32 i går s Logga ut Logga in Skaffa Premium!
NASA testflyger "Mighty Eagle Lander" Ingen krasch denna gång
Ingen video laddad. Detta kan bero på adblocker.
Försök igen
Video till NASA testflyger

NASA håller på att bygga en helt ny generation med obemannade landningsfarkoster och "Mighty Eagle Lander" är en av dem. Här ser vi när gänget kör lite tester och skickar upp den i luften.

Landaren är 1.2 meter hög, 2.4 meter bred och väger 317 kilo. Den är utvecklad av forskare vid Marshall Space Flight Center tillsammans med folk från Johns Hopkins University Applied Physics Laboratory.

Mer på länken.

Vetenskap, Rymden, NASA, Mighty Eagle Lander, test, flygning, testflygning, prototyp
NASAs Morpheus kraschar Hårdvarufel sägs vara boven Igår skulle NASA provflyga sin månlandare "Morpheus" men det gick inte riktigt som man hade tänkt sig. Landaren lyfte men vred sig lika snabbt tillbaks mot jorden, kraschade och fattade eld för att sedan explodera. Enligt NASA är det inte någon mjukvara som har strulat, utan hårdvara. Hårdvaran hindrade farkosten från att "bibehålla en stabil flygning" och det kan man väl inte säga är fel påstående direkt. NASA väntade sig dock att något liknande skulle kunna hända och ser bara det här som en del i utvecklingsprocessen innan man har fått alla bitar på plats. Tumnagel
43.8°
0
43.1° 0 Bobby Green Bobby Green
tors. 13 sep 2012, 16:15
NASA testflyger "Mighty Eagle Lander" Ingen krasch denna gång
43.1°
0