32 i dag 10 i går s Logga ut Logga in Skaffa Premium!
NASA utvecklar en Warp Drive!? Star Trek blir allt mer verkligt
NASA utvecklar en Warp Drive!?
Foto: Timm Williams

Detta kan vara dagens coolaste nyhet, NASA har nämligen börjat forska i en "Warp Drive". Och när vi säger Warp Drive menar vi en sådan som finns i Star Trek, fast på riktigt!

Tekniken bakom ett sådant system är att man istället för att flytta sitt rymdskepp flyttar rymden runt det genom att ta rymd framför skeppet och placera den bakom skeppet. Några forksare menar att detta inte är omöjligt och att det finns lite hål i beräkningar och den vetenskap vi känner till idag som pekar på något som kallas "Warp Bubbles". Just nu är målet att i ett småskaligt experiment visa att detta är möjligt och att bubblorna finns för att verkligen kunna lägga ned forskningskraft i att utveckla ett drivsystem av det hela.

Idén är inte ny men ett problem har varit att teorin har visat att man behöver en enorm krafkälla och en bränslemängd lika stor som Jupiter för att det hela ska fungera. Dock har en forskare vid namn Harold White visat att det kan räcka med 500kg bränsle för att flytta en tio meter stor bubbla i en hastighet på 10c (tio gånger ljusets hastighet).

Om detta leder dit vi hoppas så kan vi i framtiden faktiskt ta en tripp mellan planeter och stjärnor utan att skicka iväg skepp som på en tur och retur resa skulle hinna dö ut av inavel.

Läs mer om det hela via länken nedan.

Vetenskap, Rymden, star trek, nasa, rymd, rymdskepp
56.9° 0 Gordon Andersson Gordon Andersson
tis. 18 sep 2012, 16:28
NASA utvecklar en Warp Drive!? Star Trek blir allt mer verkligt
56.9°
0