42 i dag 44 i går s Logga ut Logga in Skaffa Premium!
Hitta vener med VeinViewer Blir enklare att lämna blod då
Ingen video laddad. Detta kan bero på adblocker.
Försök igen
Video till Hitta vener med VeinViewer

Att lämna blod är antagligen något som de flesta av oss tycker är rätt så otrevligt och när den som ska dra blodet har svårt att hitta en vettig ven kan det bli ännu mera otäckt.

Med hjälp av den här mojängen som kallas för VeinViewer kan det dock bli enklare att hitta en ven man kan tappa på blod.

Hur bra VeinViewer än är så tror jag att många med mig väntar på den dagen då Alphabets teknik för att ta blodprov utan nålar snart dyker upp på marknaden. Det kan ni läsa mer i den inlänkade artikeln nedan.

christiemed.com Vetenskap, Medicin, vener, blod, lämna blod, vein viewer Alphabet vill ha patent på blodprov utan nålar Googles moderföretag kommer till räddning för de med sprutskräck? Googles moderföretag Alphabet har ansökt om ett patent som skulle göra det möjligt för sjukvårdspersonal att ta blodprov på patienter utan att behöva använda nålar, något som säkert många av som inte gillar sprutor skulle uppskatta. Systemet ska gå att använda separat eller inbyggt i till exempel ett armband som bärs på handleden. Systemet fungerar genom att en behållare med gas pressar in en mikropartikel genom patientens hud och när det sker sugs samtidigt en liten mängd blod upp i behållaren. Man skriver i patentansökan att ett sådant här system skulle kunna användas för att till exempel testa glukoshalten i en persons blod. Något som antagligen skulle kunna göra att det skulle passa perfekt till diabetespatienter som behöver hålla koll på sådant. Ungefär 360 miljoner personer runt om i världen har idag diabetes i någon form. Foto: Google / U.S. Patent & Trademark Office Tumnagel
55.4°
0
52.0° 0 Wille Wilhelmsson Wille Wilhelmsson
tis. 15 mar 2016, 21:45
Hitta vener med VeinViewer Blir enklare att lämna blod då
52.0°
0