34 i går s Logga ut Logga in Skaffa Premium!

Vi har testat Playstation VR
Gör det du med i helgen

Vi har testat Playstation VR
Foto: Fenjima

Tidigare idag besökte vi Sonys popup-lounge i Kungsträdgården i Stockholm för att testa Playstation VR och det känns som att VR-headsetet är ett måste när det släpps nästa år. Det vi fick testa var ytterligare en del i London Heist där vi åkte i en bil på en motorväg och hade ett gäng arga ryssar som vi var tvungna att skjuta ner med en uzi. Under spelets gång användes Move-kontrollerna för att styra händerna och det gick att öppna handskfacket, lyfta diverse dryckeskärl och pilla på radion. Efter att ryssen börjat anfalla bilen så får plockade jag upp uzin och börja skjuta på allt som rörde sig.

För det första så kändes det väldigt naturligt att skjuta på fienden då man håller Move-kontrollen som om det vore ett vapen kontrollen var väldigt responsiv när jag siktade runt och kunde enkelt pricka både huvuden på fiender samt bilarnas och motorcyklarnas däck. Något som jag verkligen gillade var att ladda om vapnet. När skotten i vapnet tog slut så plockade jag upp ett nytt magasin från handskfacket och sedan stoppade in det i vapnet och fortsatte att skjuta på fienderna. Extremt enkelt och intuitivt.

Playstation VR får för tillfället två tummar upp. Det är en riktigt trevlig upplevelse då det för det första är ett bekvämt headset att ha på sig, sedan är det enkelt att använda och Move-kontrollerna har låg responstid. Upplösningen i Playstation VR kanske ligger kanske lite på den låga sidan, men så fort man kommer in i spelet så slutar man tänka på pixlarna.

En av de större fördelarna med Playstation VR är också att du endast behöver ett PS4 och headsetet samt ett par Move-kontroller, sedan är det bara att börja spela. Vill du spela spel på Oculus Rift, HTC Vive eller något annat VR-headset som kräver en kraftfull dator så kan det leda till att du måste pröjsa för nytt grafikkort eller processor.

Playstation VR kommer att släppas under första kvartalet 2016 och Sony har för tillfället inte berättat vad enheten kommer kosta, men enligt ryktet så kommer PS VR kosta ungefär lika mycket som ett PS4.

Om du själv vill testa Playstation VR, vilket jag tycker du borde göra, och befinner dig i Stockholmstrakten så kan du besöka Sonys popup-lounge som har dessa öppettider:
Fredag 27 november, 12:00 – 18:00 : PlayStation VR
Lördag 28 november, 11:00 – 18:00 : PlayStation VR

Nedan kan ni se en extremt dramatiskt video från dagens äventyr.

Spel, Sony, playstation vr, playstation 4
Ingen video laddad. Detta kan bero på adblocker.
Försök igen
Video till Vi har testat Playstation VR
48.1° 0 André Stray André Stray
tors. 26 nov 2015, 20:30
48.1°
0

Vi har testat Playstation VR

Gör det du med i helgen