18 i dag 44 i går s Logga ut Logga in Skaffa Premium!
Vissa har problem med nya Xbox One Och andra med Playstation 4
Bild till artikel

En del Xbox One-ägare har upplevt problem med sina konsoler. Enligt Microsoft handlar det dock bara om ett fåtal, men några siffror har inte angetts. En del kunder har också laddat upp filmer på bland annat NeoGaf som visar problemen och över 150 personer ska ha hört av sig till spelsajten Kotaku.

Problemen rör CD-läsaren som tydligen ska ge ifrån sig höga ljud och vissa läsare läser inte skivorna. I ett uttalande meddelar Microsoft att de nu arbetar direkt mot de som är drabbade av problemen för att se till att de får sina konsoler utbytta.

Även Playstation 4 drabbades vid lanseringen av ett okänt antal trasiga maskiner som dock enligt Shuhei Yoshida endast rör en handfull och är isolerade händelser.

Enligt analytikern Spencer Izard är det inte speciellt konstigt att några konsoler felar vid sådana här stora lanseringar och att främst Microsoft jobbat väldigt hårt på att undvika problem med konsolen efter att deras lansering av Xbox 360 år 2005 kantades av problem med "red ring of death".

bbc.co.uk Spel, Multiplattform, Microsoft, Xbox One, CD-läsare
37.9° 0 Emmy Zettergren Emmy Zettergren
mån. 25 nov 2013, 19:25
Vissa har problem med nya Xbox One Och andra med Playstation 4
37.9°
0