10 i dag 11 i går s Logga ut Logga in Skaffa Premium!
Tio familjemedlemmar ska kunna spela dina Xbox One-spel Men hur fungerar det egentligen?
Tio familjemedlemmar ska kunna spela dina Xbox One-spel

Förvirringen fortsätter kring Microsofts system för begagnade spel. I den utökade FAQ som de lade ut inatt förtydligade de att konsolen kräver en check mot nätet varje dygn för att det ska gå att spela. De meddelade också att det ska gå att ge bort ett spel en gång och att det går att sälja sina spel till återförsäljare om utvecklarna har valt att lägga in stöd för det.

Men de skriver också en annan sak, nämligen att upp till tio familjemedlemmar ska kunna spela dina spel på andra konsoler än din egen. De ska då också kunna komma åt alla de spel du har valt att lägga i en delad mapp. Men vänta lite. Hur ska de kunna skilja på om det är en kompis, ett syskon eller en förälder som spelar spelet? Och vad definierar familjemedlemmar? Tekniskt sett borde man alltså kunna dela sina spel med tio kompisar.

"Xbox One will enable new forms of access for families. Up to ten members of your family can log in and play from your shared games library on any Xbox One. Just like today, a family member can play your copy of Forza Motorsport at a friend’s house. Only now, they will see not just Forza, but all of your shared games. You can always play your games, and any one of your family members can be playing from your shared library at a given time."
I samma FAQ har Microsoft skrivit att det går att nå sina spel från vilken konsol som helst, exempelvis hemma hos en kompis, men att det bara går att spela en timme efter att internetchecken har gjorts. Det gäller när man är inloggad på sitt eget konto på en annan konsol. Hur det här skiljer sig från att en familjemedlem använder spelet via sitt konto på en annan konsol förklaras inte, men uppenbarligen kan inte samma regler gälla där. För då vore det inte speciellt intressant för andra familjemedlemmar att spela.

Förvirringen fortsätter alltså kring Microsofts nya system och det känns som om det är många regler, om och men att hålla koll på.

Det som är tydligt med "familjegrejen" är i alla fall att endast en person kan spela spelet åt gången. Så det går inte att köra på flera konsoler samtidigt.

Spel, Microsoft, Xbox One, E3, Begagnat
29.8° 0 Emmy Zettergren Emmy Zettergren
fre. 7 jun 2013, 10:34
Tio familjemedlemmar ska kunna spela dina Xbox One-spel Men hur fungerar det egentligen?
29.8°
0