42 i går s Logga ut Logga in Skaffa Premium!
World of Warcraft har tappat tre miljoner spelare Är glansdagarna över?
Bild till artikel

När den senaste expansionen Warlords of Draenor släpptes vallfärdade fans tillbaka till World of Warcraft. Och det är en riktigt bra expansion om du frågar mig. Introduktionen av Garnisoner är exempelvis ett riktigt underhållande tilltag och möjligheten att skapa egna skepp, som ska komma framöver, känns också väldigt lockande.

Över huvud taget känns det som om Blizzard har jobbat hårt den senaste tiden för att förnya spelet. Mer interaktiva mellansekvenser, mer direkt information om bossarna under striderna, fler valmöjligheter och större utrymme för att skräddarsy sin egen upplevelse. Men det verkar inte räcka för att hålla fansen kvar.

Sedan Blizzard noterade över tio miljoner användare i slutet av 2014 har nu siffran dalat till 7,1 miljoner. Givetvis är World of Warcraft fortfarande det största MMO-spelet i världen, men siffrorna visar tydligt att det är svårt att hålla alla spelare kvar trots försök med nya expansioner och nyheter. De kommer tillbaka ett tag och drar sedan igen.

Samtidigt meddelade Blizzard nyligen att deras spel Hearthstone har 30 miljoner användare. Kanske är det så att vi idag inte har ork och tid att lägga så mycket tid på spel som ett MMO oftast kräver medan gratisvarianter som erbjuder korta spelsessioner vinner mark.

pcgamer.com Spel, PC, World of Warcraft, expansion, warlords of draenor
60.7° 0 Emmy Zettergren Emmy Zettergren
tors. 7 maj 2015, 10:15
World of Warcraft har tappat tre miljoner spelare Är glansdagarna över?
60.7°
0