37 i går s Logga ut Logga in Skaffa Premium!
Forskare hittar region i hjärnan som reagerar på Pokémons Om de spelade spelet som barn
Ingen video laddad. Detta kan bero på adblocker.
Försök igen
Video till Forskare hittar region i hjärnan som reagerar på Pokémons

Forskare på amerikanska Stanford University har genomfört en studie där man studerat hur hjärnor reagerar på bilder av pokémons Man upptäckte då att personer som spelade detta som barn har en region i hjärnan som reagerar mycket kraftigare på bilder av pokémons än de personer i kontrollgruppen som inte hade spelat Pokémon-spelen som barn.

Det ska handla om en region i hjärnan som sitter placerad bakom människans ena öra och på bilden nedan syns hur denna region aktiveras hos personer som inte spelat Pokémon som barn jämfört med personer som gjorde det. Forskare visste redan sedan tidigare att människor har områden i hjärnan som används för att känna igen grejer som till exempel ansikten, bokstäver och siffror.

I en annan studie har man kunnat se att apor har liknande områden i sina hjärnor som aktiveras av saker som aporna varit tvungna att lära sig vid en mycket tidig ålder. För att kunna se om detta samma gällde människor så valde man att undersöka hur pokémon-spelande utvecklade en människas hjärna då många som spelade detta började göra detta i väldigt ung ålder.

Studien stödjer teorierna om att människan måste utsättas för vissa intryck i tidig ålder för att skapa speciella regioner i hjärnan som senare i livet reagerar på olika sätt när personen exponeras för dessa bilder, intryck, känslor eller annat.

Vetenskap, Medicin, hjärnan, pokemon, hjärnforskning Via arstechnica.com
41.3° 0 Wille Wilhelmsson Wille Wilhelmsson
tis. 7 maj 2019, 19:00
Forskare hittar region i hjärnan som reagerar på Pokémons Om de spelade spelet som barn
41.3°
0