37 i går s Logga ut Logga in Skaffa Premium!
Tuffa tider för Iwata Förtroendet för Nintendos VD har sjunkit
Tuffa tider för Iwata

Enligt den japanska tidningen Nikkei så står Nintendos VD inför en stor prövning framöver. Varje juni håller Nintendo ett möte med sina aktieägare där det röstas om den nuvarande styrelseleordföranden (Iwata) ska få sitta kvar. I 2011 hade Iwata ett väldigt stort stöd med hela 92,9 procent av rösterna medan det förra året bara var 77,3 % som hade förtroendet kvar för honom.

Det senaste året har varit riktigt tufft för Nintendo med en förväntad nettoförlust på hela 25 miljarder Yen. Nikkei säger att investerare nu börjar bli alltmer irriterade på Nintendo eftersom bolaget inte verkar kunna vända den negativa försäljningen.

Satoru Iwata har själv sagt att han inte kommer att stiga ner från VD-posten, men det återstår att se hur förtroendet är för honom i juni.

Självt tror jag absolut att Iwata kommer få vara kvar. Min uppfattning är att i Japan så byter man inte bara ut ledningen hux flux när det går lite dåligt utan nyckelpersoner stannar ofta kvar på sin post väldigt länge. Men jag är ju ingen expert på det här och allting kan ju så klart hända.

Vad tror ni själva? Skulle Nintendo må bra av en ny ledare eller kan Iwata vända den negativa trenden?

Spel, Nintendo, Iwata, förtroende, Satoru Iwata, Nikkei Tack till Stefan
35.7° 0 Peter Tjärndal Peter Tjärndal
tors. 3 apr 2014, 13:48
Tuffa tider för Iwata Förtroendet för Nintendos VD har sjunkit
35.7°
0