kommando till den smarta assistenten eller en del av en konversation mellan människorna som befinner sig i rummet. Förutom den nya funktionaliteten ska Alexa snart börja prata med en röst som låter mera mänsklig vilket i Amazons värld innebär att Alexa kommer att inkludera saker som till exempel andningspauser, något som en maskin tekniskt sett inte behöver. Detta kallar Amazon för "speaking-style adaption". Ni kan lyssna på hur Alexa låter utan speaking-style adaption aktiverat här och jämföra med hur det låter när det är aktiverat här. Tumnagel
36.6°
+
Wille Wilhelmsson
0

Infiniti visar konceptet QX60 Monograph
Dags att fräscha upp QX60

Infinitis modell QX60 har nästan hunnit bli tio år gammal och en uppfräschning är på sin plats. Det är här den nya konceptbilen QX60 Monograph kommer in i bilden. Här har designen fräschats upp en hel del och man lovar att inte jättemycket ska förändras när väl produktionsversionen är här någon gång nästa år. Tyvärr får vi inga bilder på insidan eller några tekniska detaljer kring drivlinor och liknande. Det enda man säger nu är att modellen fortsatt kommer att erbjudas med tre sätesrader. Tumnagel
37.6°
+
Bobby Green
0

Mrwhosetheboss snackar 6G
Arbetet med nästa generations mobilnät är redan igång

5G håller sakta men säkert på att rulla ut, men arbetet med nästa generations mobilnät har redan börjat. Mrwhosetheboss har släppt en video där han pratar om utvecklingen av 6G, som väntas släppas brett 2030, och vad nästa generation kommer att erbjuda. Tumnagel
37.2°
+
André Stray
0

Nu är det dags för Astronomins dag och natt igen
Följ rymddagen live här

I morgon, lördag 26 september, är det återigen dags för den årligt återkommande rymddagen "Astronomins dag och natt". Under dagen kommer det fokuseras på olika rymdrelaterade grejer på en lång rad platser runt i Sverige. Här i Stockholm kommer till exempel Tekniska Museet få besök av Institutet för Rymdfysik, IRF, som kommer att visa upp en del av de instrument som används inom rymdforskning och som är utvecklade i Sverige. Ni kan läsa mer om morgondagens program på Tekniska Museet här. På grund av pandemin kommer många av morgondagens tillställningar ute i landet visas online vilket ger de som inte kan vara på plats möjlighet att kolla in det på distans. Ni hittar hela programmet samt i vilka städer Astronomins dag och natt arrangeras här. Det går även att följa en sändning med både förinspelade inslag och livesändningar på länken nedan eller här ovanför. Tumnagel
38.4°
+
Wille Wilhelmsson
0

Kolla in allt som Amazon presenterade igår
Gaming och smarta hemmet i fokus

Har du kikat in på Feber tidigare under dagen så har du antagligen sett att Amazon och deras dotterbolag Ring och Eero visade upp en herrans massa grejer igår. I det här klippet har CNET sammanställt alla nya produkter som Amazon och Ring presenterade igår och som snart kommer att släppas på marknaden. Det handlar bland annat om Rings autonoma övervakningsdrönare Alwyays Home Cam, Rings första övervakningskamera för bilar Car Cam, nya routrar från Eero, Amazons nya cloudgaming-tjänst Luna, den nya övervakningstjänsten Alexa Guard Plus samt lite nya smarta högtalare och skärmar från Amazons Echo-serie. I de inlänkade artiklarna nedan hittas de artiklar vi skrivit tidigare idag om Amazon, Rings och Eeros nya grejer. Tumnagel
37.6°
+
Wille Wilhelmsson
0

Sista Left 4 Dead 2-uppdateringen är här
The Last Stand Update kommer med mer än bara ny bana

Left 4 Dead 2 fyller elva nästa månad, men det betyder inte att spelet lämnats åt sitt öde. Nu har en sista stor community-utvecklad uppdatering släppts till spelet och lägger till en ny kampanj, samt lite annat smått och gott. The Last Stand Update heter nymodigheterna och utöver kampanjen med samma namn som uppdateringen får spelare även lägga vantarna på nya vapen, slåss mot nya fiendetyper och höra lite oanvänd dialog. Som grädde på zombiemoset kommer Left 4 Dead 2 vara gratis att lira fram till 28 september, så om ni lyckats undvika spelet sedan det släpptes för elva år sedan så kan ni testa det i helgen. Tumnagel
40.3°
+
André Stray
0

Doug spanar in en Lamborghini Centenario Roadster
Mer än en uppsminkad Aventador?

Det har nu gått fem år sedan vi för första gången fick se Lamborghini Centenario. Modellen baseras på Aventador men ser ännu lite fräsigare ut. I augusti 2016 presenterades den som Roadster, eller cabriolet som man också kan säga. En sådan har nu Doug DeMuro spanat in för att se hur den egentligen skiljer sig mot en vanlig Aventador. Tumnagel
36.6°
+
Bobby Green
0

Nu kan Alexa övervaka hemmet
Amazon lanserar Alexa Guard Plus

Amazon har presenterat en ny övervakningstjänst vilket ger användare av smarta prylar med Alexa-stöd möjlighet att använda dessa som en slags husvakt. Amazons nya tjänst kallas för Alexa Guard Plus och den håller koll på om brandlarm eller andra larm går igång när husägaren inte är hemma. Med tjänsten får Alexa även möjlighet att upptäcka andra ovälkomna ljud i hemmet, till exempel vid inbrott, och kan skicka meddelande om detta till husets ägare. Förutom övervakningsfunktionen kan Alexa skälla som en hund och tända hemmets smarta belysning om den upptäcker något som den tror kan röra sig om en potentiell inbrottstjuv. Dessutom kan ägaren när den är hemma be Alexa att tillkalla räddningstjänst om det skulle ha skett en olycka i hemmet. Alexa Guard Plus kommer initialt bara att vara tillgänglig i USA. Där kommer tjänsten att kosta 5 dollar i månaden eller 50 dollar om året. Tumnagel
32.8°
+
Wille Wilhelmsson
0

Skisser på Hyperoden Giocattolo Marcella
Raggarbil möter hyperbil

En australiensare vid namn Paul Halstead håller på att utveckla en egen hyperbil som han kallar för en Hyperod. Här har han blandat klassisk raggarbils-design med futuristiska former. Chassiet ska vara i kolfiber och bakom sittbrunnen finns en W16-motor som består av två stycken LS7-V8:or som man smackat ihop. Effekten anges till 1400 hästar och till paketet sitter en sexstegad sekventiell växellåda som driver bakhjulen. Som vi kan se på skisserna finns det plats för tre stycken personer där föraren precis som i McLaren F1 sitter i mitten. Barry Lock som var ingenjör på McLaren F1-tiden är faktiskt inblandad även i detta projekt. Bilen saknar tak och dörrar, men ska vara så låg att det bara är att kliva över kanten för att komma i den. Målet är att bilen ska visas upp på Pebble Beach Concours d’Elegance i juli 2022. Tumnagel
36.3°
+
Bobby Green
0

Asus kör PC-fest med Ampere-fokus i helgen
Det lär bli en del RTX 30-snack och PC-moddande

Som känt är det lite svårt att köra fysiska event i dessa tider, men trots det finns det prylar av olika slag företag vill visa upp. Asus har bestämt att anordna en digital hårdvarufest vid namn ROG Live och festligheterna kommer det serveras lite nyheter på PC-fronten och inte helt oväntat kommer en hel del fokus ligga på Nvidias nya RTX 30-kort. Festligheterna kommer rulla i morgon och på söndag mellan 16:00 och 22:00 och schemat hittar ni nedan. Tumnagel
37.8°
+
André Stray
0

Nu kan du beställa Audi e-tron S och e-tron S Sportback
Kostar runt 1,1 miljon kronor styck

S i Audi-sammanhang innebär lite sportigare doningar. I början av året fick vi en första skymt av tillverkarens elbil e-tron i detta utförande och nu drar försäljningen av den vassare suven igång i vanligt utförande och som Sportback. Den förstnämnda kostar från 1.100.000 kronor och för den andra får man betala från 1.128.000 kronor. För pengarna får man suvar med tre stycken elmotorer - två på bakaxeln och en på framaxeln. Dessa ger tillsammans 496 hästar och 973 newtonmeter i vridmoment. 0-100 km/h ska klaras av på 4,5 sekunder och toppfarten anges till 210 km/h. Drivningen sker självfallet på alla fyra hjulen. Bilarna har även aktiv och helt variabel momentfördelning på bakaxeln - så kallad elektrisk torque vectoring. Batteripacket är på 95 kWh varav 91 procent används vilket innebär en nettokapacitet på 86 kWh. Räckvidden enligt WLTP anges till 36 mil. Den blandade elförbrukningen för e-tron S anges till 26,8-28,4 kWh/100 km och för tron S Sportback till 26,4-28,1 kWh/100 km . S-versionerna skiljer sig från övriga e-trons genom annat kjolpaket runt om, bredare skärmar fram och bak, större fälgar, silverlackade detaljer och backspegelkåpor i aluminium. Insidan får sportstolar med läder och Alcantara, växelväljare med S-logga och dekorinlägg i borstad aluminium. Lansering sker senare i höst. Läs allt om modellerna i pressmeddelandet nedan. Tumnagel
34.3°
+
Bobby Green
0

Amazon Eero får stöd för Wi-Fi 6
Snabbare routrar på ingång från Amazon

Amazons dotterföretag Eero visade igår upp en kommande version av sin wifi-lösning i samband med att Amazon visade upp en lång rad grejer från sig själva och andra företag man äger. Den största nyheten med de kommande routrarna från Eero är att dessa nu kan får stöd för Wi-Fi 6, den senaste och snabbaste versionen av wifi-standarden. De får även en inbyggd Zigbee-hub som kan användas för att koppla ihop och styra smarta hem-prylar som finns i nätverket. Det handlar om två nya routrar, Eero 6 och Eero Pro 6, samt repeatern Eero 6 extender. Eero 6 är en dualband router som kan täcka in en yta på runt 140 kvadratmeter vilket är samma täckningsyta som repeatern Eero 6 extender kan täcka in. Eero Pro 6 har tre band, två för wifi via 5Ghz och ett för wifi via 2.4Ghz, och kan täckas en yta på runt 185 kvadratmeter. Routrarna som Amazon visade upp igår kan användas för att bygga upp så kallade mesh-nätverk om man vill täcka in ännu större ytor med wifi. Eero 6 kostar 130 dollar, Eero 6 extender kostar 90 dollar och vill man ha en Eero Pro 6 så kostar denna 230 dollar. Tumnagel
37.3°
+
Wille Wilhelmsson
0

Burton Snowboards öppnar konceptbutik
I Stockholm Den 15 oktober

Det börjar bli dags att ställa undan trädgårdsmöblerna och istället börja fundera på saker att åka på i vinter. Den 15 oktober kommer lämpligt nog Burton Snowboards att öppna upp en konceptbutik i Stockholm. Butiken kommer att ligga på Norrlandsgatan 20 och i den kan man spana in de senaste snöbrädorna tillverkaren har att erbjuda. Tumnagel
90kg
+
Bobby Green

Nu kan du köpa Nespresso-maskinen Vertuo Next
Kan brygga en hel kanna kaffe

Vertuo Next är namnet på Nespressos senaste kaffemaskin och nu går den att köpa. Det som gör den här lite speciell är att den kan brygga en hel kanna (535 milliliter) kaffe vilket motsvarar 3-4 koppar. Vid lanseringen släpps även det nya kaffet Vertuo Carafe Pour-Over Style som innehåller Arabicabönor från Peru och Colombia och som har en rostad och rökig smak. Det släpps även en matchande glaskaraff som rymmer 750 milliliter. Vertuo Next kostar 1699 kronor. Tumnagel
81kg
+
Bobby Green

Modjo - Lady (Hear Me Tonight)
Fredagsklassikern

Vi åker även denna vecka tillbaka 20 år till år 2000 när Modjo släppte Lady (Hear Me Tonight). Det här var den franska duons debutsingel och den fullkomligt exploderade. Hamnade i topp på minst tio stora listor och det är nog ingen som inte har hört den. Fantastisk låt! Tumnagel
98kg
+
Bobby Green

Mac & Cheese på 1700-talet
Så här kanske det gick till

Tänk att du sitter där i mitten av 1700-talet och blir sjukt sugen på lite Mac & Cheese. Då var det bara att tända upp en brasa, hänga kitteln över och börja laga den delikata rätten. Tumnagel
82kg
+
Bobby Green

Ny animerad video till Ozzy Osbournes Crazy Train
All aboard!

Det är nu hela 40 år sedan som Ozzy Osbourne släppte debutplattan Blizzard of Ozz. På skivan finns bland annat den briljanta låten Crazy Train med och den har nu inför jubileet uppdaterats med en ny animerad musikvideo. Tumnagel
88kg
+
Bobby Green

Rapparen som började laga mat
Fick styra om lite på grund av pandemin

Hugh Augustine är en rappare från Los Angeles. När hans turné blev inställd på grund av pandemin bestämde han sig för att istället börja laga lite käk. Tillsammans med sin kusin begav han sig in i köket för att ta fram hälsosamma och prisvärda plantbaserade maträtter som alla ska kunna njuta av. Han lagar och säljer maten från sitt hem i Baldwin Hills. Tumnagel
86kg
+
Bobby Green

David Byrnes Broadway-show kommer till HBO
American Utopia har premiär i oktober

American Utopia är en amerikansk konsertfilm regisserad och producerad av Spike Lee. Det hela är ett live-framträdande av en Broadway-show som hämtar inspiration från David Byrnes album med samma namn. Premiär på HBO den 17 oktober. Tumnagel
83kg
+
Bobby Green

Kit Kat finns i över 400 stycken olika smaker
Yasumasa ser till att komma på nya hela tiden

1973 lanserades Kit Kat i Japan. De chokladbeprydda kexen har sedan dess dykt upp i mängder av olika smaker, och det verkar aldrig ta slut på idéer kring vad man ska stoppa i dem. Enligt Yuji Takeuchi som är marknadsansvarig för Nestlé Japan har över 400 olika smaker på Kit Kat tagits fram. Yasumasa Takagi är konditorn som ser till att komma på nyheterna och i det här klippet får vi se mer av hur han jobbar. Tumnagel
98kg
+
Bobby Green

Sunt friluftsliv med John Mayer
I Jedediah Smith Redwoods State Park

The Atlantic och Land Rover skickade ut artisten John Mayer till Jedediah Smith Redwoods State Park där han fick visa lite hur fantastisk naturen faktiskt är, om du nu inte visste det redan. Tumnagel
82kg
+
Bobby Green

Ny glass från Sia
Salt karamell

Glass blandat med salt karamell är svårslaget så därför är det kanske inte en överraskning att Sias nya tillskott innehåller just detta. Vår Finaste Salt Karamell heter smaken och den innehåller krämig gräddglass av Dulce de Leche, kolakräm och krispiga kolabitar. Glassen släpps i butik från vecka 40. Tumnagel
117kg
+
Bobby Green

Äppelcider med smak av björnbär
Det här Kopparberg Dark Halloween

Lördag den 31 oktober firas Halloween och inför detta har Kopparberg tagit fram en ny alkolholfri cider. Den kallar man kort och gott för Dark Halloween och det är en äppelcider som har smak av björnbär. Designen på burken som rymmer 440 milliliter knyter an till myten om den hemsökta Stora Gården i Kopparberg. Du ska hitta den nya smaken i matbutikerna nu. Tumnagel
98kg
+
Bobby Green

Resort bestående av solcellsbeprydda lyxbåtar
Verkar ju rätt så trevligt

Silent Resorts är en ny typ av resort där besökarna bor i lyxiga båtar försedda med solceller på taket. Båtarna är byggda av det österrikiska företaget Silent Yachts och tanken är alltså att man bor i såna här på resorten. Skulle man vilja ta sig en tur är det bara att kasta loss och köra iväg med den tillfälliga bostaden. Båtarna ligger kring en flytbrygga och i mitten av denna finns ett litet klubbhus man kan hänga vid. Allt man behöver ska dock finnas ombord på båtarna. När det här konceptet kan vara igång och bjuda in gäster återstår att se. Tumnagel
91kg
+
Bobby Green