40 i dag 37 i går s Logga ut Logga in Skaffa Premium!
Spelintryck Vi har spelat Final Fantasy Explorers Delad glädje är fyrdubbel glädje
Vi har spelat Final Fantasy Explorers

Final Fantasy Explorers känns som en spirituell uppföljare till Final Fantasy: Crystal Chronicles på Nintendo GameCube, stöpt i samma bakform som Monster Hunter. I öppningssekvensen får vi se att människan har lärt sig utvinna magin ur magiska kristaller, och Explorers ger sig ut till ön Amostra som har exceptionellt mycket av dem. Spelets nav är en liten stad i utkanten på ön, och det är här man hittar nya uppdrag, bygger ny utrustning och lär sig nya färdigheter. När man sedan är redo ger man sig ut och utforskar och slutför uppdrag för invånarna i staden. 

Spel, Nintendo, Final Fantasy Explorers, Square Enix, 3DS

Storyn blir dock väldigt tunn väldigt fort. Uppdrag inleds och avslutas med ett par meningar och mynnar bara ut i fler uppdrag. Detta, om än ovanligt för serien, är typiskt för genren. Kristallerna vaktas av kraftfulla Eidolons, starka bossar ur tidigare Final Fantasy spel, och det är dessa som utgör den största utmaningen. Fokus ligger på att klå starkare Eidolons, få uppgradera sin utrustning och skaffa bättre färdigheter. Tyvärr blir uppdragen ganska urvattnade och upprepar sig titt som tätt vilket gör upplevelsen ganska enformig ett tiotal timmar in. Det dröjer också lika lång tid, om inte längre, innan det dyker upp någon egentlig utmaning i spelet, något som gör att början av spelet blir lite tradigt.

Styrkan i Explorers är dess otroligt djupa system. Din karaktär kan när som helst mellan uppdrag välja mellan olika ”jobb” (klasser) och dess unika färdigheter, utan att det påverkar din framfart genom spelet. Att byta jobb ger nya färdigheter samt utrustning att lära sig, låsa upp och skräddarsy med hjälp av olika föremål som kommer från monster och som hittas ute på fältet.

Explorers är unikt för ett Final Fantasy genom att det stödjer lokal och online co-op, upp till fyra personer. Nöjesnivån ökar markant när man spelar med andra, och ger också möjlighet att koordinera attacker och klasser för att komplettera varandra. Som grädde på moset får man både mer och bättre belöning ju fler spelare man är. Man blir heller inte bortglömd om man väljer att spela ensam, under spelets gång får du även möjligheten att fånga och träna monster du har dödat för att sedan ta med dig upp till tre stycken in i strid. Alla monster behåller sina färdigheter vilket ger ännu en nyans till stridssystemet. Dessa kan decimera fiender och är belönande att fånga och träna.

Final Fantasy Explorers är fullt av just Final Fantasy. Det finns utrustning, vapen och specialattacker från de flesta Final Fantasy-spelen som Clouds Buster Sword, Squalls Gunblade och Yunas dräkt. De Eidolons som man jobbar hårt för att klå består av Summons som Bahamut, Ifrit och Phoenix och hela ön är full av monster som Goblins, Malboros och Cactuars. Explorers väver samman hela serien på ett genuint och kul sätt som känns mer som en hyllning än exploatering.

Final Fantasy Explorers har inte mycket att erbjuda i form av story, men det är ett kul spel att grotta ned sig i med sina djupa och komplexa system, sin smidiga och lättsamma co-op och kvicka och färgglada gameplay.

Final Fantasy Explorers finns till 3DS i butik nu.

Läs mer
Ingen video laddad. Detta kan bero på adblocker.
Försök igen
Video till Vi har spelat Final Fantasy Explorers
Square Enix offentliggör Final Fantasy Explorers Monster Hunter-liknande grej i Final Fantasy-miljö Square Enix offentliggjorde förra veckan 3DS-spelet Final Fantasy Explorers vilket är ett Monter Hunter-liknande spel i Final Fantasy-världen. I spelet kommer man, tillsammans med upp till tre andra spelare, kunna spela olika klassiska Final Fantasy-klasser för att besegra olika bossar. När eller om det kommer hit till Europa är oklart. Tumnagel
37.0°
0
Lite gameplay från Final Fantasy Explorers Runt 26 minuter Här har vi lite gameplay från Square Enix kommande Monster Hunter-liknande spel i Final Fantasy-miljö, Final Fantasy Explorers. Spelet är på gång för Nintendo 3DS och kommer släppas i Japan den 18 december. Om spelet kommer släppas i västvärlden är oklart i skrivandets stund. Tumnagel
37.9°
0
Ny trailer för Final Fantasy Explorers Visar några klassiska karaktärer Square Enix har ny släppt en ny trailer för Final Fantasy Explorers där vi får se lite mer av några klassiska karaktärer från FF-universumet. Bland annat presenteras Cloud, Yuna och Lightning. Spelet släpps den 29 januari till Nintendo 3DS. Tumnagel
37.6°
0
39.0° 0 Christopher Borén Christopher Borén
mån. 8 feb 2016, 12:30
Spelintryck Vi har spelat Final Fantasy Explorers Delad glädje är fyrdubbel glädje
39.0°
0