LIVE 23:45 Oculus Gaming Showcase
m
The Last of Us: Part 2 avslutar konsolgenerationen på topp

The Last of Us: Part 2 avslutar konsolgenerationen på topp
Vi har spelat Naughty Dogs nya mästerverk

Spel / Feature

TL;DR: Föga förvånande är The Last of Us: Part 2 bra. Riktigt bra. Det är bland de snyggaste spelen den här konsolgenerationen och Naughty Dogs arbete med detaljer höjer spelet till skyarna. Gör dig själv en tjänst och upplev det så fort du kan.

The Last of Us släpptes 2013 till Playstation 3 och blev en av de sista stora titlarna till konsolen. Spelet var rätt banbrytande med helt fantastisk grafik och levererade en mänsklig och brutal berättelse som lyckades rycka ordentligt i känslosnörena. Sedan givetvis riktigt vass gameplay som ständigt fick pulsen att gå upp av ren stress. När det blev känt att spelet skulle få en uppföljare var första reaktionen någonting i stil med ”behövs det verkligen?”. Efter att ha spelat uppföljaren kan undertecknad endast visa tacksamhet att vi får tillbringa mer tid i denna mörka och brutala värld.


Ellie och gänget drar ut för att patrullera.

En berättelse som berör


The Last of Us: Part 2 utspelar sig fem år efter händelserna i första spelet. Ellie och Joel har bott in sig i Jackson, Wyoming, tillsammans med ett gäng andra överlevare och spenderar dagarna med att patrullera i området för att hålla bus och spelvärldens motsvarighet till zombies borta. Faror lurar utanför samhällets väggar, men befolkningen i Jackson har ändå lyckats skapa en stabil gemenskap och livet verkar vara förhållandevis lugnt och harmoniskt.

Givetvis får vi inte tillbringa allt för lång tid i lugnet innan skiten träffar fläkten och Ellie måste lämna tryggheten för att bege sig ut i världen. Specifikt vad för skit som träffar fläkten kan vi inte gå in på, men Ellie är arg, rosenrasande till och med, och är ute efter hämnd. Hon tar sitt pick och pack och börjar sin resa mot Seattle för att leta reda på en grupp från organisationen Washington Liberation Front som huserar där.

Vad som händer därefter får ni själva uppleva. Precis som man väntar sig med ett modernt spel från Naughty Dog är berättelsen väldigt välskriven, gripande och full av känslomässiga ögonblick som är bra jobbiga att uppleva. Och vissa tillfällen kan vara riktigt brutala och få dig som spelare att på riktigt må dåligt av de extremt våldsamma scenerna. Det kanske bara är jag som blivit mer känslig med åren, men vid vissa tillfällen var jag tvungen att ta en liten paus för att mentalt borsta av mig från det jag precis upplevt. Våldsamma scener i spel är verkligen inget nytt, men det ligger på en helt annan nivå när spelet känns så realistiskt.

Annars är givetvis karaktärerna också välskrivna och även om man inte kan relatera till dem på en personlig nivå kan man utan problem respektera deras kamp och viljor till den grad att berättelsen blir trovärdig. Visst, det finns ett par tillfällen skämskudden får komma fram, men dessa sänker inte upplevelsen i det stora hela.


Ellie är inte lika bra som Joel på gitarr, men dessa tillfällen är en fröjd.

Högt och lågt


Ellie är en helt annorlunda karaktär jämfört med Joel. Hon är mindre och inte lika stark, men betydligt mer graciös än sin inofficiella adoptivpappa. Hon är betydligt mer rörlig än Joel och Naughty Dog har lagt till några nya flådiga funktioner som drar nytta av detta. Bland annat kan Ellie hoppa och ta sig upp till högre nivåer, vilket praktiskt taget lägger till en helt ny dimension av möjligheter under spelets gång. Hamnar du i strid där marknivån är knökfull av fiender har du möjlighet att klättra upp till en ny våning för att lättare kunna sänka fiender på olika sätt.

Den andra stora nyheten är att Ellie nu kan krypa, vilket gör att hon kan lättare kan smyga runt i högt gräs och komma närmare fiender eller kravla under bilar samt ta sig genom hål i väggar. I kombination med de nya vertikala möjligheterna har utvecklarna gjort att spelet känns en skvätt som Metal Gear Solid eller Splinter Cell. Precis som i dessa spel har du möjlighet att använda all utrustning medan du ligger ner, vilket gör krälande till en rätt viktig punkt. Detta betyder att spelare som är duktiga på att hålla reda på omgivningen och sina rörelsemöjligheter kommer inte ha några större svårigheter att smyga runt och ta kål på fiender utan att bli upptäckt.

Även om Ellie är rörlig och kan använda av sig av mer smygiga taktiker, så erbjuder fienderna ändå en ordentlig utmaning. Människofienderna patrullerar runt i områden och om du börjar smygdöda fiender så kommer fienderna efter ett tag uppmärksamma att deras vänner försvunnit och börjar leta efter dig. Och i vissa tillfällen har fienderna med sig hundar som kan lukta sig till var du befinner dig. Det blir alltså en rejäl utmaning att förlita sig på stealth, men när man lyckas får man en härlig självförtroendeboost. Och extra trevligt är det när man lyckas att inte ta livet av jyckar i onödan.


Blir man påkommen när man krälar gäller det att panga tillbaka snabbt.

Människofienderna är uppdelade i två grupper: Lantvärnsgruppen Washington Liberation Front, eller wolves, samt sekten Seraphines, som i spelet kallas scars. Wolves känns som klassiska soldatfiender och kommunicerar ständigt med varandra för att hålla sig uppdaterade samt är utrustade med rediga pangpang-vapen. Scars å andra sidan har ett lite mer tyst tillvägagångssätt och kommunicerar genom att vissla och smyger oftast runt för att överraska sina fiender. Scars är oftast utrustade med pilbåge, men kan även bära på hagelbrakare och jaktgevär samt att vissa stora fiender är utrustade med slägga, som kan göra livet surt för spelaren rätt snabbt.

Sedan får vi förstås inte glömma zombiesarna. Eller de infekterade, som de kallas i spelvärlden. Vi får möta Runners, Clickers och Bloaters precis som i första spelet, men då fem år har gått sedan dess har de infekterade utvecklats en aning och vi får möta ett par nya typer av infekterade under spelets gång. Bland annat Stalkers, som vi endast fått möta ett par gånger tidigare, dyker upp oftare och smyger runt i mörka lokaler för att överraska dig på ett dödligt vis. Shamblers är en mindre version av Bloaters och kan ta en hel del skada och attackerar dig genom att kasta gasbomber som fräter sönder huden. De nya fiendetyperna ökar variationen rejält och gör livet rätt mycket mer spännande när du utforskar infekterade byggnader.


Bloaters kan vara bra irriterande att hantera.

Fienderna ger som sagt spelaren en ordentlig utmaning och det gäller att hålla koll på sin omgivning konstant för att inte bli överraskad av varken människor eller infekterade. Då spelaren inte kan bära med sig allt för mycket resurser gäller det att ständigt variera sitt tillvägagångssätt i strider och det ständiga kravet på variation gör att spelets 25-30 timmar alltid känns fräscha, vilket uppskattas rejält.

Ellie kan bära med sig flera olika vapen som är bra i olika situationer som bland annat pistol, jaktgevär, pilbåge och hagelbrakare. Samtliga vapen går att uppgradera för att bland annat göra mer skada, ha utrymme för fler skott och få bättre sikte. Vapenuppgradering kräver precis som i föregångaren pryttlar, eller parts, som går att hitta utspritt i världen. För att göra din karaktär så effektiv som möjlig i strid är ett hett tips att ständigt utforska områden för att lägga vantarna på extra resurser. Att kunna få bättre stabilitet när man siktar gör livet bra mycket lättare när du har en zombie springandes mot dig.

Givetvis finns det även ett någorlunda craftingsystem. Utöver parts som används för att uppgradera vapen kan du plocka upp olika resurser som bland annat trasor, alkohol och spikar som låter dig knyppla ihop molotov cocktails, hälsokit, minor och ljuddämpare till pistolen och lite annat smått och gott. Du kan endast bära tre av en resurs med dig och resurserna delas ofta av de olika sakerna som du bygger ihop, så utforska så mycket som möjligt så ofta du kan. Det är rätt lökigt att hamna i ett scenario där du inte kan använda din favoritpryl för att du precis använt upp resurser.

Precis som Joel i första spelet är det möjligt att uppgradera Ellies förmågor. Till en början har Ellie endast möjlighet att låsa upp förmågor i ett kort skillträd, men under spelets gång kan du hitta olika tidningar som låser upp ytterligare kolumner med förmågor. Det kostar piller att låsa upp förmågorna och precis som andra resurser hittas dessa utspridda på banorna. Så, igen: Utforska allt, jämt.

Rackarns välpolerad grafik


Grafiken är verkligen på topp. Uncharted 4 var det senaste spelet Naughty Dog levererade och det var verkligen urläckert och det var svårt att se hur man skulle kunna förbättra det visuella. Men det har Naughty Dog gjort. Det är ingen natt- och dag-skillnad mellan Uncharted 4 och The last of Us: Part 2, men Naughty Dog har finputsat spelmotorn för att förfina detaljer. Karaktärsmodellerna är otroligt realistiska med detaljer som svettdroppar och tårar som gör dem mer mänskliga, vilket även gör det lättare för spelaren att relatera till deras känslor på ett helt annat sätt än när man bara blir matad ansiktsuttryck och röst.

Även miljöerna är riktigt välpolerade och detaljerade. De olika områdena vi får besöka under resans gång är oftast tagna från verkligheten och Naughty Dog har gjort ett bra jobb att få världen att kännas som en värld där naturen mer eller mindre fått 25 år på sig att växa tillbaka. Ett par områden vi får besöka är även riktigt stora, tänk typ Madagascar-banan i Uncharted 4, och i dessa får man ströva runt fritt i och utforska för att hitta resurser, uppgraderingspiller och annat som kan vara användbart. Då områdena är så stora så får spelaren tillgång till fortskaffningsmedel som häst eller båt, vilket sparar en hel del tid.


Även naturen kämpar tillbaka.

Sammanfattning


The Last of Us: Part 2 ett riktigt imponerande spel. Storyn är gripande och hugger ständigt rakt i hjärtat och sådär härligt ångestfylld. De nya rörelsemöjligheterna ger dig mer frihet att spela precis som du vill och AI:n är smart nog att varje strid känns dynamisk och spännande. Och sedan är den uppdaterade grafikmotorn grädde på moset och ger spelet det där lilla extra som höjer upplevelsen. Ska du spela ett spel i sommar så kommer du inte bli besviken av The Last of Us: Part 2. Det är en fröjd rakt igenom. En brutal och bitvis hemsk upplevelse, men ändå en fröjd.

The Last of Us: Part 2 släpps 19 juni till Playstation 4.

I vanlig ordning är det bara att plita ner en fråga eller två i kommentarsfältet om det är något ni vill ha reda på om spelet.

Läs mer
47.9°
0

The Last of Us: Part 2 avslutar konsolgenerationen på topp

Vi har spelat Naughty Dogs nya mästerverk

The B1M pratar om One World Trade Center
Världens största kompromiss?

I dag bjöd YouTube-kanalen The B1M på ett nytt klipp där man tittar lite närmare på byggnader och sådant. Denna gång kollar man in One World Trade Center. Ett bygge som hade stora ambitioner men där slutprodukten fick se till att kompromissa en aning. Tumnagel
37.8°
+
Frode Wikesjö
0

Kort klipp från Dark Side of the Ring
Jon Moxley pratar om Nick Cage

Snart har den tredje säsongen av Dark Side of the Ring premiär på Vice TV där man tar upp några av wrestling-världens mörkare sidor. Ett av säsongens avsnitt kommer kretsa kring wrestlaren Nick Cage som ofta tog i lite väl mycket när han skulle underhålla publiken. I klippet ovan får man se när Jon Moxley pratar om en match som han hade med Nick Cage för ett antal år sedan. Tumnagel
37.3°
+
Frode Wikesjö
0

Trailer för Werevolves Within
Ubisofts VR-spel blir film

Ubisoft har en massa flådiga franchises som man skulle vilja se i filmform, men efter Assassinx27s Creed är det kanske bäst att satsa på produktioner med en mindre skala. Som Werevolves Within som baseras på Ubisofts VR-spel med smala namn. I filmen får vi besöka en småstad där en mördare härjar runt och det är upp till befolkningen att lista ut vem det egentligen är som är busen. Werevolves Within har biopremiär 25 juni i USA och släpps på VOD-tjänster 2 juli. Tumnagel
37.2°
+
André Stray
0

Rekordlångt godståg testkördes i Sverige
Långa tåg anses vara bättre för miljön

Trafikverket skriver i ett pressmeddelande att ett rekordlångt godståg testades på sträckan mellan tyska Maschen och Malmö i helgen. Tågets sammanlagda längd var på 835 meter vilket är betydligt mycket längre än maxlängden på 630 meter som är tillåten på de flesta godsstråk i Sverige. På Malmbanan mellan Luleå och Narvik får dock godstågen får vara 750 meter långa. Tanken bakom att testa längre godståg i Sverige är att dessa skulle kunna transportera mer gods vilket skulle göra transporterna miljövänligare. Med en tåglängd på 835 meter kan 55 stycken 45-fots containrar dras, jämfört med 41 stycken vid en tåglängd på det idag tillåtna 630 meter skriver Trafikverket. Redan idag tillåts längre godståg i till exempel Finland, Danmark, Tyskland, Frankrike och Schweiz. Fram till 2030 har EU dessutom beslutat att trafikering av minst 740 meter långa tåg ska vara möjligt på det transeuropeiska transportnätet (TEN-T). Vill ni kolla in fler bilder på det rekordlånga tåget som testades i helgen så hittas lite sådana på Järnvägar.nu. Tumnagel
41.8°
+
Wille Wilhelmsson
0

En ny trailer för Necromunda: Hired Gun
Enter the Hive

Streum On Studio bjuder här på en ny trailer för sitt kommande FPS-spel i Warhammar-miljö Necromunda: Hired Gun. Navigate an ocean of crime and corruption to balance the bloody ecosystem of Necromunda as a merciless hired gun. The money’s good, the dog’s loyal, and the gun’s reliable – but can you survive the hunt? Necromunda: Hired Gun is an indie fast-paced, violent, and thrilling FPS set in the darkest reaches of Warhammer 40,000’s most infamous hive city. Necromunda: Hired Gun är på gång för Windows, PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One samt Xbox Series X/S och släpps den 1 juni. Tumnagel
37.8°
+
Frode Wikesjö
0

Kolla in några av UNESCO:s världsarv på Google Arts & Culture
Perfekt för oss som börjar bli lite ressugna

Google Arts & Cultures fortsätter att digitalisera vår värld och erbjuda virtuella turer från olika sevärda platser runt om i världen och annat sevärt inom kulturvärlden. Nu har man lagt ut några av UNESCO:s närmare 1200 så kallade världsarv på sin webbplats där besökare kan kolla in vad dessa har att erbjuda. Bland världsarven som nu lagts till hittas bland annat Taj Mahal, Kilimanjaro, Yosemite National Park, Jeju Island (bilden ovan), Colosseum, kanaler i Frankrike, Rio de Janeiro och Simien National Park i Etiopien (bilden nedan). Då det kan dröja ett tag innan vi får möjlighet att besöka dessa världsarv på riktigt kanske det åtminstone kan stilla upptäckarlusten något genom att kolla in dem virtuellt. Ni hittar Google Arts & Cultures webbplats för UNESCO:s världsarv på länken nedan. Tumnagel
37.6°
+
Wille Wilhelmsson
0

En kort titt på Test Drive Unlimited Solar Crown
Spelserien lever än!

Test Drive Unlimited släpptes 2006 och 2011 fick bilspelet en uppföljare. Ett tredje spel har varit på ingång sedan dess, men det har varit rätt tyst på den fronten rätt länge. Nu verkar det dock vara dags att rivstarta serien igen då en kort teaser för Test Drive Unlimited Solar Crown har släppts. Teasern ger oss inte så mycket info om spelet, men det verkar i alla fall som att vi kommer få köra bil. Och om Solar Crown erbjuder liknande gameplay som föregångarna så kommer det erbjudas bilkörande på en ordentligt stor karta. Tumnagel
38.4°
+
André Stray
0

En närmar titt på Microsofts Project Natick
Och lite andra av Microsofts datacenter

Microsoft har lagt upp en webbplats med lite tillhörande korta filmer där vi kan få kolla in de enorma datacenter som driver Microsofts molntjänst Azure och andra plattformar. Det snackas även en del om tekniken bakom datacentren som till exempel hur anläggningarna kyls ner. På länken nedan kan ni ta en virtuell tur av Microsofts "We live in the Cloud"-webbplats. De tillhörande klippen är filmade i 360-grader och här ovanför kan ni kolla in ett sådant från Microsofts Project Natick, datacentret som Microsoft körde från havets botten under två år och nyligen tog upp till ytan igen. Här nedanför hittas ytterligare fyra 360-klipp som visar upp andra delar av Microsofts datacenter. Tumnagel
38.0°
+
Wille Wilhelmsson
0

Magic Leap har ett nytt AR-headset på gång
Ska släppas i slutet av året

Det en gång så hajpade AR-företaget Magic Leap uppger att man har ett nytt headset för augmented reality på gång, ett headset som kommer att släppas någon gång i slutet av året. Det är företagets vd Peggy Johnson som i en intervju med Protocol säger att Magic Leap 2 kommer att släppas innan årets slut. Magic Leap släppte sitt första headset Magic Leap One 2019. Detta gjorde dock inte någon större succé på marknaden trots den stora hajpen som omgett företaget och alla de miljarder dollar som Google, AT&T, Alibaba, NTT Docomo, Saudiarabien och andra plöjt ner i företaget. I slutet av 2019 började Magic Leap att satsa på företagsapplikationer och våren 2020 lade man ner hela sin konsumentdivision. Även Magic Leap 2 verkar vara utvecklat för företagsanvändare och Johnson säger om det nya headsetet från företaget: "For frontline workers, the product has to be something comfortable that they can wear all day long. So wex27ve made the product half the size, about 20% lighter. But most importantly, wex27ve doubled the field of view. Thatx27s a hard thing to do. The optics around that are complex, but we have a very talented engineering team." Magic Leap One kostade cirka 2300 dollar och sägs ha sålt i runt 6000 exemplar. Vad Magic Leap 2 kommer att kosta finns det än så längs inga uppgifter om. Tumnagel
37.1°
+
Wille Wilhelmsson
0

Into the Spider-Verse-uppföljaren har tre nya regissörer
Precis som föregångaren

Många kockar, sämre soppa brukar man ju säga, men när det kom till Spider-Man: Into the Spider-Man verkar det ha varit exakt vad som behövts för att leverera en riktigt bra superhjältefilm. Första filmen regisserades av Bob Persichetti, Peter Ramsey och Rodney Rothman och nu har gänget fått lämna över stafettpinnen till en ny trio. Uppföljaren kommer regisseras av Joaquim Dos Santos, Kemp Powers, och Justin K. Thompson. Tittar man på trions IMDb-sidor så verkar det som att Into the Spider-Verse-uppföljaren är i trygga händer. Joaquim Dos Santos har tidigare jobbat med hyllade Avatar: The Last Airbender, The Legend of Korra och Voltron: Legendary Defender. Kemp Powers var medregissör för Soul och Thompson vad production designer på första Into the Spider-Verse. Spider-Man: Into the Spider-Verse har premiär i oktober 2022 och det lär dröja ett tag innan vi får reda på vad som kommer hända i filmen, men oavsett är vi taggade. Tumnagel
38.0°
+
André Stray
0

Microsoft ryktas lansera molndator i sommar
Kör Windows 10 på i stort sett vad som helst

ZDNet rapporterar att Microsoft kan vara på gång att lansera sin så kallade molndator, "Cloud PC", någon gång i sommar. Med Cloud PC skulle det bli möjligt för användare att komma åt Windows 10-installationer från andra maskiner och virtuellt köra program som till exempel Microsoft Office. Microsoft skriver själva om Cloud PC: "(The Cloud PC service) allows all users to be productive from anywhere, on any device with a cloud-powered, secure, and always up to date Windows experience. It also seamlessly allows endpoint managers to instantly provision cloud hosted PCs and manage physical and virtual devices through a unified portal and a fixed and predictable price." Enligt ZDNet tros Cloud PC bli en del av Microsofts 365-tjänst och finnas tillgänglig i några olika prenumerationserbjudanden. I slutet av maj kommer Microsoft att arrangera sina utvecklarkonferens Build och det är väl inte helt osannolikt att vi kan få höra lite mer om Microsoft Cloud PC då. Tumnagel
42.1°
+
Wille Wilhelmsson
0

Nu finns SVTs kanaler på Apple TV
Linjär-tv i SVT Play-appen

I förra veckan skrev vi att SVT Play äntligen var på gång med kanaler till deras Apple TV-app. Då fanns funktionen i betaversionen men nu är den släppt publikt, så uppdatera appen så ska den finnas där. Sen är det bara att linjärkolla på SVT1, SVT2, SVT Barn, Kunskapskanalen och SVT 24. Tumnagel
49.5°
+
Roger Åberg
0

Emilia Clarke hoppar på MCU-serien Secret Invasion
Skrullfest, Skrullfest hela dan!

Disney har verkligen lagt manken till med sina MCU-serier och resultatet är hittills riktigt bra. Dessa planer verkar fortsätta även med framtida serier och det har nu blivit känt att Emilia Clarke, känd från bland annat Game of Thrones, rekryterats till den kommande serien Secret Invasion. Clarke kommer medverka vid sidan av Samuel L. Jackson och Ben Mendelsohn, som kommer reprisera sina roller som Nick Fury och Talos. Utöver Clarke har även Kingsley Ben-Adir samt Olivia Colman rekryterats till serien. Specifikt vad som kommer hända i serien är för tillfället okänt, men Marvel-chefen Kevin Feige har tidigare berättat att serien inte kommer ha samma skala som serietidningsversionen utan kommer fokusera mer på Nick Fury och Talos som måste hantera de mer paranoida aspekterna av berättelsen. Inspelningarna av Secret Invasion väntas dra igång i höst, men när serien kommer ha premiär är för tillfället okänt. Tumnagel
39.2°
+
André Stray
0

Outlook får pausfunktion för möten
Trevligt

Microsoft Outlook har fått ny funktionalitet som gör att man kan lägga in pauser i möten. Detta kan ju leda till att det inte känns allt för jobbigt när man ser ett mötesblock på tre timmar i kalendern. Dessa pauser kan också ges på individnivå om man nu vill slippa Bengt var tionde minut. Tumnagel
41.8°
+
Frode Wikesjö
0

Square Enix kommer delta på E3-mässan
Annat vore väl underligt

Är det ens E3 om Square Enix inte deltar och visar upp spelnyheter i någon form? Troligtvis inte. När E3-anordnarna meddelade att E3 2021 kommer återvända i digital form nämndes en rad speljättar, men Square Enix lös med sin frånvaro i listan. Nu har Square bekräftat att bolaget kommer leverera nyheter under mässans gång, vilket gör att vi än en gång kan sova ordentligt. E3 2021 kommer hållas 12 till 15 juni och bara några dagar innan, 10 juni, kommer Final Fantasy VII Remake Intergrade släppas. Med tanke på timingen vore det rätt passande om Square levererade lite nyheter om den andra delen av Final Fantasy VII, men detta kan vara lite för mycket begärt. Tumnagel
37.6°
+
André Stray
0

Logitech släpper Combo Touch-fodral till nya iPad Pro
Tangentbordsfodralet med touchpad

Efter det att Apple igår presenterade nya iPad Pro-modeller har Logitech inte helt oväntat visat upp ett nytt fodral med tillhörande tangentbord som passar dessa. Logitech Combo Touch till iPad Pro 11 och 12,9 tum har blivit lite tunnare än sina föregångare och även försetts med en större touchpad än den som hittats i tidigare modeller av Combo Touch. Tangentbordsdelen på fodralet är avtagbar om man föredrar att använda iPad Pro och fodralet i tabletläge. Fodralet är även formgivit så att det är möjligt att förvara och ladda upp Apple Pencil när denna inte används som synes på bilden ovan. Logitech Combo Touch för 1:a, 2: och 3:e generationens iPad Pro 11 tum kostar 199 dollar medan fodralet kostar 229 dollar till den femte generationens 12,9 tumsversion av iPad Pro. Tumnagel
37.8°
+
Wille Wilhelmsson
0

Apogee visar vad de har på gång
Kan vi få ett nytt Raptor tack?

Den tokklassiska spelutgivaren Apogee höll i går en videopresentation med Duke Nukem-rösten Jon St John där de visade vilka spel de har på gång det närmsta året. De flesta minns nog Apogee för spel som Commander Keen, Duke Nukem, Wolfenstein 3D, Rise of the Triad, Raptor, Shadow Warrior, Max Payne och Prey. Men nu är de som sagt tillbaka med ett gäng nya spel som du kan kolla in i klippet ovan. Tumnagel
38.9°
+
Frode Wikesjö
0

Missa inte kvällens Oculus Gaming Showcase
VR-festen drar igång vid midnatt

Senare i natt kommer Facebook och Oculus hålla lite låda och presentera lite nyheter på VR-fronten. För tillfället vet vi inte specifikt vad som kommer visas upp, men vi har fått reda på att Capcom kommer delta för att visa upp den nya VR-versionen av Resident Evil 4. Oculus Gaming Showcase kommer dra igång vid midnatt och liveströmmen kan ni kika på genom att klicka på videorutan ovan. Tumnagel
37.6°
+
André Stray
0

Mange Makers släpper Ballar Ur
Ny dag, ny dänga

De senaste veckorna har vi fått följa Mange Makers i en dokumentärserie och i serien får vi reda på att gruppen återförenats och spelat in en ny platta. Och nu har första låten Ballar Ur släppts. Tumnagel
62kg
+
André Stray

Foo Fighthers släpper video till Chasing Birds
Rätt trippad

Här kan ni kolla in Foo Fighters nya video som man gjort till låten "Chasing Birds". Det handlar om en animerad historia som väl kan beskrivas som något psykadelisk. "Chasing Birds" är en av låtarna på Foo Fighters tionde studioalbum "Medicine At Midnight" som efter lite pandemifördröjning släpptes tidigare i år. Tumnagel
89kg
+
Wille Wilhelmsson

VanMoof lanserar extrabatteri till sina elcyklar
Utökar räckvidden med 100 kilometer

Elcykeltillverkaren VanMoof har lanserat något man kallar för VanMoof PowerBank vilket är ett extrabatteri som ger deras elcyklar lite extra kräm när cykelns inbyggda batteriet har laddats ur. VanMoof PowerBank passar till VanMoofs modeller S3 samt X3 och utlovar en extra räckvidd på cirka 100 kilometer. Batteriet går dessutom att använda som en bärbar batteriladdare då det laddar upp cykelns inbyggda batteri när denna står still. Extrabatteriet adderar cirka 2,8 kilo vikt till VanMoofs S3-modell som i sitt grundutförande väger 19 kilo. Batteriet kostar 348 euro, cirka 3500 kronor. Vi har skrivit lite om VanMoofs cyklar tidigare, vilka kostar från cirka 20.0000 kronor, och de artiklarna hittas inlänkade här nedanför. Tumnagel
127kg
+
Wille Wilhelmsson

James Hoffmann går igenom AeroPress
Kaffegrejen för ensamdrickaren

AeroPress är en kaffemanick som ganska snabbt och enkelt levererar en kopp kaffe. Jag har aldrig testat en AeroPress så jag tyckte det var intressant att kolla på kaffekännaren James Hoffmanns genomgång och historielektion av manicken (ovan). Nedan hittar ni del två där man går igenom hur man ska använda den. En AeroPress kostar runt 300 kronor (jämför priser). Har ni testat? Gillar ni? Tumnagel
113kg
+
Roger Åberg

Här är musiken till It takes two
Josef Fares hyllade spel

Josef Fares spel It Takes Two har hyllats och nu är musiken här. Eller alltså, den kom till spelet så klart men finns nu som album att lyssna på även när man inte lirar. – Musiken till It Takes Two går inte att jämföra med något annat. Varje level, och i vissa fall varje chapter har sin egen stil. Det är ett galet spel och vi testade många riktningar innan vi hittade rätt musikaliskt. Resultatet består av orkestermusik, rock, väldigt magiskt sound med överraskningar, piano, passion, kärlek men också vemod. Det är också en väldigt intressant mix av min och Gustafs speciella stilar, säger kompositören Kristofer Eng, ansvarig för musikens huvudtema. Musiken är alltså skapad av Kristofer Eng och Gustaf Grefberg och innehåller ett gäng olika stilar. Man har även jobbat med Philip Eriksson som är ansvarig för ljuden i spelet. De 33 låtarna på albumet är inte all musik från spelet, det hade blivit ett alldeles för långt album eftersom spelet innehåller mer än 13 timmar musik. Tumnagel
130kg
+
Roger Åberg

KRISS KYLE CYKLAR I WALES
På MTB istället för BMX

BMX-åkaren Kriss Kyle lämnade sin BMX hemma när han skulle åka till Wales. Väl där kunde han dock inte låta bli att cykla lite men istället för tuffa sig med BMX:en tog han en tur med en enduro-MTB istället. Tumnagel
101kg
+
Frode Wikesjö

Steve-O äter heta kycklingvingar
Och dricker lite sås

Det är dags för Steve-O att gästa Hot Ones och utöver att äta starka kycklingvingar pratas det om hans karriär och liv. Tumnagel
89kg
+
André Stray

Mode-"regler" för japanska kvinnor
Rätt mycket att hålla reda på alltså

YouTube-kanalen Life Where Ix27m From intervjuar här några japanska kvinnor om hur landets rätt strikta mode-"regler". Redan från tidig ålder lär man sig att man måste klä sig och se ut på ett visst sätt i formella sammanhang. Om man inte gör det kan det lätt bli lite problematiskt. Tumnagel
74kg
+
Frode Wikesjö

Nu kommer TipTop i godisform
Hurra!

TipTop är en fantastisk glass där glassen liksom är bonus. För choklad och puffarna i det och det där i mitten är ju det som är godast egentligen. Nu kommer TipTop som godis med bara dessa godbitar och kallas då TipTop Bites. Det är den åttonde godisversionen av glass som Candy People lanserar, tidigare har vi fått 88an Bites, Nogger Bites, Piggelin Drops, Sandwich Bites, Sandwich Bites Pepparkaka, Lakritspuck Bites och Calippo Drop. TipTop Bites kommer 23 april till Hemmakväll och till välsorterade livsmedels- och servicebutiker från vecka 19. Tumnagel
89kg
+
Roger Åberg

Kanye Wests Nike Air Yeezy 1 säljs på auktion
Prototyp tros gå för en miljon dollar

Auktionshuset Sothebys kommer snart att auktionera ut en prototyp av Nike Air Yeezy vilka kan komma att bli de dyraste sneakers som någonsin sålts på en auktion. Prototypen låg till förlaga till den första versionen av Nike Air Yeezy vilka Kanye West visade upp för första gången på Grammy Awards 2008 och som började säljas i butik året därpå. Sothebys själva tror att slutpriset på skorna kommer att landa på över en miljon dollar. Skulle så bli fallet så skulle det slå det nuvarande rekordet för ett par sneakers som sattes i maj förra året när ett par Nike Air Jordan 1 som Michael Jordan själv använt gick för 615.000 dollar. Prototypen av Nike Air Yeezy kommer att visas upp av Sothebys i Hongkong senare den här månaden. De kommer sedan att säljas via en privat auktion till den som kan hosta upp mest deg för att bli ägare till vad Sothebys kallar "one of the most prized and sought-after sneakers in existence". Tumnagel
8kg
+
Wille Wilhelmsson

Amason kör live på Twitch i kväll
Med Esther

Saknar du att gå på konsert? I kväll så kör Amason och Esther live på eventet 3,6h Ingrid och det hela strömmas helt gratis på Twitch. Strömmen öppnar klockan 17.00, sen kör DJ Gustav Ejstes från 18.00. Esther går på 18.40 och Amason går på 19.00 och spelar i en timme. Sedan tar DJ Lång-Kalle över. Nedan ett klipp från när Amason körde på en tidigare version av 3,6h Ingrid. Under det Esther. Tumnagel
88kg
+
Roger Åberg

Stan Smith Mylo är tillverkade av svamp
Adidas visar upp nytt koncept

Adidas har visat upp en ny version av sin klassiska tennisko Stan Smith där lädret i skon delvis är ersatt av materialet Mylo, ett naturmaterial som är framställt från svampmycel. Det hela är en del av Adidas plan att använda så mycket naturmaterial som möjligt i sin skotillverkning, något som man gör för att värna om miljön. Mylo tillverkas av biotech-företaget Bolt Thread men i dagsläget verkar det inte finnas tillräcklig tillgång på materialet för att det ska gå att producera en kommersiell version av Stan Smith Mylo. Det innebär att skon i dagsläget bara finns som ett koncept men förhoppningsvis kanske vi kan få se en lite svampigare version av Stan Smith i butikerna i framtiden. När så kan bli fallet finns det dock än så länge inga uppgifter om. Tumnagel
106kg
+
Wille Wilhelmsson