15 i dag 10 i går s Logga ut Logga in Skaffa Premium!
Zelda och Link byter plats...igen Könsbytes-trenden inom spelvärlden fortsätter
Ingen video laddad. Detta kan bero på adblocker.
Försök igen
Video till Zelda och Link byter plats...igen

Det där med könsbyte i TV-spel verkar väldigt poppis nuförtiden. Vi har redan hört om händiga personer som bytt plats på Pauline och Mario i Donkey Kong och att Zelda och Link bytt plats i Zelda: Wind Waker.

Nytt har det skett ytterligare ett könsbyte inom Zelda-världen. Det är en kvinna som heter Kenna W som gått in i koden och bytt ut Link mot Zelda i det allra första Zelda-spelet till NES. Hon förklarar att som liten trodde hon att man spelade som Zelda på grund av titeln på spelet men sen förstod hon att så inte var fallet vilket hon nu har ändrat.

"For me, I played my first Zelda game when I was pretty young, and at the time, I thought the game did star Princess Zelda," Kenna writes. "I figured I'd get to play as a magical battle princess that saved her kingdom. The game was fun, but I was bummed out that I never got to play as Zelda."
Hon använde en "sprite editor" och bytte ut Link mot Zelda vilket tog cirka fyra dagar. Hon lyckades däremot inte byta färgen på Zeldas klänning.

Spel, Nintendo, Zelda, byta kön, hack, mod
Snubbe byter ut Mario mot Pauline i Donkey Kong För att dottern ska få spela som tjej En snubbe som heter Mike Mika har en dotter som är tre år. Hon älskar att spela det gamla NES-liret Donkey Kong. En dag undrade hon om hon kunde spela som tjej istället för Mario. Det funkade ju att göra det i Super Mario Bros. 2. Mike svarade att det inte gick, men så kom han på en idé och började modifiera spelet. Och vips så hade Mario och Pauline bytt plats och dottern fick spela som tjejen i spelet. Now Ix27m up at midnight hacking the ROM, replacing Mario with Pauline. Ix27m using the 2010 NES Donkey Kong ROM. Ix27ve redrawn Mariox27s frames and I swapped the palettes in the ROM. I replaced the M at the top with a P for Pauline. Här ser ni resultatet. Tumnagel
48.5°
0
38.6° 0 Peter Tjärndal Peter Tjärndal
mån. 18 mar 2013, 10:55
Zelda och Link byter plats...igen Könsbytes-trenden inom spelvärlden fortsätter
38.6°
0