11 i dag 41 i går s Logga ut Logga in Skaffa Premium!
Kolla in när Orbital ATK CRS-6 lyfter mot ISS Har med sig 3,4 ton förnödenheter till våra rymdfarare
Ingen video laddad. Detta kan bero på adblocker.
Försök igen
Video till Kolla in när Orbital ATK CRS-6 lyfter mot ISS

I klippet ovan kan ni kolla in när det privata rymdföretaget United Launch Alliance skjuter upp en Orbital ATK Cygnus-kapsel till den internationella rymdstationen ISS med hjälp av sin Atlas 5-raket.

Den obemannade Cygnus-kapseln är packad med 3,4 ton mat och andra saker som behövs uppe på rymdstationen. Bland annat finns det en ny 3D-skrivare i packningen som besättningen på ISS ska använda till att skriva ut nya verktyg och annat. NASA har även skickat upp något som man kallar för "Gecko Gripper" som eventuellt ska kunna användas för att fästa saker på väggarna inuti den tyngdlösa rymdstationen. I klippet nedan kan ni kolla in lite närmare hur det är tänkt att fungera.

Cygnus-kapseln är tänkt att vara framme vid ISS på lördag och där kommer den att förbli de närmaste två månaderna. Sedan är tanken att man ska använda den tomma kapseln i ett experiment där man kommer att simulera en brandkatastrof inuti en rymdfarkost. När väl det är avklarat kommer man låta kapseln brinna upp vid återinträdet i jordens atmosfär.

Ni kan läsa mer om eld-experimentet, Gecko Gripper och den nya 3D-skrivaren på NASA:s tumblr-blogg som hittas på länken nedan.

Vetenskap, Rymden, iss, orbital, United Launch Alliance, Atlas 5 Via Reuters
45.0° 0 Wille Wilhelmsson Wille Wilhelmsson
ons. 23 mar 2016, 08:45
Kolla in när Orbital ATK CRS-6 lyfter mot ISS Har med sig 3,4 ton förnödenheter till våra rymdfarare
45.0°
0