18 i dag 41 i går s Logga ut Logga in Skaffa Premium!
Xbox One stödjer CD-skivor Och även DLNA
Xbox One stödjer CD-skivor

För några dagar sedan blev det känt att PlayStation 4 inte kommer stödja CD-skivor, MP3-filer och DLNA när konsolen lanseras om några veckor. Som vanligt när saker och ting försvinner så toklackar Internet vilket har lett till att Sony nu tittar på möjligheterna att slänga in dessa funktioner i PlayStation 4.

Microsoft passade på att utnyttja denna situation genom att tillkännage att Xbox One stödjer uppspelande av CD-skivor samt att man just nu jobbar på att certifiera Xbox One för DLNA-strömmande. Detta innebär att man kan strömma musik eller filmer till konsolen från kompatibla Windows-enheter som Windows 7-, 8- eller 8.1-datorer samt många Windows Phone-enheter.

Dock kommer man inte kunna rippa CD-skivorna till själva konsolen och någon lagring av MP3- eller AAC-filer stöds inte heller på Xbox One. Man klargjorde även att man inte heller kommer kunna spela upp musik från sin Zune eller Windows Phone via USB. Dock kommer man kunna prenumerera på Xbox Music och på så vis få tillgång till massvis med musik utan att behöva lagra dem på hårddisken.

Spel, Microsoft, Xbox One, DLNA
52.2° 0 Frode Wikesjö Frode Wikesjö
lör. 2 nov 2013, 11:40
Xbox One stödjer CD-skivor Och även DLNA
52.2°
0